Inlägg från: The Doctor |Visa alla inlägg
  • The Doctor

    problem med läxläsning

    micromat skrev 2013-09-12 21:55:55 följande:
    Har du som förälder svårt med barnens läxläsning? Ja är det alltså jobbigt att sitta ner en stund och hjälpa barnen vid behov? Tycker du att barnen skulle få gå en timme längre om dagen i skolan för att slippa göra läxor hemma?
    Nu ställer du ju tre frågor i din frågeställning, och jag svarar NEJ på alla.

    Vi har inga som helst problem med att hjälpa skolbarnet med läxan, vi sitter med hela familjen vid matbordet (minsta familjemedlemmarna ritar) och hen får den hjälp hen behöver. Vi gör naturligtvis inte läxan åt barnet, vill bara poängtera detta (detta är ju familjeliv Skål) utan vi ger den hjälp vi anser behövs.

    Jag vill absolut inte att barnet skall tvingas gå i skolan ytterligare en timme varje dag, barnets läxor tar ingalunda 5h i veckan och även om så vore så vill jag ha barnen i skolan så lite som möjligt.
    Vi ärver inte jorden från våra föräldrar utan vi lånar den av våra barn.
  • The Doctor
    pluvdo skrev 2013-09-12 23:41:43 följande:
    Oj. Pinsamt.

    För att inte tala om alla vuxna som skriver som småbarn. Hur skall de kunna hjälpa sina barn med läxorna ifall de själva inte ens i vuxen ålder lärt sig skriva på sitt eget språk än?
    Vi ärver inte jorden från våra föräldrar utan vi lånar den av våra barn.
  • The Doctor
    kaffeamanda skrev 2013-09-13 00:02:25 följande:
    I barnens skola (låg- och mellanstadie) så har de veckobrev och i det står det vilka läxor de har så än så länge så kan de inte ljuga för oss, annat blir det väl i högstadiet.
    Samma här, vi har dessutom väldigt god kommunikation med barnets lärare så det skulle inte ske här. Än... Flört
    Vi ärver inte jorden från våra föräldrar utan vi lånar den av våra barn.
  • The Doctor
    040kille skrev 2013-09-13 18:40:53 följande:

    Repetition och variation är grunden för kunskapen och då kommer nästa grej jag tycker skulle ändras.

    Vi har brist på personal i skolans värld, framförallt utbildad personal. Vi har en ungdomslöshet som man bara inte får rätt på. Samtidigt sätter sig många i universitetets skolbänk för att vidareutbilda sig. En god del av dem som väljer högre utbildning gör helt enkelt fel val där enda effekten blir en studieskuld.

    Jag tycker man skulle ta ungdomar som är arbetslösa och sätta i lågstadiet som hjälplärare. Man behöver ingen vidare utbildning för att hjälpa sjuåringar att staka sig genom sina första ord. Tösen går i tvåan nu. Per lektion satt hon och läste två eller tre meningar högt för resten av klassen. Sen sitta där hemma och läsa i femton minuter. Läsa högt dessutom så grabben inte kunde koncentrera sig på sina uppgifter.

    In med ungdomar som sitter med småungarna så de får sina femton minuters läsning per dag i skolan. Eller traggla plus och minus med legoklossar som exempel. Så har jag fått göra för att förklara läxorna.

    Låt dem samtidigt känna efter om läraryrket kan vara något för dem. Jag tror att man hade fått in mer rätt personal i skolans värld på det viset.

    Sak samma är fullt tillämpligt inom vården. Där är också brist på personal. Man måste inte vara sjukvårdsutbildad för att sitta med på ett ålderdomshem, men man hade nog kunnat få många att bli intresserade av yrket eller komma fram till att det är något de absolut inte vill arbeta inom.

    Till det tror jag att detta går att tillämpa på flera yrken.


    Vi ärver inte jorden från våra föräldrar utan vi lånar den av våra barn.
Svar på tråden problem med läxläsning