Lilinanan skrev 2014-01-24 18:09:21 följande:
Vi håller på med vår utredning just nu och vi kommer inte att ha någon ålder i medgivandet. Det behöver man visst inte (kanske var annorlunda förr). Sen ska önskad ålder stå i ansökan till landet. Vi funderar på att adoptera ett barn från Nigeria som förhoppningsvis inte är äldre än tre. Vi kommer då även att välja ett svenskt namn till barnet, men har barnet redan ett namn som är enkelt att uttala osv blir kanske vårt namn ett andranamn. Barnet kommer att få lära sig ett helt nytt språk också, jag tror som Juno säger att man kan gradvis börja med det nya namnet, kanske som ett smeknamn. Det är viktigt för anknytningen och för att barnet ska känna att det hör till oss och att vi är en familj. Sen måste vi nog som sagt ha ett svenskt namn för Nigeria säger så.
Hur gammalt är ditt barn Juno?
Du är 14 och 10 och idag är det på dagen 8 år sedan vi kom hem med dem
Loriyana skrev 2014-01-25 10:42:34 följande:
Så det var alltså viktigare för DIG att känna dig bekväm än för det stackars barnet som ryckts från sitt land och sin kultur för att hamna hos främlingar? För övrigt så är "Zuzanna" inte det minsta svårt att uttala, inte heller "Zuzcha". Ja jag tycker det är gräsligt.
Försöker du ens förstå mitt perspektiv, eller barnets? Och vilka erfarenheter har du av adoption och att knyta an till ett barn någon annan fött? Du har helt rätt i att förändringarna kan vara traumatiska för barnet, men att ett succesivt namnbyte skulle förvärra den saken kan jag inte se. Tvärt om kan det stärka banden mellan föräldrar och barn
Att ge sitt barn ett namn och att få ett namn av sina föräldrar är en del i anknytningen som är livsviktig för barnet. Hon har, som jag sa tidigare behållit sitt ursprungsnamn men vi har ändrat stavning eftersom z-stavning sänder vissa signaler som vi inte känner oss bekväma med. Så på pappret har hon kvar sitt ursprungsnamn, men i praktiken bytte hon från Zuzcha till Sanna. Att välja Zuzcha som tilltalsnamn hade visst varit möjligt, men jag kan inte se på vilket sätt det hade hjälpt henne. Vi kunde ändå inte uttala det rätt och på skånska blir det Souucha, Souucha Persson. Inte särskilt smikrande
De flesta barn önskar inget hellre än att vara som alla andra, adoptivbarn är redan annorlunda, och att då har ett namn som är utmärkande är inte till en hjälp.