Inlägg från: Sabina1982 |Visa alla inlägg
  • Sabina1982

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Anna J01 skrev 2014-01-23 09:51:31 följande:

    Va härligt med större boende!

    Lite jobbig tajming men nu har du en ursäkt att slippa jobba så hårt smile1.gif

    Det där med foglossning... Jag har under alla mina graviditeter, dock betydligt mer med andra och ännu värre nu, haft ont ovanför ena skinkan.

    Har problem med ischias och har hela tiden tänkt att det är det.. Men nu igår så kollade jag upp hur bäcknet ser ut och fogarna sitter ju precis där. Har liksom inte ens tänkt tanken eftersom ischias-smärtan är precis på samma ställe. Helt annan känsla dock.. Då hugger det till och ilar ner i benet.

    Den här känslan är mer konstant och strålar ut åt alla håll.

    När jag tar det lugnt är det inte farligt alls men igår va jag och storhandlade och städade sen hela huset. Sen hade jag så ont att jag knappt kunde gå.

    Känns lite konstigt att det ska vara foglossning på ena bakfogen bara.. Men man kan ju ha ont bara fram iof. På andra sidan känns det inte alls.

    Ni som har/ har haft foglossning.. Tips? När är det dags att gå till sjukgymnast och kostar det? Är det via mvc eller fixar man det själv?

    Sånt där bälte.. Trycker det på magen? Klarar verkligen inte av minsta tryck på magen. Kan inte ens ha gravidbyxor med mudd..

    Känner mig lite korkad och naiv när det ska ta tre graviditeter innan man fattar vad foglossning är smile1.gif


    Usch foglossning suger! Du får ringa sjukgymnasten men jag är ganska säker påatt dom bara visar lite övningar sen får du klara dig själv. Så va det för mig!

    Bättre leta upp övningar på nätet, betydligt billigare.

    D foglossningsbältet jag har sitter inte åt över magen. Fixar inte heller när d stramar om magen.
  • Sabina1982

    Idag har jag varit på kontroll av livmodertappen. Allt såg bra ut den låg bakåtvänt & dom mätte den 3,7 cm o dom vill inte d ska va mindre än 3 innan dom börjar hålla koll. Hade inte heller börjat öppna mig vilket känns riktigt skönt.

    Ska dock tillbaka om 2 v igen för att mäta. Men enbart för att jag har så mycket sammandragningar.

    Väntar nu även på besked om jag får egenom min havandeskapspenning el inte men jag hoppas verkligen d. Dom andra 3 tjejjerna på jobbet som e gravida har fått det & jag fick d förra ggn.

    Men man vet aldrig.

  • Sabina1982

    Hej flickor!

    Idag köpte vi en vagn på babyproffsen. Skulle egentligen bara titta men slutade med att vi beställde en.

    Blev en babytravel buffalo & jag är såå nöjd.

    Blev både ligg del & sittdel, regnskydd & skötväska för 5400 :- ett rimligt pris tycker jag :)

    Sen hade vi sån tur att dom hade en kampanj nu januari ut så vi fick en bilstol till ett värde av 1000:- helt suveränt :)

    Såhär ser vagnen ut :)

  • Sabina1982
    Anna J01 skrev 2014-02-04 20:18:58 följande:

    16+3 idag

    Jag känner mig väldigt spänd över magen redan. Helt ortroligt vad det kan töja ut sig.

    phpUIHjaI53239.jpg


    Fin mage & redan så stor :)
  • Sabina1982

    Hej töser! Längesen jag va inloggad nu! Blev utloggad & har försökt komma på mitt lösenord utan resultat då d plötsligt ploppade upp idag :) så här är jag.

    Hur går det för er?

    Själv går jag in i v 32 på lördag, förra v fick vi åka in till förlossningen för jag hade blodblandad flytning men dom hittade inte var d kom ifrån o tappen va inte påverkad. Blev iaf sjukskrivning 100 % o order om vila.

    På måndag börjar min gravidpenning att gälla.

    Haft riktigt mycket flytningar nu d sista (nästan lite grön-gula) även klumpar så undrar om d är börjar släppa från slemproppen kanske.

    Förstoppad till max & mycket sd.

    Annars mår jag relativt bra men attans så tråkigt det är att gå hemma :(

    Har iaf nu ställt iordning skötbordet inne på toan, sängen står på sin plats, vagn & bilstol beställd så nu är d bara d sista som byrå, kläder, blöjjor, servetter, olja, amningsinlägg & lite sånt kvar sen e vi nog redo.

    Hade babysitter, babygym sparat sen Isabelle föddes.

    Börja närma mig v 34 som min minsta lilla tös föddes i & man funderar ju på om d blir tidig födsel denna gången oxå. Är rädd att min sambo inte ska hinna hem i tid från jobbet om d händer något bara :/

    Sorry för långt inlägg men tror jag fått med allt nu :)

  • Sabina1982
    Danni 83 skrev 2014-03-02 17:09:43 följande:

    Sabina: ojdå, föddes hon redan i v34. Hoppas liten stannar lite till, för allas skull. Jobbar din sambo långt bort?

    Jag har foglossning från h-ll, gör så ont och råkar jag trampa lite snett med benet, ta ett snedsteg eller för snabbt så hugger det som knivar. Sambon jobbade hela helgen så jag var själv med trollen. Tog oss till Leos igår för att de skulle få rasa av sig och ute en sväng med cyklarna idag. Men nu är det kryckor för min del här hemma smile4.gif


    Ah d gjorde hon men det gick bra. Kuvös första natten sen fick hon ligga på värmedyna en v & sondmatning 2 v annars var allt helt ok. Så skulle denna lilla tös komma i v 34 oxå är jag inte så jätte nervös över hur det ska gå el så.

    Han kör lastbil & hämtar grovsopor lite runt om o när han är som längst bort skulle d ta han nästan 2 timmar hem så känns lite skrämmande. Vill ju inte gå egenom förlossning & allt själv :/
  • Sabina1982

    Hej flickor :)

    Vart på läkarbesök nu för kontroll av tappen som nu va 34mm så den är visst påverkad. För en v sen va den 37mm .

    Hade onda sammandragningar igår så undra om d är på g nu.

    Dom ville inte sätta mig på nån behandling ännu utan ska tillbaka för kontroll om 2 veckor igen.

    På lördag går jag in i v 34 & det var i v 34 minsta tösen föddes i så vi får väl se. Läkarn sa iaf att risken för mig att gå över tiden var mindre än minimal så d känns skönt iaf :)

    Hon ligger iaf med huvudet neråt o har gjort d några v nu, dock inte fixerat sig ännu.

    Gått upp 13 kg nu, hur mycket har ni andra gått upp?

  • Sabina1982
    Kevinsmamma09 skrev 2014-03-13 12:25:39 följande:

    Ja det är en fast tjänst så det känns skönt och det känns som att chefen vill ha mig som person och pedagog och tänker inte på hur länge jag kan jobba! Har fått ännu fler bevis på att min arbetsplats som jag slutat på nu inte hade kvar mig pga av min graviditet och det känns för djävligt. Jag orkar egentligen inte bry mig men detta ska de inte få komma undan med. Till mig sa de att det är arbetsbrist för många kommer tillbaka så det ser ingen plats för mig men nu helt plötsligt söker de 3 tjänster och jag har behörighet för alla tre. Det är start i augusti och då skulle jag ändå varit föräldraledig så det är ganska uppenbart att det är därför jag fick gå för att jag inte kan jobba då. Så nu är jag på jakt efter facket för att se vad de säger, jag är inte ute efter en tjänst där för sådana människor vill jag inte arbeta för men andra har rätt att veta vad de håller på med!!!!


    Jag tror inte att dom får sparka dig för arbetsbrist o sen ändå gå ut o söka personal till 3 tjänster. Se till o ta d med facket d hade jag gjort!
  • Sabina1982
    Danni 83 skrev 2014-03-13 14:28:41 följande:

    Sabina. Jag har gått ull 5-6 kg än så länge, hoppas att det håller sig på Max 10 för jag var inte direkt underviktig innan grav smile5.gif


    Det va ju inte så mycket då :)

    Jag stod stilla i typ 2 månader men nu händer d grejjer. Haha kanske borde låta bli pizza o sånt :D
  • Sabina1982
    Nawifa skrev 2014-03-13 16:56:13 följande:
    Oj hoppas den stannar lite till. Min tapp var 33 mm men det är för att jag opererat bort en bit av den, jag fick bricanyl mot mina sammandragningar och det hjälper. Ska ta sista tabletterna i morgon och hoppas det inte kommer tillbaka efter det, på måndag är jag i vecka 32 och det är gränsen för att man ska få föda på sjukhuset där vi bor.
    Jasså? Så pass ändå. Jag är kanske ego när jag säger att jag e glad att jag ingen medecinering fick för jag e så nyfiken på den lille :) men visst d vore bättre om hon stannar kvar några v till.

    Undrar lite på va man ska undvika att göra bara för att den inte ska påverkas, tappen alltså. Jag tänkte aldrig på att fråga d :/
  • Sabina1982

    Va på kontroll av tappen idag. Den va ca 3,4 lång men har tydligen börjat öppna mig innifrån. Någon mer som börjat öppna sig inifrån?

    Är nu i v 34+5

  • Sabina1982

    Hej flickor!

    Har inte kunnat logga in på bralänge för jag glömt bort mitt lösenord men nu är det fixat :)

    Hur går det för er?

    Själv blev jag den 22/4 kl 23.11 3 barnsmamma 10 dagar före BF & fort gick det!

    Men allt gick bra & vi mår alla bra.

    Ut kom lilla Vendela. 3305 gr & 50 cm lång.

    Vi är nu hemma & allt hon gör är & sover :D

    Inte lätt o väcka henne för matning så d har tagit en stund att få till d men tror det börjar re ut sig nu.

    Livet känns verkligen toppen nu :)

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3