• sesanka

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    När något verkar för bra för att vara sant... Jag och maken var på vårt andra ultraljud igår, 9+4, och läkaren konstaterade att embryot inte längre lever. Har fått en remiss till gyn och idag ska jag ringa och boka tid för skrapning. När den är utförd ska jag kontakta ivf kliniken för att gå vidare med nästa försök. Har 4 ägg i frysen. Är det någon som vet hur lång tid man måste vänta efter skrapningen innan man kör igån?g Nästa försök blir ju ett FET, hur ser resan dit ut, kör man med nässpray och hormoner igen eller...? Blev helt tom i bollen efter beskedet och alla frågor dök upp först på vägen hem...

  • sesanka

    Ber redan nu om ursäkt för mitt negativa inlägg. Har många tankar som far omkring i huvudet. Gjorde skrapning igår. Som om MA inte var nog så skickades resterna till en patolog för undersökning. I bästa fall hittar dom inget konstigt, får provsvar om sex veckor, och då kan jag kontakta ivf kliniken och boka tid för vårt nästa ivf försök med FET. Är det mola/druvbörd så kollar de om den innehåller cancer. I bästa fall är det mola utan cancer och då får vi göra nästa ivf försök 6-12 månader senare. Är det mola med cancer ska jag genomgå lungröntgen och cellgifts behandlingar och då är ivf försöken uppskjutna på obestämd tid. Jag försöker tänka positivt men jag är pessimisten i familjen. Möjligheten för att ens få en 2014 bebis känns nästan som en omöjlighet. Kan ge mig fasiken på att om alla provsvar är bra så kommer ägget inte överleva upptiningen. Har försökt att vara stark men sorgen behöver bearbetas. Till och med min make har gråtit mer och är orolig för mig eftersom jag inte brukar ha svårt att uttrycka känslor. Känner mig bara så tom just nu. Önskar jag hade någon att prata med men alla runtomkring mig är sådana som bara behöver sniffa på ett par kalsonger och så är de med barn. Nej, det ska bli ett positivt provsvar om sex veckor och det kommer att bli en vinter/vår bebis. Har vi väntat över tre år på att få en liten kan vi vänta några månader till. Hoppas ni andra mår bra trots sprutor och hormoner. Jag håller både tummar och tår att ni lyckas få ert lilla underverk efter alla besvär :)

  • sesanka

    Tack för dina snälla ord Gina43. Ska skriva till tjejen som haft mola och ställa lite frågor, blir bara mer förvirrad av allt googlande. Behöver nog prata av mig både själv och med maken men det jobbiga är att han bara pratar engelska. Han kommer från Texas och flyttade hit 2010 efter att vi gift oss, men han har inte lärt sig svenska tillräckligt bra än. Det är också en sak som känns jobbigt för han är ett underbart stöd på hemmaplan men allt annat måste jag ta hand om. Det jobbigaste just nu är att inte veta vad patologen kommer att hitta, sex veckor känns som en evighet. På sätt och vis är det som att sörje perioden är satt på vänt. Om jag bearbetar alla känslor nu och kommer i någorlunda balans och så får vi dåliga nyheter igen... vet inte hur jag ska klara av det. Känns som att det är bättre att lägga alla känslor på is och sen bearbeta allt när provsvaret kommer. Äsch, vet inte hur jag ska göra, är helt upp och ner...

  • sesanka

    Jenkis: vad ledsen jag blev för din skull när jag läste din presentation. Hoppas verkligen att ni lyckas få ert lilla mirakel. 

    Ska prata med gubben och se vad han säger. Antingen behöver vi prata av oss redan nu för att bearbeta allt vi fått veta eller så får vi ta det sen om sex veckor när vi vet hur framtiden ser ut.

    Det jag är mest besviken på är att vi inte fick någon som helst information från Akademiska i Uppsala att de misstänkte att något var fel. De hade tydligen sett rött flagg redan vid det första ultraljudet 2/1. Vid det besöket sa de bara att det fanns inget hjärta och embryot var bara 2 mm stort, men grattis ni är gravida och det är nog för tidigt att se något. På det andra ultraljudet 21/1 sa de fortfarande inte något annat är att fostret tyvärr inte överlevt. Hon pekade på skärmen och visade vart embryot låg och sa att hon rekommenderade en skrapning för den kommer inte att komma ut på egen hand. Det var först när jag och maken gick till gynmottagningen dagen efter för att boka skrapning som den läkaren läste upp remissen från Akademiska. Jag har själv räknat ut att jag var 9+4 men enligt remissen från Akademiska var jag bara i vecka 8. Känns som att de har noll koll., vi vet ju både när äggplocket och insättningen skedde :(

  • sesanka

    Snobben: Jag går också på Akademiska och väntar ängsligt på provsvar om vårt första misslyckade ivf var mola eller inte. Om/när det blir ett till ivf så blir det mitt första FET. Jag är super missnöjd med akademiska så jag är nyfiken på vad du tycker om dem.

    Om jag har fattat rätt så kan man antingen göra FET i anslutning till sin egen ägglossning eller genom stimulerad ägglossning. Hur lång tid brukar det ta att genomföra båda alternativen? Dvs måste man vänta på ett visst antal ägglossningar och sen planerar man in äggåterföringen... eller om man skapar en stimulerad ägglossning, hur lång tid från att man börjar med hormoner tar det innan man kan göra återföringen? Tex vårt första ET tog en månad. Började med nässprayen 29/10 och ägget sattes in 29/11. Hoppas ni fattar vad jag försöker fråga :) 

  • sesanka

    Vilken fin sång du hade på din profil. Sitter på jobbet och försöker torka bort tårarna lite diskret, det är inte många som vet om att vi var tvungna att göra abort för en vecka sedan eftersom vårt ivf försök misslyckades. Tack för att du delade med dig :)

  • sesanka

    Vi har fyra tre dagars i frysen. Hur gör man om ägglossningen alltid krockar med helgen...då kan man ju inte göra FET :/ Vi träffade Lana på vårt första ultraljud 2/1. Då var jag 7+2. Hon hittade inget hjärta och embryot var bara 3mm. Hon sa grattis ni är gravida och det är ett embryo men det är för tidigt att se något, sen bokade hon en ny tid. Vi såg henne igen den 21/1 och då var jag 10+ och då sa hon bara att tyvärr, embryot har inte klarat sig, den dog någon gång i samband med första ultraljudet, antingen innan eller efter. Hon rekommenderade skrapning eftersom den inte skulle komma ut på egen hand och sen skickade hon hem oss. Nästa dag var jag till gynmottagningen och det var först den läkaren som berättade att enligt remissen från akademiska hade de sett rött flagg redan vid första ultraljudet och att Lana misstänker mola/druvbörd, dvs det fanns aldrig något foster. Hon skrev dessutom att jag var 8+. Enligt remissen har Lana informerat oss och visat oss molan på ultraljudet. Helvete heller! Hon pekade ut fostret som var 4mm stort, den misstänkte molan var tio ggr större. Hade hon sagt något så hade vi ju frågat vad det är och bett om att få information. Vi har mola? Ok hej då. Morr. Så nu räknar jag ängsligt veckorna tills vi får provsvar från patologen. I bästa fall var det ett vanligt missfall och då är det bara att vänta på att ägglossningarna kommer igång. Är det mola ska jag genomgå tester för att se om det gett mig cancer. Mola utan cancer, då får vi inte bli gravida på 6-12 månader. Mola med cancer. Då är det cellgifter som gäller och vi vet inte hur lång tid vi måste vänta med att bli gravida. Jag fyller 34 så vi har inte all tid i världen :( Bristen på information har vänt upp och ner på min värld, jag hade velat veta att allt inte är okej. Inte nog med missfall men gud vet när/om vi ens får göra ett nytt ivf. Precis när vi mottagit ett dåligt besked ena dagen, får vi ett ännu värre nästa dag. Säger bara tack och lov att ivf'en är bekostad sv landstinget. Hade varit hemskt att veta att man kastat bort en förmögenhet på ett ställe med dåligt bemötande. Jag håller både tummar och tår och ber till undre och övre makter att när mardrömmen är över har vi vårt lilla mirakel i famnen och då är det värt varenda tår som man fällt under resans gång.

  • sesanka

    BlankaBlanka: vad tråkigt att ni också upplevt vårdens okänslighet. Det är så trist att man ska behöva bråka och strida när allt annat runtomkring en faller samman.

    snobben00: jag har varit tvungen att göra ALLT på akademiska. Skitkul att vara tvungen att åka dit för ett blodprov kl 08. Bor i Södertälje så det har blivit många tidiga morgnar för att slippa rusningstrafiken. Vi valde att inte utnyttja vårdgarantin för vi trodde att vi skulle hamna närmare hemmaplan. Tji fick vi...

    Allt kan ändras under resans gång men just nu har vi iallafall bestämt oss för att om det är mola med cancer så lägger vi ner babyverkstan helt även om prognoserna för tillfrisknande är höga. Kroppen kommer att få lida av cellgiftsbehandlingarna och att sedan ha tidspress på sig att lyckas bli gravid innan man fyllt 40 kommer inte göra saken bättre. Om vi får bra nyheter kommer vi att nyttja våra tre landstingsförsök och har vi inte lyckats bli gravida via dom så blir det inga privata försök.

    Jag lever på hoppet att vi får bra nyheter och att vi lyckas bli gravida på vårt första försök. Vi har fyra ägg i frysen och förhoppningsvis är allihopa det så kallade guldägget :)

  • sesanka

    Heidi82: efter att vi satte in ägget fick vi med oss hem ett papper där det stod att man skulle avstå från sex i en vecka. Så vänta två dagar till och sen är det bara att köra på :)

  • sesanka

    Kramizen: kör på dom som visade positivt och så ringer du kliniken imorgon direkt när dom börjar och rådfrågar dom :)

    Heidi82: i början när jag ruvade hade jag sjukt mycket sex drömmar. Ofta involverade dom andra tjejer och jag är absolut inte lagd åt det hållet. Tror det är individuellt hur pass sugen man blir, har också hört att vissa blir nästan nymfomaner medans andra knappt vill ha något :)

  • sesanka

    Grattis till plocken, hoppas det blir många till frysen och att det blir många guldägg. Tycker den från 6/2 är mest lik varandra :) Trevlig helg allihopa!

  • sesanka

    Hej tjejer :) Har inte varit så aktiv med skrivandet men jag läser varje dag. Utreds ju för eventuell mola (graviditet utan foster) efter vår första misslyckade ivf så jag har inte så mycket att tillföra just nu. Ett steg i utredningen var att göra ett gravtest idag och hoppas på att det visar negatvt för det visar att det inte finns några graviditets hormoner kvar. Har aldrig varit så glad för ett minus som idag :) Har väntat i fyra långa veckor på provsvaret och nu är det "bara" två låååånga veckor kvar. Hoppas jag får bra nyheter och att vi får komma igång med ivf försöken igen. Skickar styrkekramar till er som kämpar och hejar på er som det går bra för. 2014 ska ta mig tusan vara året då vi alla ska bli mammor! :D

  • sesanka

    Snobben00, nästa gång blir vårt första FET, har fyra ägg i frysen. Mensen har inte kommit igång än efter skrapningen så jag väntar på den oxå. Någon som har gjort FET? Hur länge fick ni vänta mellan första ET och FET? Trevlig helg allihopa!

  • sesanka

    Jag hade MA någonstans runt v6 men dom missade det vid första ultraljudet i v7 och det upptäcktes först på andra ultraljudet i v10. Jag hade mindre gravid känslor än veckorna innan, märkte det mest på att illamåendet nästan försvunnit helt. Men hade fortfarande ömma bröst, magen kändes större och jag var super trött så det kom som en chock. Trodde ju att man skulle få se en liten person och inte åka hem med brustet hjärta. Hoppas att det inte hänt något, håller tummar och tår :)

  • sesanka

    Nu har domedagen äntligen kommit. I sju veckor har jag väntat på att få provsvar efter skrapningen som gjorde vid mitt MA. Antingen var det ett vanligt missfall eller så var det mola/druvbörd och i katastrof scenariot så var det mola med cancer. Skulle ha fått provsvar förra torsdagen men då höll dom fortfarande på med testerna.... Kl 0845 ska doktorn ringa mig så jag hoppas verkligen att jag äntligen får ett svar. Just nu känns det som att jag inte ens orkar bry mig vad han har att säga bara jag får veta hur det ligger till. Vill bara kunna gå vidare med mitt liv :)

    Om det nu är så att jag får ett positivt besked så är det meningen att jag ska ringa Akademiska för att gå vidare med ett FET. Har frågat förut men ställer fråga igen för ögonen går i kors och det är äppelmos i hjärnan efter att ha jobbat hela natten.... Tant röd är på besök och om jag ringer Akademiska idag... Hur lång tid tror ni att jag måste vänta tills vi kan göra FET? Tänkte om vi redan kan göra det nästa ägglossning eller om vi måste vänta till ägglossningen därefter? 

    Håll tummar och tår att jag får något slags svar oavsett om det är bra eller dåligt. Trevlig helg! :D

  • sesanka
    Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeee!!! Doktorn ringde och det var ett vanligt missfall. Jag kastade mig direkt över telefonen och ringde Akademiska. Dom ringde nyss tillbaka och nästa gång jag får mens ska jag höra av mig till dom och sen kör vi igång bebisverkstan utan hormoner. Så det blir FET i april. Hoppas hoppas hoppas att det ligger ett guldägg i frysen och väntar på oss :)
Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare