DJÄVULENS HÖGRA HAND skrev 2014-04-17 07:36:14 följande:
Hallå!
Stevia som alla andra sötningsmedel tror jag att man ska ta det lite lungt med, om man håller sig till plantan är den säkert suverän att söta med.
Men då det är ett koncentrat som säljs som urlakats med hjälp av benzen så är jag väldigt skeptisk om det i större mängder ger en god hälsoeffekt faktiskt.
Det tror jag inte heller att det är. Men eftersom jag är diabetiker och någon gång ibland ändå vill unna mig något är det ett bättre alternativ.
Om man av någon annan anledning undviker kolhydrater är det också ett bra alternativ eftersom det i sig innehåller 50 % mindre kolhydrater och man därefter enbart måste använda 50 % av den vanliga mängden socker, har man minskat kolhydraterna med 75 %.
Nu var ju inte tipset till Knall ett råd om att börja äta kakor och sötsaker som basföda
Men om man någon gång vill unna sig något sött, så kan stevia vara ett bättre alternativ än socker, beroende på vad det är du vill uppnå.
Med andra ord behöver man inte äta det i någon större mängd, tror det blir ca en halv matsked stevia, på toscaananasen, och det
måste man ju inte äta oftare än en gång i månaden...
Då är det nog betydligt värre att ta sig en näve vindruvor i veckan...