Vintråden
Bumpar en äldre tråd, hittade ingen nyare som kändes relevant.
Nån som har tips i nutid om man skulle vilja ha röda, torra, icke-söta, mustiga djupa smaker? Ar trött på "sura billiga" viner (de jag normalt druckit har mest varit gjorda av druvorna Merlot och Cabernet Sauvignon, men som sagt billigare surare varianter av flaskor om dock helt ok), skulle vilja hitta de lite godare, som jag inte druckit på minst 20 år. Har tyvärr inte Bolaget att knata in till då jag inte bor i Sverige. Prisklass just nu oväsentlig, kommer ändå inte kunna få tag i en exakt den flaskan, utan kommer använda era tips som nåt att ugå ifrån då jag letar i sortimentet tillgängligt där jag bor.
Amarone - låter som de är lite sötare och kanske inte vad jag letar efter?
Hittar ingen vinprovning i närheten, och går inte till restaurang så ofta - men nästa gång ska jag se till att iallafall beställa nåt av deras dyrare glas-alternativ från vinlistan istället för typ husets.
Tack för all tips ni kan ge!
De flesta röda vin har låg sockerhalt, under 3g liter är mycket vanligt på de flesta tycker jag. (I alla fall de jag dricker)
Sen har man slutat med torrt och det dära, som innan var gram per liter på de olika "torrheterna", idag säger man sig använda sig av upplev sötman(ja i alla fall på systembolaget)
Barolo är ett vin som är mycket gott, ett litet kraftigare Italienskt vin, kostar här mellan 300-500:- flaskan.
Men kan dra iväg till en tusing och man vill det.