• tes 75

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Lisa 236 skrev 2013-12-19 16:36:15 följande:

    Hej igen ... ja man slutar aldrig att förvånas i denna cirkusen som ivf innebär....

    nu efter vårt 9 de försök som plussade men som jag blödde ut,,, har det känts tungt.

    Nu de senaste dagarna har jag testat för ägglossning även om vi tänker oss ett försök på naturlig väg.
    dvs första cykeln efter förra försöket och upptäckte till min förvåning att jag plussade direkt på ägglossningstestet.  både igår och idag och tyckte inte det stämde riktigt och gjorde då ett gravtest som visar positivt..... FÖRVIRRINGEN ÄR TOTAL!!!!

    varit hos doktorn idag och de tror att det ev kan röra sig om ett utomkvedshavandeskap. från förra ivf:en Så nu är det väntan till måndag för att se vad de testen visar sedan ska det visa sig om vi måste operera. Ja jag som tänkte att denna cykeln i december skulle få vara naturlig och ny ivf i Januari... NUUU vet man inget!! SUUCk


    Embryot kanske klamrat sig fast, trots mf-blödningen?
  • tes 75

    Jag ska tydligen börja med nässprayen (Synarela) på mensdag 1 vid nästa ivf. Började på dag 21 i cykeln förra gången. Någon som gjort på båda sätten och märkt skillnad på t ex äggantal? Jag fick bara ut 3 ägg sist. Ska maxa menopuren nu också och köra 450 på en gång.

  • tes 75
    LindaL0 skrev 2013-12-29 18:39:13 följande:
    tes75, jag gjorde på samma sätt som du, först korta metoden sen långa. Fick ut 4 ägg båda gångerna, andra gången gick även jag på maxdos menopur + gonal-F sista dagarna. Eftersom jag fick ut få ägg och bara 1 befruktat första gången gjorde ICSI och det fungerade på 2 av äggen.

    Jag tror det finns en chans att långsam äggmognad kan ge bra kvalitet även fast det blir få ägg. Men det r min egen tro inte nåt jag hört från nån läkare  Lycka till!! 
    Tack för svar. jag gjorde dock långa protokollet förra gången också, men startade med synarela-sprayen på CD 21 då, och sprayade i 2 veckor. om jag nu ska starta på CD 1, antar jag att det blir spray i 4 veckor? Mådde skit under nedregleringen sist och vill helst inte vara med om det i en hel månad. om det inte är större chans till guldägg då förstås.. jag har väldigt regelbunden mens, så jag behöver inte börja spraya tidigt pga oregelbunden ägglossning. Ska ringa kliniken och fråga varför de ändrat synarela-startdagen så snart de öppnat igen efter nyår.
  • tes 75
    LindaL0 skrev 2013-12-30 12:12:12 följande:

    Jag har också väldigt regelbunden cykel, förklaringen jag fick var att de ville kontrollera hela cykeln hårdare eftersom jag var svårstimulerad. Vet inte om jag fattade det rätt, men kolla med kliniken.


    Ah, ja då låter det ju som vi har det lite liknande. Och håller tummarna för att jag mår bättre den här gången..
  • tes 75
    lillatrollet85 skrev 2013-12-29 20:10:24 följande:
    Precis så gjorde jag... nu denna 3dje har jag ingen aning om hur dom har planerat..
    Fick ut fler ägg på start dag 1.. (11) 4befruktades men bara ett klarade sig ända fram.
    På start dag 21 fick vi ut nio ägg 5 befruktades 3klarade sig men va tvugna att frysa ner då jag blev kraftigt överstimulerad.
    LindaL0 skrev 2013-12-30 12:07:44 följande:
    Jag sprayade i 4-5 veckor, fick göra blodprov på slutet för att se så jag var ordentligt nerreglerad = helt avstängd ur ett äggproduktionsperspektiv. Sen måste man ju fortsätta spraya även fram till ägglossningssprutan även om man går ner på halv dos. Mådde också pyton, illamående, svallningar, migrän. Usch och fy, bara att ladda och "hacka i sig". Men hoppas det inte behöver vara likadant för dig andra gången! Det kan ju variera från gång till gång har jag förstått!
    Får man en mensblödning efter en månad även fast man börjar spraya på dag 1?



  • tes 75
    LindaL0 skrev 2014-01-03 11:20:56 följande:
    Tes, kollade just en gammal kalender, och jag började faktiskt spraya CD1! Ursäkta förvirringen...när man är mitt inne i det har man råkoll, sen bleknar minnet. Sprayade 2 veckor och gjorde sen ett blodprov, sprayade nästan en vecka till och nytt blodprov. Tror blödningen kom strax före första blodprovet, har tyvärr inte noterat den. Sen hormonsprutorna i 10 dagar, VUL, sprutor 3 dagar, VUL, sprutor 3 dagar till på maxdos med 2 olika hormoner (Gonal-F + Menopur) sen ÄP och fick ut 4 ägg varav 2 befruktades med ICSI. Fick båda äggen tillbaka och en envis liten rackare fastnade och är idag i vecka 21.  
    Man kan alltså slippa spraya en hel månad eller mer, låter hoppfullt. Som jag mådde de två veckorna kah sprayade sist så vete 17 om jag skulle klara att jobba fulltid om det blir uppemot en månad. Är analytiker, och funkar inte hjärnan så funkar det inte att jobba.. Läkaren sade inget om att jag skulle börja på CD1 och hur det funkar jämfört med CD21 när vi bestämde det nya försöket via telefon, utan det upptäckte jag när jag fick schemat på posten. Och nu har de julstängt till 9 januari. Så tack för all info du gett! Och även tack för hoppet att det kan gå vägen trots få ägg Grattis till graviditeten!
  • tes 75
    LindaL0 skrev 2014-01-03 12:28:10 följande:
    Tack Tes! Om man har regelbunden cykel ska man visst kunna börja spraya på CD21, så det låter ju hoppfullt! Man får förmodligen fortsätta spraya parallellt med hormonsprutorna (för att hindra ägglossning), men då går man ju ner på halv dos (spray i ena näsborren istället för båda) så det känns genast bättre, och att man får börja med sprutorna känns ju också mentalt bra, att man är på G. Vet inte om man kan ersätta nässprayen med dom andra injektionssprutorna som hämmar ägglossningen (dom man tar före Ovitrellen) men det kanske är så att när man väl börjat med nässprayen är det den som gäller. Men som sagt, halv dos är ju bra mycket bättre!

    Stort lycka till nu! Håller kollen på alla här och har svårt att släppa tråden vilken kanske märks, hade så stor glädje av den, fantastiskt med all info och stöd!
    Hm, jag slutade tvärt med nässprayen när jag började med sprutorna förra gången.. Underligt vad olika det är.
  • tes 75
    snobben00 skrev 2014-01-09 07:31:36 följande:
    Jag har haft suprecur 2 ggr tidigare men nu fick jag synarelan för att slippa spraya 3 ggr/dag, synarelan är bara 2 ggr/dag.
    Hoppas du får veta något så fort som möjligt.... jag vet hur jobbig all väntan och ovisshet är.
    Upplever du någon skillnad i biverkningar?
  • tes 75

    Jag undrar vilka vitaminer och tillskott ni andra äter? Jag kör med B-vitaminer (B Active från Apoteket), Folsyra, D-vitamin, Omega 3. Köpte även idag Q10 som också innehåller E-vitamin (nog lite för sent ute med den, men 1 månad på Q10 kanske ger liten effekt iaf).

  • tes 75
    LindaL0 skrev 2014-01-13 09:24:36 följande:

    Liamae, vi fick väldigt bra info från vår klinik, samt att jag har läst på MYCKET eftersom IVF-utredningen gav oss små chanser (5-10%) pga hög ålder, mkt låg äggreserv och hormonnivåer på pre-klimakteriella nivåer. Läst hela AMH-tråden och stora delar av Aten-tråden. Gjorde först korta protokollet, fick ut 4 ägg varav 1 blev befruktat och återfört, noll resultat. Sen långa protokollet med lång nedreglering och höga doser vid stimulering, ändå "bara" 4 ägg (3 är minimi för att få göra ÄP) men 2 befruktade med ICSI och båda återförda. Det ena är idag i 23:e veckan så det räcker med 1 ägg men visst handlar det mest om tur.

    Fått höra att det är inte så ofta det lyckas på första försöket, och att chanserna stiger på efterföljande försök, förmodligen pga att alla är individer och svarar olika på behandlingen så första gången är en "testomgång". 


     


     


    Jag fick just reda på mitt amh-värde; 0,5. Samma som du va? Fyller 39 om en vecka. När du lyckades på andra försöket, tog du eller mannen några tillskott?
Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare