• Jenkis

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Vet inte var jag skall hänga. Såg nu att det fanns fler trådar för oss som försöker under 2014... Har gjort ett ET och två FET sedan tidigare och började spraya nu igen.

  • Jenkis

    Fick min mens/blödning igår av Synarelan och den kom precis på dagen för en 28-dagarscykel. Helt otroligt.

    Kliniken hade dock stängt igår, så det blir att tala om det för dem på måndag.
    Nu närmar det sig. Samtidigt kan man inte ha för höga förhoppningar heller. Jag vet ju att man behöver ha minst tre försök för att lyckas och att saker kan hända på vägen innan man får något embryo tillbaka

  • Jenkis
    Danisen skrev 2014-01-12 15:17:06 följande:

    Varför 3 försök innan man lyckas? Jag vet flera stycken som klarat det på första
    Vi har just börjat spraya med synarel (9:e januari) detta är vårt 3 försök. 1:a fick vi avbryta 2:a gjorde vi ett helt som tyvärr inte tog sig. Så givetvis hoppas vi på 3:e gången gilt.
    Som sagt. Du vet tredje gången gillt

    Visst finns det folk som lyckas på första, men de måste vara minoritet ändå eller?
  • Jenkis
    LindaL0 skrev 2014-01-13 12:53:09 följande:
    Tack Liamae! Och det mentala/känslomässiga är ju det jobbigaste i detta, det förstår man inte förrän man själv varit med om det.  Snobben, jag tror det kan skilja sig mellan olika landsting/kliniker. På Karolinska Sjukhuset där jag gick sa dom att dom ville att det åtminstone skulle vara 3 äggblåsor i OK storlek (14-17 mm) på sista VUL inför äggplock för att dom skulle gå vidare. Och dom kan säkert göra undantag från den regeln också. Håller tummarna för att det ska gå vägen för er, det är därför jag fortfarande är här i tråden och "snokar" vill så gärna se hur det går för alla och hoppas på glädjebesked!

    Tror de flesta kilniker drar gränsen vid 2 eller 3 som måste se ok för att man skall gå vidare till plock. Har hört någon klinik som sagt fyra också.
  • Jenkis
    tes 75 skrev 2014-01-14 18:42:11 följande:
    Hm, kanske ska be om FSH också. Eller inte, vill kanske inte veta mer   Man brukar väl säga att AMH + FSH + VUL ger en bra bild. Hur såg dina äggstockar ut? Mina är mindre än hos en normalfertil i min ålder.

    När FSH börjar närma sig 15 är man utdömd ihop med ovanstående fynd och lågt AMH. Du kanske ligger på 11 eller liknade?
  • Jenkis

    Skumt inlägg blev det...

    Man brukar väl säga att AMH + FSH + VUL ger en bra bild. Hur såg dina äggstockar ut? Mina är mindre än hos en normalfertil i min ålder.

    När FSH börjar närma sig 15 är man utdömd ihop med ovanstående fynd och lågt AMH. Du kanske ligger på 11 eller liknade.

  • Jenkis
    LindaL0 skrev 2014-01-15 08:50:26 följande:
    Jag var hos två olika läkare, den första dömde ut mig totalt så jag gick till en annan för att få en second opinion. VUL gjordes hos båda i samma cykeldag. Den första läkaren hittade inga äggstockar överhuvudtaget på VUL. Den andra läkaren hittade två som såg hyggligt normala ut i storlek, kanske lite mindre än genomsnittet. I den ena fanns en äggblåsa på 14mm redo att lossa. En vecka senare blev vi spontant gravida men det slutade i missfall i vecka 8. Så sen fortsatte vi med IVF eftersom det bara var att inse att tiden (och äggreserven) var emot oss.

    Tes, jag funderade faktiskt på DHEA, skulle nog ha försökt med det om det blev ett 3:e försök. Men är inte säker, finns ju inga belägg (?) för att det skulle funka. Det verkar ju å andra sidan inte skadligt, men det finns ju ändå enklare biverkningar. Har för mig att sånt är mer vanligt att man rekommenderas utomlands, i förra tråden fanns en tjej som bodde i USA, jädrans vilken skillnad på vad klinikerna medicinerar IVF-patienterna där, här i Sverige verkar man vara betydligt försiktigare.
    Skulle vara intressant att se hur mycket som händer på tre år när man har så dåliga värden som jag redan från början. Jag tror ju att det har blivit mycket sämre, men så kanske det inte är? Jag kanske får köra lite IVF lite senare
  • Jenkis
    tes 75 skrev 2014-01-16 09:56:54 följande:
    Tycker jag absolut! Har du gjort något försök med dina egna ägg?
    Nej, inte alls faktiskt. Om jag känner att jag orkar och vill ta den ekonomiska smällen om vårt sista ÄD inte funkar, kan jag ju alltid chansa liksom. Sen förstår jag ju själv att det inte är så logiskt. Har man inte lyckats på ägg från betydligt yngre donator så...
  • Jenkis
    sesanka skrev 2014-01-22 05:57:26 följande:
    När något verkar för bra för att vara sant... Jag och maken var på vårt andra ultraljud igår, 9+4, och läkaren konstaterade att embryot inte längre lever. Har fått en remiss till gyn och idag ska jag ringa och boka tid för skrapning. När den är utförd ska jag kontakta ivf kliniken för att gå vidare med nästa försök. Har 4 ägg i frysen. Är det någon som vet hur lång tid man måste vänta efter skrapningen innan man kör igån?g Nästa försök blir ju ett FET, hur ser resan dit ut, kör man med nässpray och hormoner igen eller...? Blev helt tom i bollen efter beskedet och alla frågor dök upp först på vägen hem...
    Du bör nog få en riktigt mens innan ni kör igång igen. Alltså du får en blödning nu efter skrapningen och när du blöder igen nästa gång av dig själv liksom om en månad, kan ni köra igång direkt. Ingen spray, inga hormoner. Man brukar göra i naturlig cykel.
  • Jenkis
    Kramizen skrev 2014-01-22 12:56:21 följande:
    Någon som har använt clearblue ägglossningsstickor inför FET, ska man använda dom på morgonen eller flera gånger under dagen?
    Bara på morgonen, men kolla upp om du är osäker.
  • Jenkis
    sesanka skrev 2014-01-24 05:36:18 följande:
    Ber redan nu om ursäkt för mitt negativa inlägg. Har många tankar som far omkring i huvudet. Gjorde skrapning igår. Som om MA inte var nog så skickades resterna till en patolog för undersökning. I bästa fall hittar dom inget konstigt, får provsvar om sex veckor, och då kan jag kontakta ivf kliniken och boka tid för vårt nästa ivf försök med FET. Är det mola/druvbörd så kollar de om den innehåller cancer. I bästa fall är det mola utan cancer och då får vi göra nästa ivf försök 6-12 månader senare. Är det mola med cancer ska jag genomgå lungröntgen och cellgifts behandlingar och då är ivf försöken uppskjutna på obestämd tid. Jag försöker tänka positivt men jag är pessimisten i familjen. Möjligheten för att ens få en 2014 bebis känns nästan som en omöjlighet. Kan ge mig fasiken på att om alla provsvar är bra så kommer ägget inte överleva upptiningen. Har försökt att vara stark men sorgen behöver bearbetas. Till och med min make har gråtit mer och är orolig för mig eftersom jag inte brukar ha svårt att uttrycka känslor. Känner mig bara så tom just nu. Önskar jag hade någon att prata med men alla runtomkring mig är sådana som bara behöver sniffa på ett par kalsonger och så är de med barn. Nej, det ska bli ett positivt provsvar om sex veckor och det kommer att bli en vinter/vår bebis. Har vi väntat över tre år på att få en liten kan vi vänta några månader till. Hoppas ni andra mår bra trots sprutor och hormoner. Jag håller både tummar och tår att ni lyckas få ert lilla underverk efter alla besvär :)
    Du kan kolla i min pres...

    Underskatta inte kyrkan! Man behöver inte alls vara kyrklig för att uppskatta deras hjälp. De om några vet vad sorg är. Vården förstår sig inte på sorg...

    Säger som alla andra. Du fixar det! Ta all hjälp du kan få och be din man att driva på. 95% i vårt samhälle kan väl förstå engelska och boka in en samtalstid åtminstone.
  • Jenkis
    sesanka skrev 2014-01-24 23:16:00 följande:
    Jenkis: vad ledsen jag blev för din skull när jag läste din presentation. Hoppas verkligen att ni lyckas få ert lilla mirakel. 

    Ska prata med gubben och se vad han säger. Antingen behöver vi prata av oss redan nu för att bearbeta allt vi fått veta eller så får vi ta det sen om sex veckor när vi vet hur framtiden ser ut.

    Det jag är mest besviken på är att vi inte fick någon som helst information från Akademiska i Uppsala att de misstänkte att något var fel. De hade tydligen sett rött flagg redan vid det första ultraljudet 2/1. Vid det besöket sa de bara att det fanns inget hjärta och embryot var bara 2 mm stort, men grattis ni är gravida och det är nog för tidigt att se något. På det andra ultraljudet 21/1 sa de fortfarande inte något annat är att fostret tyvärr inte överlevt. Hon pekade på skärmen och visade vart embryot låg och sa att hon rekommenderade en skrapning för den kommer inte att komma ut på egen hand. Det var först när jag och maken gick till gynmottagningen dagen efter för att boka skrapning som den läkaren läste upp remissen från Akademiska. Jag har själv räknat ut att jag var 9+4 men enligt remissen från Akademiska var jag bara i vecka 8. Känns som att de har noll koll., vi vet ju både när äggplocket och insättningen skedde :(
    Det är ju så tråkigt med vården. De "orkar" liksom inte följa upp och forska vidare i vissa fall. De blundar och hoppas på det bästa... Det finns liksom inte tid, resurser eller pengar att kolla upp saker djupare. Före v. 12 blir man dessutom behandlad som luft. Ringde Ackis för att jag hade blödningar hela tiden från v. 4 till 7. Fick bara höra "du håller väl på att få missfall". Tack för den! De visste ju liksom läget med barnlöshet och beh....

    Hoppas verkligen på det bästa för dig nu!

    Vi har ET på torsdag, så vi får hoppas på ett småsyskon
  • Jenkis

    Mycket bra skörd idag! Så jag hoppas på ägg i frysen.

    Det är tre aspekter som avgör fästet i livmodern:
    Embryots kvalitet (först och främst. Typ 99%)
    Slemhinnans mottaglighet/mognadsgrad
    Tekniken vid återförandet

Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare