• Anonym (Oj!)

    hur många år klarar man att leva utan sex?

    Anonym (10) skrev 2014-01-17 00:12:15 följande:
    I augusti blir det tio år. Singelkvinna. Det går men det är inte så kul.
    Jag trodde jag hade väntat länge. Är också singelkvinna och har inte haft sex på 1,5 år. Men vi skulle ju kunna ha det, om vi inte väntade på den rätta, -eller hur?

    Till TS:
    Eftersom det var länge sen jag var i ett långt förhållande kan jag inte ge så bra råd. Men jag har förstått att det är väldigt vanligt efter 5 års förhållande att man nästan inte har sex alls. Många berättar om det i min närhet.. och verkar tänka att det är helt normalt efter man har fått barn, eller att det ska bli bättre av sig själv.

    Men två saker ska du inte göra: Tjata eller vara otrogen. Tjat är avtändande. Jag förstår att du blir ledsen att din fru inte vill och du har all rätt att förvänta dig ett samliv, om det inte finns extraordinära omständigheter. Du borde sätta dig med henne och beskriva hur du känner på ett sätt att hon inte bara tror att det handar om att du vill få sex just då och sen är allt bra. Uan att tala om hur ni vill ha det i förhållandet och försöka jobba på det gemensamt. Jag förstår inte hur man kan ha det så år ut och år in, även om jag absolut kan förstå att lusten avtar med tiden eller under vissa perioder av livet.

    Otrohet leder er inte närmre varandra så även om det är en vanlig "lösning" för många, brukar det i praktiken bli början på slutet.
  • Anonym (Oj!)

    "Det kan vända" : Jag är singel men får nästan lust att ha en gubbe för att testa alla dina råd! Väldigt upplyftande läsning!! Framförallt att det faktiskt verkade funka! Jag tror ofta en tänker att det inte går att vända en sådan här situation. Sedan kanska inte alla par har samma orsaker till att sexlivet funkar dåligt och då kan de behöva andra råd men jag tror dessa råd skulle hjälpa en hel del i alla fall.

Svar på tråden hur många år klarar man att leva utan sex?