• liamae

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Hej allihopa!

    Jag har TD efter mitt första ivf idag och som väntat visade det minus efter att jag börjar blöda på julafton. Vi fick bara ett befruktat ägg av 6 mogna och jag blev överstimulerad med ca 30 blåsor så jag har mått skit o man kan alltså säga att den här ivf:en var riktigt misslyckad. Är ganska bitter nu o vill bara att tiden ska gå så vi kan få komma på nytt möte o diskuterar hur vi ska gå vidare. Jag gissar på korta protokollet (hörde någon säga det sist), förut körde vi långa.

    Massor kramar till alla er andra som kämpar. Önskar oss alla ett mycket bättre 2014!

  • liamae
    snobben00 skrev 2014-01-07 21:21:57 följande:
    Så var man igång med den äckliga nässprayen... ingen höjdare. Längtar så tills behandlingen är klar och jag får ett fint embryo tillbaka.



    Usch, nässprayen är ingen höjdare. Suprecur? Skönt för dig att vara igång i alla fall. Jag börjar känna mig rastlös. Har en tid på torsdag för efterkontroll så att min överstimulering är helt borta o äggstockarna mår bra igen. Hoppas få klartecken för nästa ivf på nästa mens men vet ju inte alls hur de tänker. Eller om det finns plats. Vill bara veta vad nästa steg blir och om vi ska göra långa igen eller testa korta. Ska bli intressant att se när mensen kommer också. Det är ju första gången jag gjort (och misslyckats med) ivf så jag har ju ingen erfarenhet av hur kroppen går tillbaka efteråt. Men, som sagt, vill veta vad planen är i alla fall. Och få höra att kroppen är okej igen. Tror det är en del av att klara av smärtan över att ha misslyckats, att gå på det igen så fort det går. Längtan är stark.
  • liamae

    Och få klartecken för att sluta med de jäkla sprutorna vore trevligt också! Känns inte kul att behöva ta sprutor varje dag trots att behandlingen är över. Tar Innohep för att minska blodproppsrisk iom överstimuleringen. Har nu tagit 22 Innohep-sprutor, dubbelt så många som av Gonal-F:en. Innan ivf:en var jag spruträdd... Det är jag inte längre. :\ Usch, lite bitter är jag allt...

  • liamae

    Micro, jo, vi har också en som ska ha barn på jobbet. Det pratas namn och när det är bäst att skaffa barn. "Det är ju så korkat att skaffa december-barn" Den som hade lyxen att välja... Orkar inte med de där människorna alltså...

    LoC, nä! Vad illa om det är så. Visst är man tacksam över vården man ändå får men ibland undrar man ju vad de håller på med... Hoppas du befarar fel!

    mocha, låter hemskt. :( Hoppas att du kan glädjas lite åt dina frysisar iaf. Jag hade verkligen velat få till frysen, det hade varit en sådan lättnad att kunna ha backuper. Även om det är känslomässigt lika jobbigt ändå såklart.

    snobben, tack. Nu har jag varit där. Som vanligt får man knappt några svar. Är iaf återställd (så gott som) o får börja igen på nästa mens. Blir exakt samma procedur som förra gången. Fick inte reda på varför, det känns som att de bara kör "standard". Är iaf deppig över att det antagligen innebär att bara ett försök hinns med innan sommaren. Fick veta att spermierna har sämre kvalitet än vi trott så nu har jag knappt hopp om att det ska funka alls. Just nu känns det mest som att vi måste testa bara för att ha testat o sen gå vidare med alternativ, men det är väl deppen som pratar. Får ju ändå lite pepp av er som kämpat längre än mig.

  • liamae
    tes 75 skrev 2014-01-09 14:51:48 följande:
    Jag undrar vilka vitaminer och tillskott ni andra äter? Jag kör med B-vitaminer (B Active från Apoteket), Folsyra, D-vitamin, Omega 3. Köpte även idag Q10 som också innehåller E-vitamin (nog lite för sent ute med den, men 1 månad på Q10 kanske ger liten effekt iaf).



    Jag äter folsyra och D-vitamin. Slutar dock med D-vitaminerna när jag ruvar för man bör inte ta mer än 600 IE per dag vid graviditet o mina tabletter är 800.

    Heidi, hur kommer det sig att du gör de där extra grejerna? Gjorde du dem vid första ivfen också? Jag funderar på varför de inte vill testa något annat på mig vid andra försöket.
  • liamae
    LindaL0 skrev 2014-01-10 08:58:25 följande:
    Liamae, nu vet jag ju inte hur ni gjorde förra gången och hur befruktningsresultatet såg ut. Men om man konstaterat att det är lite sämre kvalitet på spermierna bör ni diskutera ICSI med kliniken om inte det är gjort redan?



    Det är icsi vi har gjort. Vi har frysta spermier som tydligen är slöa. Förra gången fick jag 30 blåsor, 8 ägg varav 6 var mogna och bara ett blev befruktat. Så ett rätt dåligt resultat alltså. Funderar på varför de inte vill göra annorlunda nästa gång men visst, det kanske bara var otur första gången och blir bättre nästa. Men oroad är man ju.
  • liamae
    LindaL0 skrev 2014-01-10 13:16:04 följande:
    Liamae, 8 ägg varav 6 mogna är väl inget jättedåligt resultat? För att hjälpa till att öka chansen till befruktning är väl ICSI det enda man kan göra, eller tänker du att äggen kan bli annorlunda om man får testa att göra själva protokollet annorlunda?  

    Sen kan man väl göra "assisted hatching" att dom hjälper till att knäcka äggskalet före återföring. Fast det ska väl inte behövas om man är i "rätt ålder". Skalen kan visst bli hårdare ju äldre man är, har jag läst (så då måste det ju vara sant ).



    Nej, jag tänker mest på att bara ett blev befruktat. Och den ringa mängden ägg trots överstimulering och många blåsor. (10 ägg var medel sa de.) Kanske kan man förbättra äggkvaliten eller mängden ägg (om de nu hade bra kvalitet, det vet jag inte). Men visst, det är kanske mest en fråga om tur om det funkar eller ej. Jag har lite svårt att acceptera att det inte finns något att göra "bättre" bara. Jag arbetar i en väldigt problemlösarinriktad bransch så jag är väl lite arbetsskadad. ;) Är också lite fundersam över att vi fått så lite information.

    Hur länge har du försökt? Du verkar påläst. :)
  • liamae
    LindaL0 skrev 2014-01-13 09:24:36 följande:
    Liamae, vi fick väldigt bra info från vår klinik, samt att jag har läst på MYCKET eftersom IVF-utredningen gav oss små chanser (5-10%) pga hög ålder, mkt låg äggreserv och hormonnivåer på pre-klimakteriella nivåer. Läst hela AMH-tråden och stora delar av Aten-tråden. Gjorde först korta protokollet, fick ut 4 ägg varav 1 blev befruktat och återfört, noll resultat. Sen långa protokollet med lång nedreglering och höga doser vid stimulering, ändå "bara" 4 ägg (3 är minimi för att få göra ÄP) men 2 befruktade med ICSI och båda återförda. Det ena är idag i 23:e veckan så det räcker med 1 ägg men visst handlar det mest om tur.

    Fått höra att det är inte så ofta det lyckas på första försöket, och att chanserna stiger på efterföljande försök, förmodligen pga att alla är individer och svarar olika på behandlingen så första gången är en "testomgång".   



    Åh, grattis till graviditeten! :)

    Jag har börjat förstå det. Inte bara intellektuellt utan också känslomässigt. Vi har hela tiden fått höra att "det är klart att du blir gravid" från vården så trots att jag såklart vetat om att det ändå är vanligast att misslyckas på första försöket så har kroppen inte riktigt hängt med. Jag var väldigt förberedd för ivf-behandlingen både fysiskt och mentalt men att misslyckas var en total chock på alla sätt. Det är först nu jag börjar lugna ner mig och börjar förstå på ett annat sätt vad det här handlar om och kommer att innebära. Till saken hör att vi vetat om att vi behöver ivf sedan jag var tonåring så vi har aldrig behövt försöka på vanlig väg, vilket alltså inte har gett oss några såna här besvikelser innan. Skönt på ett sätt såklart men smällen nu blir kanske också större pga det. Det är först nu jag behöver förlika mig med tanken på att vi faktiskt är "ofrivilligt barnlösa". Förut har vi fått bilden av att när vi vill ha barn så gör vi ivf och så löser det sig. Men det kan ju ta tid inser jag nu. Det är inte så jäkla enkelt. Hoppas verkligen att nästa försök går bättre.
  • liamae

    Jag börjar bli lite less här. Har haft en diffus mensvärksliknande smärta nu i en vecka (dag 29 i cykeln idag). Trodde först att det var mens på gång men nu gissar jag snarare på ägglossning, även om jag aldrig haft särskilt mycket känningar då annars. Hur har det varit för er? Får man mer ägglossningskänningar på första ägglossningen efter ivf (pga ärren/svullenheten/hormonerna?)? När kom er mens igång? Tidigare eller senare än normalt? Vill komma igång igen! Ovant att inte kunna planera något alls. När mensen kommit vet man ju iaf i stora drag när ÄP mm blir.

  • liamae
    Nissesmamma skrev 2014-02-02 18:12:23 följande:
    Hej-hej! Hoppar gärna in här. Jag fick ett embryo tillbaka i fredags och 4 till frysen. Det är andra vändan IVF för oss och vi har även ett misslyckat FET i bagaget. Vi tillhör kategorin oförklarligt barnlösa, fast ja, barnlösa är vi ju inte. Vi har ett barn som är 3,5 år som kom till "av sig själv" efter 2 år när vi precis skulle påbörja vårt första IVF. Innan och efter sonen missfall. Varken förra IVF eller FET tog sig alls. Denna gång fick vi fler ägg (11 st mot 6 st) och av dem blev 5 sådana som bedömdes ha toppkvalitet (förra gången 2) och jag fick som sagt tillbaka ett i fredags (8-celligt). Nu, till skillnad från förra gången, slutade det inte med sprutandet bara för att äggen är ute. Jag fick ta en lägre dos Ovitrelle kvällen före insättning och jag ska ta en till ikväll. Dessutom har jag fått en hemsk spruta som är blodförtunnande som jag måste ta varje kväll. Det känns som att få ett getingstick en gång per dygn. Bränner i 30 minuter efter sticket. Läkaren motiverade detta med att Ovitrellen lurar kroppen att tro att det är (naturlig) ägglossning och kanske reagerar därefter och blodförtunnande med att min livmoder har ärrvävnad (sprack under förlossningen av sonen 2010) och att den kanske inte får tillräckligt med blodgenomströmning för att embryot ska fästa ordentligt. Hoppas bara jag slipper ta sådana sprutor under lång tid. Finns det någon annan som fått mediciner efter insättning? Ja, jag tar så klart även progesteron.



    Hej! Jag fick också ta blodförtunnande sprutor efter ET. Jag fick en lätt överstimulering ett par dagar efter ET så det var pga blodproppsrisken i samband med det. Sprutorna hette innohep och var som att köra in en synål i magen varje dag i en månad. De första var jobbiga men sen vände jag mig och bara gjorde det. Min nålskräck som jag hade innan försvann med dessa sprutor så något bra kom det ut av det iaf. :)

    Äntligen är mensen på gång! Lite, lite blod idag på dag 42 (!!!) sedan sist. Trodde ju att det var på gång för två veckor sedan men det måste ha varit ÄL. Nu väntar tre veckors väntande igen, sedan Suprecur igen, Gonal-F igen och sen kör vi igen. Otroligt skönt att kunna vara på banan igen och iaf grovplanera. Jag har varit riktigt orolig för att mensen aldrig verkat komma men nu hoppas jag att den öser på så jag kan ringa RMC imorgon. Hur långa har era vänteperioder varit mellan IVF:er? Har mensen varit förskjuten/tidig för er också?
  • liamae
    BlankaBlanka skrev 2014-02-03 19:37:13 följande:
    Liamae:

    Jag har haft två månader i mellan ivferna. Men detta var för att vi var ute och reste.

    Konstigt nog har min mens blivit helt regelbunden sedan första IVFen. 31 dagar varje gång.

    Jag går ju och väntar här som en liten ruvare. När ni fått er mens efter misslyckad IVF vilken dag har den då kommit på? Förra gången kom den när jag skulle haft mens.



    Jag håller tummarna för dig. :) Min mens kom på RD12 sist. Då var det en vecka kvar till testdag.
Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare