• Snultan

    någon som planerar syskon 2016/2017?

    Är denna tråd fortfarande aktuell? Nu börjar vi ju närma oss 2016-2017 :)

    Själv pluggar jag till Vårdadministratör och är klar om 1 år och sambon pluggar till vvs ingenjör och är klar om 1,5 år.

    Jag vill ha barn nr 2 till sommaren 2017 så tänkte jag tar ut spiralen efter sommaren 2016 :) Min sambo är lite kluven tror jag men inte helt omöjlig nu när de är ett tag kvar :)

    Skulle va kul om de fortfarande finns flera?


    Matheus 131002!
  • Snultan
    LyCKa55 skrev 2016-03-07 12:14:57 följande:

    Verkar inte va så aktivt här men jag tycker den här tråden passar mig i nuläget så försöker:)

    Nu har vi pratat mera om försök. Det skedde en lite olycka nu i februari så jag trodde jag va gravid nu men tyvärr inte. Dock fick det oss att längtaer,framför allt att det fick sambon att vilja mera.

    Vi har pratat lite om april nu som startmånad:) Vill inte ha en decemberbebis om jag kan välja.

    Sambon jobbar just nu borta i veckorna så vi kan ha svårt att procka rätt dag men planen är att han ska flytta tillbaka snart(ev nytt jobb på g:)


    Men heeeej! Kul att se dig här. Vet inte om du minns mig men vi pratade en del när vi försökte/var gravida förra gången.

    Kul med syskon försök, å så snart :)

    Jag har spiral men tar ut den efter sommaren så då kör vi :)
    Matheus 131002!
  • Snultan
    LyCKa55 skrev 2016-03-08 10:51:55 följande:

    Heej!:) Ja jag såg att du skrivit innan:) Kul som sagt att vi har samma tankar igen, ungefär iaf.

    Ja det ska bli jättekul, fast snart tycker jag inte det är. Hade gärna haft syskon snart. Jag ville gärna ha 2år emellan. Men ibland blir det inte som man tänkt sig. Man är ju två liksom. Är faktiskt förvånad att sambon vill nu. Och jätteglad förstås:)

    Fick du en son med?


    Menade mer att de är snart ni börjar försöka :) fast jag förstår vad du menar. Jag dock var lite osäker på om jag/vi ville ha fler barn men de senaste månaderna har längtan och tankarna kommit :)

    Yepp fick en son. Han är 2.5 snart. Så han kommer va typ 4 om det blir som planerat. Tycker jag dock är bra även om jag nog velat ha 3 år emellan. Inte mindre iaf. Så de blir bra iaf.
    Matheus 131002!
  • Snultan

    Det låter bra :) hoppas det tar sig snabbt!

    Det ultimata som jag tycker är om det hade blivit bf i slutet på juni/början på juli nästa år. Då har jag hunnit jobba 6 månader efter examen och min sambo tar examen i juli så då kan han ta lite ledigt innan han börjar jobba. Dessutom pratar vi om att flytta till Sthlm och då hade det passat i augusti/september när sambon ska börja nytt jobb.

    Vilket betyder att vi bör bli gravida i oktober typ. Men tänker att jag tar ut spiralen lite tidigare, man kan ju inte planera in i minsta detalj.

    Har ni några andra planer förutom syskonförsökett?


    Matheus 131002!
  • Snultan

    Det känns som en evighetslång väntan på syskonförsök och nu är det prio skola, jobb och familjen. Men jag längtar så!


    Matheus 131002!
  • Snultan

    Grattis till sonen! Hur funkar det nu när ni hunnit landa lite med att ha två barn?

    Här hoppas jag på en favorit i repris. Tog ut min spiral i november och första ägglossningen blev det inget på så nu hoppas jag på den andra vilket är nästa vecka. Då blir det oktober bebis precis som förra gången.

    Håller tummarna!


    Matheus 131002!
  • Snultan
    LyCKa55 skrev 2017-03-19 07:35:47 följande:

    Hej! Var länge sen jag va inne här nu:)

    Jo det går bra. Första månaden va hektisk o det va tufft att komma in i allt men nu går det som på räls. Inga problem alls med två. Är nog innan amningen kommit igång o man fått rutin på det som det känns tufft. Sen har ju vi varit sjuka i princip sen lillebror kom i december. Magsjuka två ggr, en jätteförkylning som resulterade i en vecka med hög feber för storebror + hosta, jag fick feber och hosta och lillebror fick RS-virus så vi var inlagda på barn i 5dagar med sondmatning och syrgas. Det var ett helvete kan jag säga. Det värsta jag varit med om! Nu har storebror inte varit på dagis på ca 4veckor då vi inte orkar eller vill riskera mer sjukdom.

    Så kul Snultan! Hur har det gått?:)


    Kul att höras :) vad skönt att ni äntligen fått bukt på livet med två barn. Kan tänka mig det tar ett tag innan man kommer in i det. Hemskt med alla sjukdomar :/ så svårt att skydda dom små.

    Här kämpar vi på. Vi är inne på fjärde försöket nu, inväntar bim och hoppas såå att det tagit sig denna gång.
    Matheus 131002!
  • Snultan

    De vart mens för mig så inget syskon ännu.

    Nu har vi försökt i 4 månader och jag var ganska naiv från början och trodde det skulle ta sig lika snabbt som med sonen. Nu har jag förstått att det kan ta tid. Jag hoppas såklart inte att vi ska behöva vänta så mycket längre men jag känner att jag behöver en mer neutral inställning.

    Helst skippar vi bebis i december (bf hade blivir runt 25:e) av olika anledningar men jag tänker också såhär: tar det sig så tar det sig. Jag kommer dock inte känna efter och testa och hänga på fl varje dag för jag tror det skadar mer än det hjälper. Kroppen känner ju av stress och det är mkt annat som händer nu i livet. Det får väl ta den tid det tar då, ske när de sker.

    Vi skyddar oss inte och sexar när vi känner för det så får vi se. Men sen i maj vill jag nog ha lite koll på när äl inträffar igen men ska försöka att inte gå bananas..


    Matheus 131002!
  • Snultan

    Det hoppades jag också. Förra gången blev jag också gravid på första försöket. Nu är vi inne på 5:e försöket...

    Hoppas det går bättre för dig!


    Matheus 131002!
  • Snultan
    jjeessiicahh skrev 2017-04-12 09:53:06 följande:

    Ååh, det är nog inte så lätt som man tror bara för att det gick så fort första gången! Kommer bli så besviken om jag inte blir det :(


    Ja eller så är de det. Man vet verkligen inte så himla olika för olika. Trodde verkligen inte de skulle va såhär segt.. men..
    Matheus 131002!
Svar på tråden någon som planerar syskon 2016/2017?