• MissHelena

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    snobben00 skrev 2014-02-09 21:15:57 följande:

    Långtidsodling blev det eftersom vi fick gott om befruktade ägg (11) och hållit på länge. ..blir 9:e återföringen imorn. .. Jag brukar ta en kvarts Albyl minor dagligen under ruvningen som fungerar som trombyl dvs blodförtunnande. Har även lyckats få tag på Kortison vid förra ruvningen men har nu testat mig för aggressivt immunförsvar (tnf-alfa) men det låg normalt.
    Vart testade du ditt tnf-alfa? PÅ din klinik eller vem fick du remissen av för detta? Jag vill också göra det då jag tror att jag har överaktivt immunförsvar, men där jag gick tog de inte detta provet =(
  • MissHelena
    snobben00 skrev 2014-02-10 21:30:23 följande:
    Jag fick strida för att få ta testet, bor i Stockholms län men gör ivf i Uppsala län, så i Uppsala vägrade dom så jag gick till min vårdcentral och propsade på att få ta det testet och lyckades. Det är tydligen ett ganska avancerat och dyrt test...
    Vet inte om det testet säger allt men jag ville verkligen ta det eftersom jag så sällan blir sjuk överhuvudtaget, var ett tag övertygad om att det var problemet men jag låg under 4 och det är där man ska ligga för att överhuvudtaget kunna bli gravid. Ligger man över måste man medicinera.

    Kändes i alla fall skönt att kunna bocka av att det inte var det som satte käppar i hjulet.

    Misslyckas vi nu blir det hysteroskopi för att kolla ordentligt i livmodern, därefter kanske jag kan börja tro på att vi enbart haft otur under alla dessa försök.
    Det är ju f*n att man ska behöva strida för sådana här saker!! Starkt av dig att se till att du fick ta testet. Jag ska se vad de säger på kliniken på måndag när jag ska dit, annars kanske jag får göra likadant.

    Hysteroskopi har jag inte tänkt på innan, men det ska jag också ta upp med kliniken och se vad de har för tankar om det.

    Stort lycka till nu!!!
  • MissHelena
    Salli skrev 2014-02-28 13:31:17 följande:
    När jag var gravid med min son sa sa olika frisörer att det inte var farligt men att håret kunde bli missfärgat pga alla hormoner.
    Nu har jag vart på vul äggplock på måndag nästan lite nervös igen. 3 gången gilt får vi hoppas.
    Samma för mig. Vul igår och äggplock på måndag. Tredje gången för oss också, och jag känner mig också riktigt nervös. Vet inte riktigt varför men jag har haft en positiv känsla i magen hela tiden sedan behandlingsstart så på något vis känns det "på riktigt" den här gången. Andra försöket innan ju hade jag tvärtom en dålig känsla från start och det blev också ett misslyckat försök. 

    Hoppas min positiva känsla ska finnas kvar fram till plus =)
  • MissHelena
    snobben00 skrev 2014-03-17 11:12:47 följande:
    13.45 är det dags att få veta om det slår ett hjärta eller ej.... jätterädd för att bli besviken igen

    Stort lycka till!!! Jag hoppas verkligen att ni får se ett hjärta som pickar och pickar =)

    Själv tog jag ett första tjyvtest idag på RD12 (2-dagars) och fick plus!!!!!!!!!!! Är helt i chocktillstånd och vet inte riktigt vad jag ska tro. Vårt första försök i höstas fick jag också plus på dag 12 med ett tredagars men mycket svagare - det ledde dock till missfall i V6.

    Jag vågar inte vara glad än och önskar nästan att jag hade väntat veckan ut med att testa så att risken för att min "riktiga" mens kommer ändå. I vanlig cykel ska jag få mens på onsdag eller torsdag denna vecka. Olidlig väntan nu, vill INTE bli av med den här guldklimpen också, det vet jag inte om jag klarar av.  

    Har du fått något rosa/rött nu efter att du plussat? Är så nervös varje gång jag går på toa och förväntar mig att se det på pappret och veta att det är kört igen =(


    Nu vill jag bara att den här veckan ska vara över så att jag vet om jag kan hoppas eller inte.

  • MissHelena
    snobben00 skrev 2014-03-17 16:42:32 följande:
    Grattis!
    Jag hade lite rosa flytningar i 2-3 dagar efter att jag plussat och var jätterädd för att börja blöda.
    Men för bara ett par timmar sen såg vi ett pulserande hjärta på en liten parvel som var ca 16 mm lång Solig
    STORT grattis!!!! Så underbart  =)

    Jag hoppas att vi får uppleva samma sak om några veckor.
  • MissHelena

    Än så länge går det bra för mig. Rd16 idag och inget blod har kommit. Testdag på söndag och jag har börjat våga tro lite mer nu. Än är det en lång väg kvar men hoppet är det sista som överger oss. Det är vår tur nu! ! Hoppas alla ruvare här inne får se ett fint plus inom en snart framtid! !

  • MissHelena
    snobben00 skrev 2014-03-21 18:40:20 följande:
    Åh vad spännande! Att du orkar hålla dig från att testa... Jag håller tummarna Klart det är er tur nu!

    Jag har inte hållt mig, testade och plussade redan i måndags!! =) Men gjorde likadant i höstas och då kom ändå blödning på bim och sedan missfall några dagar dagar senare. Därför har jag haft svårt att tro på plusset förrän jag nu passerade bim igår. Nu äntligen har hoppet börjat växa att det kan vara på riktigt den här gången =) När gjorde du första UL för att se att det verkligen var ett tickande hjärta där inne?
  • MissHelena
    Mytime skrev 2014-03-23 17:09:14 följande:
    Innebär de att man kan försöka flera ggr på landstingets bekostnad om man får många fet? 3 startförsök så att säga men möjlighet att återinföra alla ägg om de blir Många dvs utan att de räknas som nya försök?

    Det beror mycket på vart i landet du bor. Jag som bor i Jönköping fick två landstingsfinansierade försök som görs i Linköping. Där får man bara två vare sig det är ET eller fet. Så får man något till frysen så måste man göra fet som andra-försök och sedan får man betala själv för resterande. Väldigt orättvist att det är så olika beroende på vilket landsting man tillhör.
Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare