• Baktakt

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Googlade vaggan nu. Jättefin

  • Baktakt

    Härligt Anecka!

    Jag har en idé om att jag och dottern ska plocka fram hennes gamla kläder ikväll. Så kan jag räkna efter vad vi behöver, se om något ska ut på Tradera och vad som behöver kompletteras. Imorgon ska jag och E nämligen träffa en släkting och gå på shoppingtur. E blir bara mer och mer långbent och så måste man ju åtminstone spana lite efter kläder till knyttet

  • Baktakt

    Ska jag vara ärlig blev det bara till E. Vill nog också vänta till RUL. Och så funderar jag på hur länge E kunde ha 50/56 egentligen. Visst växer de ur de minsta storlekarna fort, men man hinner/orkar kanske inte tvätta för jämnan i början heller.

    Så: räcker 8 bodies och 5 par byxor?

  • Baktakt

    Åh så glad jag blir för din skull!

    E krävde tre ombyten per dag och vi tvättade 10 maskiner per vecka mot 5-6 innan hon kom. Vet inte om det var koliken, men hon var en riktig bajs- och kräkmaskin. Vi kunde iaf ha 12 bajsblöjor per dag.

    Nu har vi en dubbelt så stor tvättmaskin, men man vill ju inte bara köra den med lite på botten, även om det går att ställa in tvättmängden. Å andra sidan vill man inte heller ha stinktvätt liggande. Och det luktar ju även om man sköljt upp det. Sen ska man ha någonstans att hänga det... Dagens I-landsproblem!

    Vi tänker lite mer på att ni andra väntar en liten tjej och en liten kille nu istället, va?

  • Baktakt

    Åh, fast lite baktid är det kvar iaf Men det måste ju innebära att pyret kommer 18-21/8? För om jag går efter mina två kompisar som fött med kejsarsnitt (det skulle det väl bli?), så bokades de in och fick sina små vardagar under kontorstid.

    Jag går in i v. 16 imorgon, men det känns som om tiden flyger. Fast för mig känns förlossningen fortfarande avlägsen. Så har jag ju förvisso 175 dagar kvar också...eller mer... Hoppas innerligt att slippa övertid.

  • Baktakt

    PoP tycker jag brukar funka ända tills dottern är lika lång som nästa storlek, så en 56:a skulle varat tills hon var 62 lång. Då är väl de flesta barn 3-4 månader? Räcker 56:an inte hela vintern har ni ju möjlighet att önska er en större storlek av tjocka släkten till jul, eller handla på julrean

    Sist köpte vi en tjock overall i 62/68. "Barn växer fort" tänkte jag optimistiskt. Den passade väl någon gång framåt mars och E är inte född många dagar innan knyttet beräknas komma, så det lär väl upprepas :-/

    Det gör ju inget att den är lite stor när knyttet ligger i vagnen, men vi behöver nog något som är aningens tunnare och svalare för första tiden. Speciellt när man ska åka bil och bältet måste sitta rätt. Är en fleece för varm att ha i bilen under oktober i Skåne?

  • Baktakt

    Åh! Så härligt! Grattis och grattis till shoppingmöjlugheten!

    E har legat en kurva över på längd och en under på vikt tills treårsdagen, så det har funkat att gå efter åldersmärkningen för oss. Bra att bli påmind om att de egna erfarenheterna inte är mallen för hur barn funkar En kompis har ett barn som jag upplever som jämnstort, men som drar en storlek större.

  • Baktakt

    Mia: Jättekul vid stationen i Lund är ett bra alternativ för vagnar! Bra om man har med större barn också iom alla leksaker som underhåller...

    Jag tror inte en så kort resa är någon fara för bebisen. Det är väl mer om du orkar med det. Hur har du och dina äldre barn mått så långt efter förlossningen?

    Flyget tar väl 2-3h, men räknar man dörr till dörr blir det ju lätt en hel arbetsdag. Å andra sidan antar jag att ni inte kommer fram till arbete, utan vila.

    Visst finns det de som säger att man ska undvika att gå utanför dörren de första månaderna, men jag skulle nog säga att ju mindre barn, desto enklare att resa. Blöjor, kläder och mat (utöver det du själv producerar) lär finnas i Spanien också. Om vi utgår från att avresedatum är kring BF i september, så reser ni ju inte under någon sjukdomstyngd månad heller. Jag tror inte att det är någon fara, så vill ni tycker jag att ni kan göra det. Fast hur lång tid tar det att få papper från skattemyndigheten så att han kan få pass?

    Blir det MAS för dig, förresten?

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus