Inlägg från: Kevinsmamma09 |Visa alla inlägg
  • Kevinsmamma09

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Hej! Hoppas att alla har haft en bra jul och nyår?
    Idag var det första dagen på jobbet efter ledigheten och det var väldigt tungt och segt efetr ett par veckors slappande med sena mornar och sena kvällar.
    Är nu i v 14 och blivit lite tjock ;0) så berättade för mina två kollegor på min avdelning i dag. De andra får vänta om de inte misstänker och frågar, kan ju vara svårt också och ganska känsligt ifall man frågar någon och den personen inte är gravid.

    Jag födde mitt andra barn hemma. Jag hade gått två veckor över tiden så vi brukar skoja om, att vill man inte komma i tid så kommer man fort. Fick värkar 04.20, ringde bb kl 06,( hade inte speciellt ont då jag andades lugnt och slappnade av så mycket jag kunde hade läst boken förda utan rädsla, kanonbok kan rekommendera den)
    När jag ringde BB sa de att jag kunde komma när jag ville (okej när är det liksom) men om jag kom kl 7 så fick jag vänta för de hade skiftbyte då (det vill man ju höra) så jag tänkte då stannar vi hemma ett tag till. Det tog 30 min sen fick jag krystvärkar, ställde mig på knä i badkaret och knep allt jag kunde då jag inte vågade krysta (fick tidiga krystvärkar med ettan och fick knippa till 10 cm, så jag var rädd att jag inte var öppen och skulle spricka upp halva jag) till sist gick det inte så när jag öppnade upp benen för att titta så kom han ut. så jag fick stå knäböj tills ambulansen kom(navelsträngen är inte så lång som man tror :0) ) Min man fick klippa navelsträngen i hallen, moderkakan flög ut när jag särade och skulle lägga mig på britsen :0) Vi hade tur att allt gick bra. Det är ett fantastiskt minne som vi kommer att minnas för evigt, även en annorlunda och rolig berättelse att berätta. BB kallade honom för blixten...
    Tror att hemmavistelsen gjorde mycket till att det gick fort, slippa sjukhus och någon som stoppar upp fingrarna i en hela tiden. Med trean har vi fått order att åka in direkt och det kommer vi att göra. Lite lyxigt att åka in till bb med bebis men det kan ju faktiskt hända saker...

  • Kevinsmamma09

    Är nu i v 15 och tycker att det syns ganska väl! Har berättat för mina två kollegor och chefen men har hört att andra börjat spekulera så frågorna kommer väl snart. Har inte tänkt berätta något för någon annan på jobbet förrän efter rul men frågar de så svarar jag ju självklart ja, blir nog svårt att dölja en månad till :0)

    Illamåendet är bättre men fortfarande väldigt trött, undrar när det ska försvinna? Ni som gått lite längre försvann er trötthet och isåfall när?? Jag orkar ingenting om kvällarna när barnen har somnat och saknar verkligen promenader och att röra på sig, blir kankse mer sugen på det när vädret blir bättre med!!!
    Jag är hungrig konstant vilket är jättejobbigt. När man precis ätit så är man hungrig en stund senare...jag kommer ju bli jättestor, jaja då får de bli så!!!

    Vagn har vi inte ens funderat på eller diskuterat det tar vi längre fram. Man måste ju veta hur många man väntar först ;0)

    Ha det bra alla!!

  • Kevinsmamma09

    Jag är i v 16 och är trött KONSTANT... Känns som jag kan somna  närsom ibland, i bilen, på jobbet!!! Hoppas det snart går över, på jobbet säger dem att jag ser pigg och alert ut, tur är väl det :0)
    Börjar få mer och mer jobbig halsbränna men haft det med de andra två så är van :0)

    Jag får också den frågan hela tiden Danni. Är det flickan ni är ute efter nu, vi har också två pojkar och det irriterar mig enormt. Svarar alltid att vi hoppas på ett friskt levande barn. Jag har velat ha barn av personliga själ då jag hade ett syskon och nu är jag tyvärr ensam. Jag hoppas aldrig någonsin det händer mina barn något men skulle det hända en något så har de i allafall ett syskon. Min man vill också ha tre hade han inte velat så hade det fått vara men det har alltid stått mig nära med tre, men sen är butiken stängd ;0) vi ska ha tid att ge dessa tre juveler lika mycket tid och kärlek.

    Min stora har fått vattkoppor, ganska lindrigt än sålänge *peppar peppar* nu väntar vi på att lillebror ska få, känns skönt att ha det gjort innan det blir för varmt, hört att det är jobbiagre på sommaren och innan bebis kommer.

    Jag beklagar verkligen er förlust konami. Hoppas att ni får all hjälp ni behöver så fort som möjligt och att ni snart får en ny medlem i er familj. Styrkekramar

  • Kevinsmamma09

    Jättefina magar allihopa, så kul att se och välkommen hit makane!

    Är nu i v 18 och på onsdag ska vi äntligen på rul som vi längtar!
    Hänt lite tråkigheter på jobbet då jag antagligen kommer att bli uppsagd, då det kom fram nu att det kommer tillbaka två från föräldraledighet och finns inte plats för mig. Så de har använt fast anställning med provanställning först som lockbete att få in någon istället för vikariat, jag känner mig så ledsen, lurad och besviken. Och allt jag kan tänka är vem vill anställa en gravid kvinna!!!! Men vi försöker vara positiva och tänka att det löser sig, allt händer av en anledning och ur något ont kommer nåt gott. Har blivit erbjuden någon extra månad tills de kommer tillbaka men får sen gå så har inget jobb att komma tillbaka till men vet ej om jag ska tacka ja till det, känner mig bara utnyttjad!

    Med första barnet gick jag upp 20 kg (kanske mer slutade väga mig på slutet ;0) ) och med andra 6-7 kg, men kräktes så mycket så det var säkert en anledning.

    Har nu gått upp 3,5 kg sen inskrivning (6,5 kg sen plusset) men åt så jäkla mycket i början för att dämpa illamåendet!

    Fortsatt trevlig torsdag alla snart är det helg :0)

  • Kevinsmamma09

    Tack så mycket för era ord.
    Jag är förskollärare så det finns en deljobb men frågan är ju om de anställer en när de vet att de behöver en vikarie för mig om 4-5 månader??!! Jag har pratat med facket och tyvärr är det jättemånga som använder provanställning som ett vikariat, för att många söker inte vikariat då skriver de fast anställning med provanställning först! De är jättefult det de gjort och facket skulle prata med dem. Chefen sitter och anklagar fd förskolechefen att hon inte sagt något om att det kommer två tillbaka, men fortfarande då skulle de ju sagt att de var ett vik, jag hade andra erbjudande men tackade ja till detta så det känns så surt. De har vetat om hela tiden att de inte har plats för mig. Jag tycker att jag kan få vara kvar för de vill ändå ha mig till maj-juni sen ska jag ha barn i juli och kommer inte jobba i augusti men facket sa att jag kostar visst ändå för försäkringar m.m. Säger de upp mig så får de inte ansöka om någon annan så ska ha koll. Tycker bara att jag kan få vara kvar när jag kommer tillbaks om 1-2 år så kanske det är någon annan som slutat eller fått barn...

    Här har barnen haft vattkoppor efter varandra och jag magsjuka så blir väl en lugn helg till sen hoppas jag vi alla är friska så vi kan börja komma utanför hemmet :0)

    trevlig fredag alla!

  • Kevinsmamma09

    Vi var på rul förra onsdagen och allt såg bra ut, vi blev flyttade en hel vecka så nu har vi bf 20 istället för 13 juli, känns lite segt att gå om v 18 igen förra veckan. Men som barnmorskan sa att var det meningen att den ska komma den 13 så kanske jag inte går över så mycket går jag över en vecka från det så blir det på bf så man kan ju hoppas men vi är inställda på augustibarn :0)
    Vi tog inte reda på könet då vi inte gjort det med de andra och tycker att det är roligast att inte veta men när hon frågade så blev man nyfiken men vi vet att vi hade ångrat oss direkt efteråt. Vi blir glada för vilket som så det kvittar och det här med rum och kläder behöver vi inte veta könet för. Men hon vet så det är lite roligt, jag frågade henne och hon sa ja att de måste kolla mest för att se att det också ser normalt och bra ut så lite kul att veta att hon vet vad vi väntar...
    Så nu vet vi att den lever och är frisk så nu kan vi börja kolla på barnvagn m,.m.

    Vad skönt att ditt rul också gick bra Anna..

    Spännande Emelie då är det säkert bebis på g snart!!!!!

  • Kevinsmamma09
    Makane skrev 2014-02-18 13:45:48 följande:

    härligt att allt såg bra ut. Jag skulle aldrig fixa att någon annan visste könet på mitt kommande barn och inte jag. Imponerande viljestyrka.
    Har tyvärr inget val då de alltid kollar det oavsett för de måste se så det ser bra ut och sen är det nog svårt att missa för dem, så er vet nog med om ni varit på ul :0) fast hon kanske inte säger att hon vet!
  • Kevinsmamma09

    Mina barn har vägt 3965 g och 3525 g och då kräktes jag i nio månader med sista och gick över 2 veckor så undrar hur stor han hade blivit om jag hade mått som vanligt ;0)

    Vilken underbar bild Veronica!

    Makane: Där vi bodde innan fick man inte heller reda på det så när det frågade här blev man så ställd men de kanske är vana att man vill veta, vad vet jag! Spännande att se vilket ni bestämmer er för!!

    Emelie borde ha fått nu eller eftersom hon inte skrivit på någon dag????

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3