Kvarg - inte så himla bra?
Loppsan skrev 2013-11-11 21:27:41 följande:
Det är ju värsta hypen runt kvarg, kesella och keso. Överallt i de sociala medierna ser man bilder på "fräscha" mellanmål med tex kvarg, bär och kokosflingor. Jag tänkte för ett tag sedan att jag skulle testa och köpte en vaniljkvarg som jag sett att många äter. Det var väldigt gott och jag tänkte att det var positivt att något så gott kunde vara nyttigt! Såg av ren slump en öppnad förpackning vaniljsås i kylen, den färdiga varianten. Kollade innehållet på den och gissa vad - den innehöll nästan på grammet lika mycket kolhydrater och samma antal sockerarter, och lika mycket fett per 100 ml, som kvargen. Så, då kan man lika gärna äta vaniljsås från Fresta då?Jag köper aldrig dom smaksatta, dom innehåller alldeles för mycket socker och är mer en dessert i mina ögon. Däremot naturell kvarg, gärna den lättare varianten med en god müsli eller lite hackade nötter. Det tycker jag är ett bra mellanmål som jag står mig bra på.