Inlägg från: Kevinsmamma09 |Visa alla inlägg
  • Kevinsmamma09

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Makane skrev 2014-02-26 11:06:53 följande:
    Jag har haft en hemsk natt med smärtor långt ner i magen på vänster sida. Fick åka in akut imorse för att de misstänkte utomkvedshavandeskap. Det var det som tur var inte. Graviditeten sitter där den ska och vi såg det lilla embryot, men såg inget hjärta som slog. Han sa att det är helt normalt i den vecka jag är, men visst blir jag orolig. Ska ta nytt vul om två veckor, för då ser man alltid hjärtaktivitet om allt står rätt till.
    Usch va jobbigt men skönt att allt såg bra ut!! Håller tummarna att det fortfarande är bra på vul om två veckor.

    Idag fyller yngsta familjemedlemmen 2 år! Det firar vi med att 4 åringen har feber och jag har magsjuka. Börjar bli less på detta då jag får det varje gång det går på jobbet, det är alltid så när jag är gravid aldrig annars. 
  • Kevinsmamma09

    Tänker på dig makane och håller alla tummar och tår att allt är bra med den lilla. Har aldrig själv blött under någon graviditet men har hört från andra att man kan ha det utan att få missfall...
    Hjärta

  • Kevinsmamma09

    Anna: Jag är inte sjukskriven nu men var det med nr två då jag kräktes hela graviditeten. Jag berättade för min barnmorska sen ordnade hon en tid åt mig hos en läkare som var på mvc, sen sjukskrev han/hon mig! Hade för mig att läkaren skickade in papper till försäkringskassan men är osäker! Lycka till!!!

    Nu är man i v 22 och det närmar sig sakta men säkert, gud vad vi längtar efter denna lilla "trean". Jag är sjuk igen, förkyld som attan med hosta och ingen ork och ont i kroppen. Denna graviditeten har jag varit så mottaglig för sjukdomar så det är inte klokt, magsjuka 3 gånger bara i februari och nu sjuk igen, man börjar bli trött....

    Nu känner jag "trean" mer och mer. Det buffar en hel del på kvällarna och snart borde mannen känna det med Glad

    Imorgon är det sista dagen på jobbet, om jag ska vara ärlig så ska det bli skönt så som de har betett sig. Tror det eller ej så har jag blivit erbjuden ett nytt jobb. Jag trodde det var hopplöst och var så arg att de satt mig i en sådan situation, arbetslös och gravid. Men det finns en förskolechef där ute som vill anställa mig och det gör mig så glad speciellt när man bara ska jobba till sommaren. Så något bra måste man göra Glad jag behövde lite medgång just nu och ur något ont kom visst nåt gott Glad
    Börjar inte förrän 1 april så blir lite ledigt emellan men det kan vara skönt det med!

    Ha det bra allihopa!

  • Kevinsmamma09

    Tack så jättemycket, det känns så himla skönt. Nu kan man släppa det och bara tänka framåt och njuta av allt!!!

  • Kevinsmamma09

    Ja det är en fast tjänst så det känns skönt och det känns som att chefen vill ha mig som person och pedagog och tänker inte på hur länge jag kan jobba! Har fått ännu fler bevis på att min arbetsplats som jag slutat på nu inte hade kvar mig pga av min graviditet och det känns för djävligt. Jag orkar egentligen inte bry mig men detta ska de inte få komma undan med. Till mig sa de att det är arbetsbrist för många kommer tillbaka så det ser ingen plats för mig men nu helt plötsligt söker de 3 tjänster och jag har behörighet för alla tre. Det är start i augusti och då skulle jag ändå varit föräldraledig så det är ganska uppenbart att det är därför jag fick gå för att jag inte kan jobba då. Så nu är jag på jakt efter facket för att se vad de säger, jag är inte ute efter en tjänst där för sådana människor vill jag inte arbeta för men andra har rätt att veta vad de håller på med!!!!

  • Kevinsmamma09

    Då var man i vecka 24, sakta men säkert så närmar det sig, men gud så segt... vill bara att det ska bli juli så att man kan trycka ut detta lilla mirakel :0) (det lär bli i augusti o jag känner mina barn rätt)
    Vi har också köpt ny bil. Samma som innan  v70 men nyare så att man kan koppla ur airbagen fram, så man kan ha ett barn där framme, tyckte det skulle bli lite trångt med tre barnstolar bak.
    Nu ska vi bara köpa vagn också, vi har inte alls tagit tag i det, vet inte riktigt varför? Blir nog att vi tar det ju närmre vi kommer, annars blir nog väntan ännu längre och jobbigare! Sen ska det köpas bebisens första plagg och pyjamas och ny filt. Sen har jag tänkt att jag ska sy eller köpa ett babynest. Har inte haft det med de andra barnen och det verkar som det är populärt nu, någon som har erfarenhet???
    Sen fick jag tips av en pedagog på barnens förskola om bola ett gravidsmycke. Aldrig hört talas om så får väl införskaffa det innan det blir försent. Så lite på att göra listan finns det. Och till sommaren får vi tvätta kläder och förbereda sängen m.m Ny babysitter måste vi också införskaffa!!

    Hur går det för er andra, hoppas ni har det bra?

  • Kevinsmamma09

    Jag är inte så nervös inför själva förlossningen jag är mer rädd för att vi inte ska hinna in då jag födde nr 2 hemma och det gick så himla snabbt. Så denna gången har vi fått rekommendationer att åka in direkt, men då blir jag nojig istället och tänker att jag inte kommer vara öppen något och det kommer ta jättelång tid på BB. Men ska försöka lägga upp en plan så vi är lugna när det sätter igång och vet exakt vad vi ska göra. Har ca 45 till BB, man kan visst köra dit på 32 min om man kör olagligt enligt en kompis som jobbar där :0)

    Sen läser jag på väldigt mycket om amning då jag inte fått igång det innan med de andra två, har inte haft tillräckligt! Med ettan var det nog att alla sa du föder barn sen ammar du minst 6 månader....m.m...jag ammade konstant i en vecka, han skrek bara sov inte, vi var utmattade, när de kom på hembesök så hade han gått ner ännu mer i vikt, då sa de har ni inte gett honom ersättning, vi tittade ochndrade vad är det??? Vi åkte och handlade och han åt och sov sedan i 4 timmar, lilla vännen. Sen slutade jag med det, kände mig så misslyckad som mamma men försökte tänka att har man ingen mat så har man ingen, och tyckte det var viktigare med en glad och ostressad mamma. Med tvåan kändes amningen bättre han sög bra och ofta men var aldrig nöjd, så vi skulle ge tilllägg men tillsist blev det mer av det då han inte blev mätt av bröstet och ville ha flaska mer och ,mer.
    Vill så gärna kunna amma ett barn så vi får se hur det går denna gången. Har bestämt mig att det inte ska gå ut över familjen så kommer där inget så får det vara. Men har läst att man ska amma amma amma för att få igång produktionen, även nåt te man kan dricka, sen har jag tänkt köpa eller hyra en pump, har hört att det kan hjälpa till att få igång det. Hade en kompis som så ville amma sitt barn så hon ammade varannantimme dygnet runt i 2 månader, men där går nog min gräns hade aldrig pallat det så himla viktigt är det inte.
    Kom gärna med tips om ni har några??!!

  • Kevinsmamma09
    Anna J01 skrev 2014-04-01 10:51:06 följande:
    Va jobbigt med amningen kevinsmamma. Jag blir så irriterad på att man inte får all information inför första barnet. Man har ju liksom ingen aning... Vi hade ingen aning om att nyfödda kan ha svårt att hålla värmen så vår dotter blev ju alldeles nerkyld på bb stackarn..
    Jag har ammat båda mina och måste nog tyvärr säga att varannan timme i två månader inte låter konstigt. Mina har typ ätit varje timme i perioder men med första var det mer för att hon var liten och inte orkade suga så länge. Blev bättre när hon växte på sig. Andra vägrade nappen och ville ha mig som snutte. Jag har haft mycket mjölk båda gångerna förutom när dom växtspurtar och produktionen inte riktigt har hängt med.
    Okej då ska det kanske vara så, passade dock inte mig och min mentalitet och ork. 
  • Kevinsmamma09
    Nawifa skrev 2014-04-02 11:29:15 följande:
    Igår gick vattnet ordentligt och nu är vi inlagda på förlossningen, värkar kommer och går så snart har vi en minibebis.
    Lycka till!!!
    Maria222 skrev 2014-04-02 17:48:33 följande:
    Nu har vi varit på RUL och fick se en pigg och frisk liten pojke! Känns fantastiskt! Nu längtar vi så efter våran bebis!
    Stort grattis!!!
Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3