Inlägg från: Anceka m D |Visa alla inlägg
  • Anceka m D

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Baktakt skrev 2014-07-23 12:00:17 följande:

    Pysselböcker och plaskpool kan man också komma långt på i värmen, men sällskap är nog ändå bäst.

    Vad blir det för vagn? 


    Jag önskar så att D gillade pyssel men ska han sitta stilla är det tyvärr framför TV eller surfplatta. Bad är däremot uppskattat, tyvärr har vi dålig erfarenhet av plaskdamm och liknande då han nästan jämt blir magsjuk. Men i eftermiddag tänkte jag att vi skulle åka till ett havsbad.


    Det blir en ny Kronan Duo (inte S utan fyra fasta hjul). En grå. Vi hade en begagnad Crescent Classic till sonen som var helt ok men den gick sönder när han var 11 månader och då köpte vi en Kronan Sulky istället, även denna begagnad. Den har hållit och vi har varit supernöjda så vi satsade på att vi även skulle gilla Duovagnen. Jag ville köpa en ny vagn den här gången också för garantins skull även om det är sista barnet. Men det borde ju gå att sälja till ett bra pris sen. 


     

  • Anceka m D

    Jag har mått illa idag, hoppas att det bara är på grund av värmen. En kompis började må illa igen nånstans i vecka 31 och det skulle jag helst slippa, även om hon sa att det var uthärdligt. 

    Härligt Mia att det närmar sig!

    Vagnen har kommit! Väntar dock med att packa upp den tills maken kommer hem. 

  • Anceka m D

    Jag tror att jag smälter bort snart. Nu får det väl ändå bli lite svalare?


    Imorgon är det 9 veckor kvar till BF. 9 veckor! Det känns just nu länge men jag gissar att det snart kommer kännas kort. En semestervecka kvar och sen de där förbenade fyra jobbveckorna. Men sen! Sen ska jag äntligen förbereda ordentligt. 

  • Anceka m D

    Har ju inte rapporterat från barnmorskebesöket i måndags. Allt såg bra ut och lilltjejen låg med huvudet ner men högt och rörligt. Efter det har jag känt henne ligga på tvären också men så länge hon inte lägger sig med rumpan ner är jag glad.

  • Anceka m D

    I natt vaknade jag av åskan och kunde inte somna om, lilltjejen levde rövare i magen samtidigt också. Sen kom sonen in till oss men till slut somnade jag igen. Har lite ont i ryggen på nätterna men det går faktiskt över på dagarna. Nu på morgonen har jag haft ont vid blygdbenet, nästan som mild mensvärk. Förvärkar? Eller bara bebis som bökar?

    Imorgon går jag in i vecka 33, och börjar jobba igen. Ser verkligen inte fram emot det men det ska nog gå. Både jag och mina kollegor får ju acceptera att jag inte är lika effektiv som vanligt. 

    Och Mia: Snart bara två veckor till snittet då? Spännande!!

  • Anceka m D

    Foglossning är det nog inte, det kommer i samband med vissa sammandragningar. Jag hade inga förvärkar sist men det ska ju vara vanligare hos omföderskor.

    Idag ska jag hämta boxen från Babyland, men jag vet ju redan vad den innehåller.

  • Anceka m D

    Jag är också lite "avundsjuk" eftersom vi egentligen har nästan samma BF och du snart har din bebis här! Men mest nyfiken och hoppas att allt går bra med snittet.

    Jag har nu jobbat tre dagar och det går. Men det är verkligen nedräkning, och jag skulle inte vilja jobba en dag längre än jag har tänkt!

  • Anceka m D

    Första jobbveckan avklarad! Det känns otroligt bra, även om det är tre kvar. Tror mer och mer på att det är förvärkar jag har men inte mer än ett par om dagen så det kan mycket väl bli så att jag går tiden ut ändå.

    Annars är det ok. Nästa BM-besök är på onsdag.

  • Anceka m D
    Baktakt skrev 2014-08-10 10:56:07 följande:

    Hur lång tid ska det egentligen ta att vända sig med huvudet nedåt? Jag inbillar mig att tösens huvud ligger lite längre ner än för 1-2v sedan, men hon är fortfarande på tvären. Lite mer "tio i fyra" än "kvart i tre", bara.

    Hur har era små gjort? Jag minns inte hur det var med E.


    Sonen vände sig sent, så sent att vändningsförsök var på tal. Skulle tro att han vände sig nån gång 36+. Den här tjejen ligger redan med huvudet ner, i alla fall sist hos BM och för det mesta hemma men nån gång har jag tyckt att hon har legat på tvären. Får se vad BM säger på onsdag när jag ska dit. 

    Min app säger att en del barn lägger sig nedåt i vecka 30, men det tror jag är vanligast hos förstföderskor. Sedan står det i vecka 34 att en del lägger sig nedåt så det är ju i alla fall senare än vad du är Baktakt. Vändningsförsök görs väl i vecka 37 så man vet väl att en del barn vänder sig ganska sent, och hos omföderskor har de ju mer utrymme också.
  • Anceka m D
    Baktakt skrev 2014-08-11 08:11:58 följande:

    Åhej. Nu är den svept. Och det lilla vilddjuret tyckte visst det var dags för lattjolajban. #mårilla


    Jag avundas dig inte, jag mår illa utan glukosbelastning. Hoppas att det går bra iaf!
Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus