• Micro

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Även jag hoppas på start i jan, då vi väntat i 3 mån på att vår remiss från bm ska behandlas. De sa att väntetiden är ca 3 mån. Är less att vänta, känns som en evighet sen vi först sökte hjälp ( ca 1 år).

  • Micro
    LindaL0 skrev 2013-12-19 13:28:10 följande:

    Micro, du kan utnyttja vårdgarantin, det är jättelätt. Enligt den har du rätt till påbörjad behandling (första möte) inom 3 månader från att remissen utfärdades.

    Det du gör är att ringa den klinik som remissen skickats till (fråga BM om du är osäker vilken), och be dom bekräfta att dom har mottagit remissen. Sen ringer du Vårdgarantikansliet (googla fram telefonnumret) och begär att utnyttja vårdgarantin. Dom kommer att guida dig vidare!


    Man ska vara beredd på att man kan få åka till en annan klinik tex i ett grann-landsting, men det är inte så krångligt som det låter. Man behandlas på hemmaplan och alla ultraljud och undersökningar görs hemma, det är bara själva äggplocket och återföringen som sker på andra kliniken. Men ofta får man tid snabbare på sin hemmaklinik bara man har åberopat vårdgarantin!


    Tusen tack för infon. Jag kollade med IVF kliniken i Umeå direkt att de fått remissen, de svarade då att väntetiden är ca 3 mån. Visste att vårdgarantin är 3 mån men det var ju bra att veta att man kan ringa vårdgarantikansliet oxå. Kan vara bra att veta även om det gäller ngt annat eller någon annan i ens närhet. För oss har det gått 3 mån i mitten av jan så jag får avvakta och se. Vi bor långt ifrån kliniken så vi får behandlas på hemorten oavsett. Det känns bara så jobbigt att vänta...vår bm sa att de oftast kör långa protokollet så då tar det ju ett antal veckor till, men det skulle vara skönt att vara igång iaf. Såg i papper att det ett år sedan sambon lämnade spermieprovet och då hade jag gått till bm en längre tid.
  • Micro

    Listar: här är en till som är lite bitter:( väntar på att få starta ivf karusellen. Idag på jobbet pratade jag m en höggravid kollega om när hon skulle sluta jobba. Då kom en till gravid kollega å de började prata om alla som är gravida, när de sak ha, hur nära i tid vissa var, hur det kändes, veckor etc etc. Vi har nämligen mest kvinnor på jobbet å just i vår ska 5 ha barn å alla ska ha första barnet. Jag lämnade konversationen, hade inget att tillföra å blev allmänt avundsjuk. Nu vill jag köra igång!

  • Micro

    Oj du fick fel namn Liamae, skyller på mobilen. Känns bättre nu när jag fått klaga lite.

  • Micro

    När man kör långa protokollet brukar det vara på cykeldag 21 som medicineringen startar?

  • Micro

    Var på första besöket på kliniken idag. Börjar spraya redan på onsdag. Äntligen är vi igång:) ett bakslag dock, läkare sa att jag verkar ha liten äggreserv. Lite lågt amh värde, att vi skulle köra på en gång å inte vänta. Blev lite orolig:( läkaren sa att det kan vara svårt att få fram många ägg till plocket.

  • Micro

    Dansen: jag börjar spraya imorgon. Har du tagit gonalf? Vilken dos i så fall? Jag har lite låg äggreserv så vi skulle få starta på lite högre dos (150). Läkaren trodde att jag har liten risk att bli överstimmulerad, nåt positivt iaf men de brukar väl vara lite försiktiga första gången.

  • Micro

    Det är första, har ju börjat spraya idag så jag väntar m spänning på biverkningarna:) brukar ha ganska mkt huvudvärk så det väntar jag mig att jag får. Känner mig lite nervös, vet inte varför egentligen. Kanske för att vi äntligen är på g. Menar du att du tar 225 ie?
    Lycka till på vul idag, håller tummarna.

  • Micro

    Då jag har låg äggreserv kommer jag gå på minst 2 st. En när jag ska börja spruta å ett innan plocket. Läkaren sa att jag ska ha lite högre dos menopur men 150 är ju inte mycket jämfört m er men så är d ju första gången för mig. Kan inte låta bli att tänka på om det blir för lågt.

  • Micro

    Jag är 37 å har lite låg äggreserv så läkaren sa att vi måste köra NU. Det gör mig lite nojig. Vi kör långa protokollet. Planen är att spraya till 17 feb å sedan spray. Blir nog bra, bara tänker så mkt:)

Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare