Inlägg från: Kevinsmamma09 |Visa alla inlägg
  • Kevinsmamma09

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Stort Grattis till er dotter, så fin hon är!!

  • Kevinsmamma09
    lupin84 skrev 2014-04-04 17:05:25 följande:
    De funkar ok att jobba med fick svar av rektorn på barnens förskola att jag inte får lämna mer än 15 timmar de ca 15 dagarna fram till fl... från att jag går hem efter påsk. 
    Jag bad om att få lämna vår schematid - men  nej. Då jobbar jag i samma kommun men har en annan rektor och vi har helt andra regler. Vi låter givetvis barnen gå sina tider fast mamman är hemma och vilar inför fl och för att orka vara en bra mamma. 
    Jag blev så ledsen och arg... besviken... 
    Det är ju för barnen jag gör detta... tänkte i så fall ha dem där 8-15 så de blir ju kortare än vi har nu... Men rektorn sa att efter att bebisen är född så får vi lämna 10 dagar full tid... men de är ju inte aktuellt... då är ju barnen hemma med oss... det är ju före jag behöver tiden! 
    Därav undrar jag hur man går tillväga för att få igenom en sjukskr.
    Är nu i vecka 36..

    Stort grattis till er prinsessa =) 


    Kan du inte säga att du blivit sjukskriven, de behöver inget veta, eller?
    När jag var gravid med tvåan så var jag sjukskriven hela graviditeten och personalen på sonens förskola sa attjag fick lämna som vanligt fast det ville inte jag utan lämnade 9-15fram till förlossningen. Fick graviditetspenning som gäller till 10 dagar innan bf och gick över 14 dagar så det var nästan en månad som jag var "föräldraledig" eller vad man ska säga (hadeintebörjat ta ut dagar än) och det var ingen som sa något.
    Jag är förskollärare och för mig är det jättekonstigt att man vill lämna barnen heltid när man fått sin bebis när båda föräldrarna är hemma, konstigt att de sa så. Tyvärr är det jättemånga som frågar om det, får vi lämna och gör det men det skulle inte jag kunna. Är man redan orolig och rädd för hur barnet/barnen ska reagera på syskon, hur reagerar de då om man lämnar bort dem, barn är smartare än vad man tror ( men detta är min åsikt man får självklart tycka olika) 
  • Kevinsmamma09

    Jag har använt de på BB, men har bytt kommun nu men borde få här med. Har ändå alltid haft egna med mig fall i fall. Tyckte sjukhusets var större så använde de i början när man blödde mer. Godis är ett måste Sen har jag haft tidning med mig, myskläder, hygien artiklar och kläder till BB. Salva till bröstvårtor ska jag ha mig med, av erfarenhet innan. Och inneskor... En fråga: hur länge har ni tänkt stanna på BB med förutsättning att allt går bra? Ettan stannade jag ett dygn.tvåan två, nu känner jag att jag vill.hem.så fort jag får och känner att jag kan. Tyckte sängarna var så obekväma och fick ingen sömn sen kände jag mig så " bevakad" fast att jag vet att de gör det av välmening. Hur har ni tänkt?

  • Kevinsmamma09

    Välkommen hit angeni och stort grattis!! 
    Jag kan knappt borsta tänderna utan att hålla på att kräkas, inget jag kommer sakna precis ;0) hoppas ditt blir bättre snart!

  • Kevinsmamma09
    MadeleineH skrev 2014-04-13 10:34:32 följande:
    jag sitter och smuttar på hallonbladste nu med 18 dagar kvar till BF. Inte för att jag tror på det egentligen, men det kan ju helt klart vara värt ett försök.

    Kan knappt röra mig längre, sova har jag inte gjort ordentöligt sedan augusti och allt gör ju ont nu. Att jag till råga på allt har en lugn bebis i magen gör mig nervös mest hela tiden. Känns som att det räcker med detta nu!
    Hoppas att det är din tur snart och att den lille vill komma ut! Tyvärr av egen erfarenhet är jag alltid inställd på att gå över fast att man är så jäkla trött på allt, men förstår hur du känner. Men snart är du där med den lille i din famn :0)
    Testade hallonbladste med tvåan, hjälpte inte på mig tyvärr, bara en massa sammandragningar, men hoppas det har någon effekt!

    Själv tycker jag det är jobbigt fast jag bara går in i vecka 27 i morgon, börjar få ont i ryggen och magen spänner hela tiden, säkert att den växer men jobbigt. Vara aktiv och minsta ansträngning känns jobbigt just nu då magen bara värker och blir stenhård. Hade tänkt jobba så länge som möjligt men nu börjar jag gå i graviditetspenningstankar...vet inte om jag orkar jobba 2½ månad till!!!
    Trevlig söndag alla!
  • Kevinsmamma09
    MadeleineH skrev 2014-04-17 12:16:16 följande:
    Har du nån semester att ta ut så du inte behöver jobba in i det sista? 
    Lyx med semester!  
    Jag har tyvärr inte så mycket semester att ta ut då jag har nytt jobb så hinner inte jobba ihop något.
    angeni skrev 2014-04-21 07:26:18 följande:
    Jag får tyvärr lämna tråden och gå tillbaka till den andra :( med.största sannolikhet missfall nu ... Blöder och hemsk mensvärk. Känns surt med tanke på att det var det enda som ändå försökte få mig att lösa konflikten med svärmor. Nu är det som det är och vi får ta nya tag och blicka framåt mot 2015 och hoppas det blir vårt år!

    Lycka till alla här inne och ni som har förlossning som stundar snart. Hoppas allt går bra för er :) tittar nog ändå in här då och då :)
    Beklagar verkligen! Massor av kramar till er!!
  • Kevinsmamma09

    Madeleine: Har också halsbränna från helvetet men fick tips av min barnmorska att ta omperazol och den är en gåva från gud ;0) funkar jättebra! Bara ett tips i fall du vill slippa den. Jag har också stor viktuppgång så jag vet hur det känns och då har jag ännu fler veckor kvar än dig!

    Danni: Strongt av dig att jobba till vecka 38. Jag hade först också tänkt jobba vecka 37 ut men ska nu söka graviditetspenning då jag känner att jag inte orkar jobba så länge. Tre veckor innan jag först tänkte gå så blir det lite ledigt men inte för länge så att jag blir rastlös!! Så förhoppningsvis går jag på ledigt när jag går in i v 35!

    Igår fick jag hem babynestet som jag köpt så nu börjar det bli verkligt sakta men säkert, nu måste vi bara ta tag i vagn också......

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3