Inlägg från: Anceka m D |Visa alla inlägg
  • Anceka m D

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Rapport från dagens besök hos BM:

    Blodtryck 120/65

    SF-mått 33 cm

    Hjärtfrekvens 130-170/min

    Blodvärde 123 (bäst hittills!)

    Huvudet nedåt, och nu "bara" ruckbart

    Så allt såg bra ut med andra ord. Nästa tid om 16 dagar och barnmorskan trodde att vi skulle ses då iaf, och det tror jag väl också på. Men sen så!

  • Anceka m D

    Förutom förkylningen mår jag bra. Sonen fick vara hemma idag för han klagade på illamående i morse och det gick över förväntan faktiskt. Men imorgon får han gå till dagmamman. De känns som om dagarna går iaf, det har inte börjat bli segt än. 

  • Anceka m D

    Skönt att ha gått ner i tid i alla fall. Jag har gått en kurs igår och idag som jag var tvungen att få gjord. Men nu har jag inget mer på schemat, så skönt! Är allt ganska trött, tror också att jag är tröttare den här gången. Förkylningen gör ju inte saken bättre förstås.

    Nu är det nog dags att packa BB-väskan snart. 24 dagar till BF idag. Men jag har inte alls fattat att det kommer en bebis snart, det känns konstigt avlägset.

  • Anceka m D
    Baktakt skrev 2014-09-08 12:02:06 följande:

    Jag är trött på att vara gravid nu! Ont överallt, magen funkar inte och jag får inte sova. Men bebisen är inte klar och jag måste härda ut. Jobba 75% känns helt omöjligt nu. Ska man sjukanmäla sig då, eller ta mer FP? Kan (får) man ändra så sent?


    Jag vet inte exakt hur det funkar, men det måste ju vara bättre att sjukanmäla sig - eller bli sjukskriven, för att spara på föräldradagar. Hör med din barnmorska, eller försäkringskassan?

    Jag var också trött på att vara gravid för några veckor sen men nu känns det rätt ok. Sover faktiskt ganska bra, magen funkar hyfsat (men jag har slutat med jätntabletterna nu... Skäms). Fast så är jag ju ledig förstås! Imorgon ska jag till frisören  och sen få manikyr. Passar på nu.
  • Anceka m D

    Man är ju olika, själv njuter jag verkligen av att vara hemma och har än så länge inga problem att få dagarna att gå. Underlättar ju förstås att jag mår ganska bra och orkar göra saker, ska äta lunch med två kompisar denna vecka också. Nästa vecka har mannen tagit ledigt så då ska vi väl pyssla lite hemma, sätta ihop spjälsängen och så.

    Imorgon måste jag nog börja packa BB-väskan, idag räknas ju lillan i magen som fullgången!

  • Anceka m D

    Då kanske det inte blir så långt mellan våra då Baktakt! Min har ju inte fixerat sig och verkar trivas rätt bra där inne. :)

  • Anceka m D

    Hon har sina lugnare dagar, men ibland är det riktigt obekvämt när hon bökar runt där inne.

    Jag har också börjat med BB-väskan, men ska tvätta det sista imorgon (köpte en ny body idag som hon nog ska få åka hem i).

    Idag känns det som om det kommer dröja innan hon tittar ut. Hoppas, hoppas, hoppas bara att jag inte behöver gå över tiden...

  • Anceka m D
    Baktakt skrev 2014-09-13 10:02:11 följande:

    Mätte mig nyss, brukar göra det på lördagarna när jag går in i ny vecka. Navelmåttet överstiger nu rumpmåttet. Då är man väl höggravid? 34+0 idag.


    Haha, jag mäter ju inte men gissar att jag passerade det för länge sen. Jag är 37+5 idag, 15 dagar till BF. Börjar tro mer och mer att denna kommer komma senare än storebror, suck. 
  • Anceka m D

    Här händer det inte mycket. Min BM får nog rätt i att vi ses på torsdag. Men då hoppas jag att det jag har känt är att bebis har fixerat sig. Och att det kanske ändå inte dröjer så länge efter det...

  • Anceka m D

    Jo, men det gick bra! Lilltjejen är nu fixerad och mår bra där inne. BM trodde inte att jag skulle behöva gå över två veckor iaf och det hoppas jag innerligt! Men fortfarande inga konkreta tecken på att det skulle vara nära, även om jag ju vet att det kan bli vilken dag som helst!

  • Anceka m D

    Seg väntan här, inga som helst förkänningar nu.

    När skulle du tillbaka på återbesök Baktakt?

  • Anceka m D

    Eftersom de vet om att de har MRSA har de nog vidtagit alla åtgärder så på vanliga förlossningen och BB skulle jag inte oroa mig för det.

    Jag har 4 dagar till BF och är mer än måttligt less på detta nu. Kommer hon inte till imorgon blir hon senare än storebror och det blir nog så kan jag tro. Hon har hittills varit mindre livlig idag än vanligt men jag lyckades väcka henne till sist. Fortsätter det att vara lugnt får vi väl åka in för en koll men antagligen behöver vi inte det. 

  • Anceka m D
    Baktakt skrev 2014-09-24 12:29:32 följande:

    Hoppas hon bara vilar upp sig inför förlossningen Du har inte sett några tecken alls på att något skulle vara på gång?


    Nej, inte ett dugg. Ingen slempropp, inga värkar. 
  • Anceka m D
    Baktakt skrev 2014-09-24 20:58:04 följande:

    Var det lika lugnt med sonen?


    Ja, det var det iofs. Vattnet gick plötsligt på morgonen, i efterhand tror jag att slemproppen hade gått några timmar innan men det fattade jag inte då. 
  • Anceka m D

    Då var dagen D här, men ingen bebis. Fy vad segt det känns nu. Hoppas verkligen på de närmaste dagarna, har inte lust att vänta mer.

  • Anceka m D
    Baktakt skrev 2014-09-28 17:48:27 följande:

    Trist :-/

    Jag har varit inom förlossningen pga buksmärtor, inte värkar. Tydligen ok med dylikt ont som omföderska. Fick dock veta att jag har regelbundna värkar var tionde minut, men det känns inte alls som att något är på G.


    Tänk om du får din bebis först!
  • Anceka m D

    Jag har en del förvärkar men det blir ju aldrig nåt mer. Och ingen slempropp har synts till. Efter tre lugna dagar var det dessutom disco i magen igår.

  • Anceka m D

    Det var faktiskt värst igår, på BF. Nu är det mer nedräkning, kommer hon inte av sig själv kommer de ju sätta igång det.

  • Anceka m D

    Vi har båda fått våra små töser! Vi hängde i en annan tråd ett tag och har missat att uppdatera här.

    Jag fick vänta till BF +10 innan hon äntligen kom men då gick det med en rasande fart. Två timmar från värkstart tills hon var ute, och typ 10 min på förlossningen. För Baktakt gick det ännu fortare men det får hon berätta om själv!

  • Anceka m D

    Ja, Baktakt slår mig. Min första krystvärk kom när maken stannade bilen utanför dörrarna till förlossningen.

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus