• snobben00

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Heidi82 skrev 2014-01-02 23:54:01 följande:
    Har bara kört långa protokollet ville jag bara tillägga

    Har kört långa protokollet 2 ggr och börjat med nässprayen på cd 21 bägge gånger. Har tid på kliniken idag för planering av omgång 3 och hoppas på att få köra igång omgående. Är idag på cd 18 och hoppas innerligt på att få börja redan på måndag (cd21) med sprayen.... får domen idag! VILL INTE VÄNTA EN MÅNAD TILL!
  • snobben00

    Var på sjukhuset idag och planerade inför omstart, börjar med nässprayen redan nu på måndag på cykeldag 21, långa protokollet som de 2 tidigare gångerna. Men Menopurdosen kommer höjas en aning. Äggplock inplanerat v.6 Vi vill ha 2 embryon tillbaka men hon tyckte missfallsrisken ökade med 2 så eventuellt får vi ett blastocystodlat om det finns möjlighet när det väl är dags. Lyckas inte färskförsöket så blir det hysteroskopi på Sabbatsberg för att öka chanserna inför eventuella FET

  • snobben00

    Så var man igång med den äckliga nässprayen... ingen höjdare. Längtar så tills behandlingen är klar och jag får ett fint embryo tillbaka.

  • snobben00
    liamae skrev 2014-01-07 21:55:40 följande:



    Usch, nässprayen är ingen höjdare. Suprecur? Skönt för dig att vara igång i alla fall. Jag börjar känna mig rastlös. Har en tid på torsdag för efterkontroll så att min överstimulering är helt borta o äggstockarna mår bra igen. Hoppas få klartecken för nästa ivf på nästa mens men vet ju inte alls hur de tänker. Eller om det finns plats. Vill bara veta vad nästa steg blir och om vi ska göra långa igen eller testa korta. Ska bli intressant att se när mensen kommer också. Det är ju första gången jag gjort (och misslyckats med) ivf så jag har ju ingen erfarenhet av hur kroppen går tillbaka efteråt. Men, som sagt, vill veta vad planen är i alla fall. Och få höra att kroppen är okej igen. Tror det är en del av att klara av smärtan över att ha misslyckats, att gå på det igen så fort det går. Längtan är stark.
    Jag har haft suprecur 2 ggr tidigare men nu fick jag synarelan för att slippa spraya 3 ggr/dag, synarelan är bara 2 ggr/dag.
    Hoppas du får veta något så fort som möjligt.... jag vet hur jobbig all väntan och ovisshet är.
  • snobben00
    Danisen skrev 2014-01-09 07:36:16 följande:


    Jag sprayar 3ggr/dag med synarel dock. Hatar verkligen den smaken bara
     Ja, den är inte vidare rolig... gäller att tajma in så att det inte är i närheten av måltid
    tes 75 skrev 2014-01-09 09:07:39 följande:
    Upplever du någon skillnad i biverkningar?
    Nej, inte så här långt, har dock bara sprayat sen i måndags. Haft Suprecur 2 ggr tidigare och tappade mycket hår då. Rynkar på näsan

  • snobben00
    Heidi82 skrev 2014-01-09 11:52:12 följande:
    Hej alla, Jag börjar med Puregon 175ie på Lördag, korta metoden. Har fått kortison för att dämpa immunförsvaret och trombyl för blodgenomströmningen.

    Fick även rispning av livmodern idag som tydligen ska underlätta för de små livet att fastna.

    Det här blir vårt 2a försök..må gudarna göra mig gravid den här gången!!
    Hur fungerar det med rispning?
    Jag pratade om det med min läkare och hon tipsade mig om hysteroskopi och att ta biopsi för att embryot brukar ha lättare att fästa efter att dom varit där inne plus att dom kan se eventuella polyper eller annat som kan ställa till det men hon sa att någon annan form av rispning gör dom inte.
  • snobben00
    Heidi82 skrev 2014-01-10 11:32:28 följande:
    snobben00: Rispning menas med att dom gör sma snitt i livmoderslemhinnan cykeln fore IVF:n, alltsa fore din mens. Endometrial scratching/priming heter det pa engelska. Tror inte att hysteroskopi är samma sak. Det här tog bara 5-10 min och kändes bara som lätt mensvärk efterat. Tror bara det är Falun som gör det här i Sverige.

    Ska iallafall bli spännande att se resultatet den här gangen. Kommer att göra korta protokollet och är överlycklig att behandlingstiden minskar avsevärt. Pa Lördag börjar jag med Puregon.

    Har du redan börjat eller väntar du?

    Jag började med nässprayen i måndags och kör långa protokollet för tredje gången nu. Äggplock planerat till v.6 och den här gången hoppas jag på att få en blastocyst eftersom läkaren inte tyckte vi skulle ta 2 pga att dom kan "konkurrera ut varandra"?!
    Men det var inte säkert att det kunde bli någon blastocystodling eftersom det bara görs som undantag på Akademiska i Uppsala. Rynkar på näsan

    Falun... Är det IVF-kliniken i Falun då?
    Om vi inte lyckas nu på tredjeomgången så tänkte vi vända oss privat dit eftersom dom är lite mer villiga på att prova lite olika taktiker verkar det som.... inom landstinget görs allt bara inom vissa ramar tyvärr.

    Vad är Puregon? Kommer det bli FET eller ET för din del?
  • snobben00
    Jenkis skrev 2014-01-12 19:04:41 följande:
    Som sagt. Du vet tredje gången gillt Visst finns det folk som lyckas på första, men de måste vara minoritet ändå eller?

    Min syster lyckades på första och när det blev dags för syskonförsök lyckades hon på andra frysförsöket så en del har flyt... Själv har jag 8 embryoåterföranden bakom mig varav ett missfall så det kan verkligen vara olika det där. Min läkare sa vid ett tillfälle att det är lite som att köpa 17 trisslotter och det ska vara vinst på var tredje men lika fullt kan alla vara nitlotter så det handlar mycket om envishet, att orka kämpa vidare. Lycka till önskar jag oss alla...
  • snobben00
    LindaL0 skrev 2014-01-13 09:24:36 följande:

    Liamae, vi fick väldigt bra info från vår klinik, samt att jag har läst på MYCKET eftersom IVF-utredningen gav oss små chanser (5-10%) pga hög ålder, mkt låg äggreserv och hormonnivåer på pre-klimakteriella nivåer. Läst hela AMH-tråden och stora delar av Aten-tråden. Gjorde först korta protokollet, fick ut 4 ägg varav 1 blev befruktat och återfört, noll resultat. Sen långa protokollet med lång nedreglering och höga doser vid stimulering, ändå "bara" 4 ägg (3 är minimi för att få göra ÄP) men 2 befruktade med ICSI och båda återförda. Det ena är idag i 23:e veckan så det räcker med 1 ägg men visst handlar det mest om tur.

    Fått höra att det är inte så ofta det lyckas på första försöket, och att chanserna stiger på efterföljande försök, förmodligen pga att alla är individer och svarar olika på behandlingen så första gången är en "testomgång". 


     


     


    Intressant det där med att det måste vara minst 3 ägg för äggplock?! Vet du om det är en generell gräns eller om det sklijer sig mellan olika landsting och kliniker?

    Visserligen har vi haft bra resultat, första ivf plockade dom 16 ägg, 5 blev befruktade, andra ivf 10 ägg och 6 befruktade... tyvärr blev det inget av alla dessa embryon. Rynkar på näsan Totalt 8 återföringar!!!

    Nu har vi precis gett oss in ivf-karusellen för tredje gången och hoppas givetsvis på en graviditet och en födsel i slutändan.... bara tatt hålla tummarna och hoppas.... återigen!

    Grattis till din graviditet! Glad
  • snobben00
    Danisen skrev 2014-01-20 19:41:40 följande:
    snobben00: Hur ligger du till? Såg i en annan tråd att du med har äggplock i v.6. Jag fick min mens idag på onsdag ska jag börja med Gonal-F. Närmar sig sakta men säkert. Hatar dock den dära Synarelan alltså. Snart ska jag dra ner på den till 2ggr/dag ska bli så skönt.
    Fick min mens i fredags och ska också börja med sprutorna på onsdag, fast jag kör Menopur.
    Har du tagit Synarela fler än 2 ggr/dag? Jag har hittills tagit den morgon och kväll och ska nu i och med sprutstart halvera dosen (en sprayning i ena näsborren 2 ggr/dag).
    Har inte haft några bekymmer med sprayen förutom att den smakar F A N när den kommer ner bakvägen i gommen... värre känns det inför sprutorna som jag tycker svider, så det är min man som får ta dom på mig.
    Men det närmar sig, Glad har fått tid måndag morgon för blodprov och ska på VUL senare under nästa vecka.

    Har hittills befunnit mig i någon form av känslomässig dvala, vilket har känts skönt men vet att det blir jobbigt sen efter återföring och den olidliga väntan börjar. Är så rädd för att bli besviken igen!
    Men lyckas vi inte denna gång så blir det till att göra hysteroskopi och se om dom kan hitta någon anledning i livmodern till att det inte tar sig.

    Hur många försök har ni varit med om?
Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare