Inlägg från: Danni 83 |Visa alla inlägg
  • Danni 83

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Grattis Makane!! Och välkommen. Håller alla tummar för att allt går vägen.

  • Danni 83

    Usch vad tråkigt Kevins mamma. Verkligen inget man vill ha under graviditeten att oroa sig för. Vad jobbar du med? Hur ser arbetsmarknaden ut?

    Om jag var du skulle jag tacka ja till den extra månaden, även om det känns surt. Det är en extra månad med jobb och lön för dig. Har du pratat med facket om detta? En prova ställning har man väl under vissa förutsättningar, och en grund för att inte få fortsätta är väl att man inte klarar jobbet eller inte passar in socialt. Inte att arbetsplatserna inte räcker till. Då skulle det ha varit ett vik. Låter som att de gjort fel här och det borde du kunna få kompensation för. Om inte jobbet. Din fasta anställning med en provanställning är ju din tjänst, då får de säga upp dig pga av arbetsbrist -sist in principen och det ska ju också samverkas och förhandlas.

  • Danni 83

    Madeleine: ojoj, jag blir lite förskräckt över allt ni hat på gång.

    Låter som om bara gravid och vård för er andra son är tillräckligt. Orkar du med allt?

    Jag mår ok, har varit sjukskriven nu i två veckor på 25 % och ska träffa läkaren igen på måndag för ny bedömning. Foglossning, sammandragningar, lågt hb och trött. Jag vill inte jobba heltid mer denna graviditeten-

    Med båda andra barnen så orkar jag helt enkelt inte.

  • Danni 83

    Jag har haft så svårt för detta med KUB och tyckt att barn med DS har så bra förutsättningar för hög livskvalitet i vårt land, så har jag haft lite svårt för argumentet att man har friska barn sen innan så är det viktigt att få ett friskt barn sen. Som att det bara finns plats för friska individer då i vår familj. Visste inte att vissa kromosomavvikelser betydde att barnen inte överlever, då känns det som mer förståeligt att avbryta. Jag respekterar ju de som tar bort allt som visar sig vara fel men jag kan inte förstå det. Om jag tänker på mina barn som jag har och skulle sätta mig in i att någon hade DS så skulle jag ju ändå inte välja bort de för allt i världen. De är ju mina barn som jag fått, de är ju världens finaste gåva oavsett.

  • Danni 83

    Emelie 87: hur går det ?

    Lupin84: ja det kan jag förstå, det börjar gälla från v32 väl? Ring du och kolla, jag har hört att handläggningstiden kan vara lång men man behöver ju förbereda sig själv också..

  • Danni 83

    Håhå vad spännande !! Skriv när du orkar blev det ett alla <3- dag barn ? Längtar ihjäl mig efter vår prins/essa nu, gick in i v23 igår. 18 veckor kvar, väntar och väntar. Dock skönt att få vara sjukskriven nu på 25 %, ska träffa läkaren på måndag för ny bedömning. Hoppas verkligen att jag får förlängt, känner inte alls för att jobba heltid mer den här graviditeten. Jag stupar i säng efter jobbet och middag, läggning av barnen. Kl 21 somnar jag, helst innan och så upp kl 6 för att åka till jobbet. Känns inte som mycket till roligt liv om det ska behöva vara så.

  • Danni 83

    Åh vad spännande Emelie, då har ni säkert er lilla bebis i famnen snart!!

  • Danni 83

    Vad roligt Anna - grattis. Har ni son och dotter sedan innan?

    Lupin: men nej.. Vad tråkigt!! Behöver du jobba nu hela vägen eller ska du gå ner i tid. Visst var du fsk? Varför nekar de då?? Jag ville också söka gp men läste på och såg det som chanslöst eftersom jag har mycket kontorsjobb. Satsar på sjukskrivning istället och fick förlängt 3 veckor på 25 % igår. Hoppas verkligen att jag slipper jobba heltid mer, har foglossning, lågt Hb osv. När jag jobbade heltid hade jag sammandragningar varje dag flera gånger- nu är det mycket bättre.

  • Danni 83

    Nawifa: jag har gått upp 15 kg med första sonen som vägde 3600 (bf+4) och 16 kg med andra som vägde 2700 (37+1). Den här grav har jag gått upp 5 kg hittills, v 23+3 nu men nu börjar jag bli hungrig konstant och äter och äter.

    Kanske viktigare att tänka på VAD man äter och inte så mycket på hur mycket .

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3