• Heidi82

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Liamae: Första gången i Nov fick jag trombyl och prednisolon men ingen priming. Nu har min läkare varit i Israel på studieresa och verkar tro stenhårt på det här. Sen gör jag inte IVFn i Sverige utan bor utomlands. Jag tror bara att Falun erbjuder den här tekniken.

  • Heidi82

    snobben00: Rispning menas med att dom gör sma snitt i livmoderslemhinnan cykeln fore IVF:n, alltsa fore din mens. Endometrial scratching/priming heter det pa engelska. Tror inte att hysteroskopi är samma sak. Det här tog bara 5-10 min och kändes bara som lätt mensvärk efterat. Tror bara det är Falun som gör det här i Sverige.

    Ska iallafall bli spännande att se resultatet den här gangen. Kommer att göra korta protokollet och är överlycklig att behandlingstiden minskar avsevärt. Pa Lördag börjar jag med Puregon.

    Har du redan börjat eller väntar du?

  • Heidi82
    snobben00 skrev 2014-01-10 15:31:06 följande:

    Jag började med nässprayen i måndags och kör långa protokollet för tredje gången nu. Äggplock planerat till v.6 och den här gången hoppas jag på att få en blastocyst eftersom läkaren inte tyckte vi skulle ta 2 pga att dom kan "konkurrera ut varandra"?!
    Men det var inte säkert att det kunde bli någon blastocystodling eftersom det bara görs som undantag på Akademiska i Uppsala. Rynkar på näsan

    Falun... Är det IVF-kliniken i Falun då?
    Om vi inte lyckas nu på tredjeomgången så tänkte vi vända oss privat dit eftersom dom är lite mer villiga på att prova lite olika taktiker verkar det som.... inom landstinget görs allt bara inom vissa ramar tyvärr.

    Vad är Puregon? Kommer det bli FET eller ET för din del?

    Ja, jag har bara hört gott om Falun. Att dom ligger I framkant och är inte rädda att prova nya tekniker.
    Det här blir en hel IVF igen. Första omgangen körde vi langa protokollet och nu provar vi korta.

    Om det misslyckas den här gangen med maste jag antagligen nedregleras I 3 manader pga min endometrios.
    Vilket inte känns sa vidare kul....
    Jag kommer förmodligen att fa äggplock v.4 redan. Imorgon börjar karusellen igen....
  • Heidi82

    Danisen: Ett tips för sprutningen. Efter du har desinfekterat stickstället, låt det torka. Då svider det inte längre. Lycka till!

  • Heidi82
    snobben00 skrev 2014-01-22 21:22:17 följande:
    Vet inte exakt när i cykeln man kan göra hysteroskopi men det görs när man har många misslyckade ivf.er som man inte hitta nån anledning till att det ej tagit sig. Det finns en hel del i livmodern som kan ställa till det som inte syns på VUL.
    I vårt fall var det läkaren som föreslog det men tror att man själv kan ta upp det och gå vidare med det om man vill.

    Jag vet inte om hysteroskopi är samma sak men jag har fatt livmodern rispad den här gangen, aka priming.
    Det ska underlätta för embryonen att fastna. Min rispning gjorde I cykeln fore IVF starten. Ska bli spännande och se om det kommer att bära frukt!
  • Heidi82

    Snobben00: Jag bor utomlands så kan tyvärr inte rek ngn klinik till dig. Men min läkare gick in med en kateter i livmodern och gjorde fyra små rispningar. Det gick på bara några minuter och gjorde inte ett dugg ont.

  • Heidi82

    Snobben00: Jag sjukskrev mig i fredag för "magvirus" och även idag för insättning. Det är bara några få av mina kollegor som vet vad jag håller på med. Men om någon av dom andra skulle börja fråga så tror jag att jag kommer att berätta. Man vet ju inte hur många vändor det blir och det är så stressigt att måsta ljuga, mörka och hitta på svepskäl hela tiden.

  • Heidi82

    Snobben00: Tacka ska du ha. Det var två 3-dgrs som jag fick insatt. Hoppas på tvillingar så jag aldrig behöver gå igenom det här igen!

    Jag funderar också att berätta för min chef. Orkar inte ljuga mer.

  • Heidi82
    Gina43 skrev 2014-01-28 06:45:25 följande:
    Lycka till Heidi82! Hoppas att det går vägen denna gång! Vet du om du får något till frysen?

    Så det blev tredagars denna gång. Du hade väl två blastocyster förra gången (i novembertråden där du var med) och jag vill minnas att du nämnde något om att de hade stannat av lite i utvecklingen vid insättningen? Hur resonerade man/ni då? Ofta odlar man ju inte till blastocyster om det inte finns gott om ägg så att man därmed "har råd" med ett visst bortfall? (på kliniken där jag gjorde IVF ville man ha minst 7 befruktade ägg för en sådan odling.) 

    Jag ska hålla tummarna för dig!

    Pa min klinik sa har dom att deras gräns gar vid minst 5 befruktade ägg för  langtidsodling. Och det hade jag förra gangen i November. Nu hade jag 5 som stannat av pa dag 2. Eftersom dom visste att mina inte verkade gilla värmeskapet sa tyckte dom att det är bättre med transfer pa dag 3. Jag hoppas att det var värmeskapet som fick dom att krokna sist. Nu fick vi iallafall tillbaka tva fina embryon. Dom var osäkra om de övriga skulle klara sig till frysen. Tror inte att vi kommer att ha sadan tur. Känns som totalt ouppnaeligt att fa nagot till frysen.
  • Heidi82

    Gina43: Jag trodde att det var mina ord! Vi fick ut 13 ägg i fredags varav 10 blev befruktade. 5 stannade av på dag 2. Fick igår tillbaka 2 st 3dgrs. Tyvärr höll inte de andra för frysen. När har du TD?

Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare