Inlägg från: Anonym (Man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Man)

    Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?

    Sällan män tar på sig "offerkoftan"! De kan agera,, men är sällan ett offer! Det tillhör manligheten att alltid vara den som fattar beslut, den som är stark, den som tar sig fram,, den som löser saker...

  • Anonym (Man)

    Okej, vi menar nog lite olika,, jag känner mig inte som ett offer!! Jag är genuint intresserad av att försöka förstå! Men som du säger,, i viss utsträckning är jag i egenskap av man ett "offer".

    Kvinnor har ett typiskt beteendemönster, som baske mig inte är lätt att förstå! Jag, som man, kan inte acceptera eller förstå att just tankeläsning är en del av kommunikationen.

  • Anonym (Man)

    Samhället,, kvinnor och män är inte så lika som många vill få oss att tro... Tjejer fejkade, förmodligen för att de tror att det är bättre med fejk än att prata.

  • Anonym (Man)
    Anonym (---) skrev 2013-06-04 16:31:42 följande:

    Att blir krävd att ställa upp på sex skulle nog jag uppleva lite som lustdödare
    Att du inte är mer intresserad av din partner än att du känner att du måste ställa upp,, är ju rätt illa!
  • Anonym (Man)

    Kvinnor,, det är inte så att ni kan tänka er att faktiskt ta enbetydligt större och mer aktiv del i att det blir sex? Att ni ser till att det blir av, att ni tar ansvar för det i mycket högre utsträckning? Vad krävs? Att ni VILL göra det! Vems ansvar är det? Jo, ert eget! Jobba med att själv vilja ha sex, utan att hitta på en massa saker som får er mindre intresserade eller avtända. Tänk på saker som gör er tända! Koppla sedan inte ihop det med någon förväntning eller förhoppning. Det är som att en kille som kollar på porr senare i sängkammaren blir avtända för att kvinnan inte är samma kvinna som i filmen....

  • Anonym (Man)

    Hm, detta förstår jag inte riktigt?!! Vad menar du? Givetvis gör jag vad jag kan för att se till att bidra med så mycket som möjligt i vårt sexliv, men jag är även både intresserad och lyhörd för att kunna lära mig mer och nytt och bli bättre. Vad är problemet?

  • Anonym (Man)
    Anonym (testosteron?) skrev 2013-06-05 09:29:38 följande:
    För kvinnor handlar det inte om enbart sexakten. Om du som man inte gör ett enda dugg därhemma, och förväntar dig att hemmet skall vara snyggt, middagen på bordet, barnen omhändertagna.... och sen ska du ha sex. Det funkar inte så. En omtänksam man tar hand om disken efter middagen. Kanske sätter på en kopp kaffe. Tänk en utopi: han stoppar självmant in en maskin tvätt och dessutom viker den efteråt.

    Jag menar inte att männen skall ta hand om ALLT, men många anser att hemmet är kvinnans ansvar (fortfarande!) och det är inte konstigt att kvinnan är trött och less. Och faktiskt inte orkar glädja sig åt sex pga trötthet och att man kanske t o m är lite sur över att bära allt på sina axlar.

    Jag säger inte att DU gör det, men sex handlar om så mycket mer än sängen. För oss handlar det mer om hur vardagslivet fungerar. Flyter det och vi känner oss uppskattade i vardagen, så är det så mycket lättare att tända på sin man.
    Det du skrev om en utopi, jag tror att kvinnor alltid söker efter "utopier" för att på något sätt behålla sin makt.

    Angående annat svar. Jag är lyhörd! Jag lyssnar, jag frågar, jag resonerar, kollar och utforskar! Undrar dock varför kvinnor inte verkar göra det... Kvinnor har massvis med argument för att de skall slippa,, eller som de ser det,, argument som är så graverande att det inte finns en chans att de skall vara det minsta intresserade av sex.

  • Anonym (Man)

    Det låter ju som om du gjorde helt rätt! Och att du hade ett problem ihop med din partner,, ni var inte ämnade för varandra längre.

    Försöker igen,, jag märker och ser och läser,, att kvinnor väldigt gärna har argument för att de inte skall bli utpekade,, de skapar dessa argument själva. Att hävda att sexet börjar i städskrubben,, (inte själva sexet,, men det var ju en spännande tanke) utan att mannen tagit ett initiativ som kvinnan gillar, som inte på något sätt har en koppling till samlivet! Kvinnor påstår det,, jag påstår att det INTE har med samlivet att göra utan att de som vidhåller detta förstör för sitt egna samliv och förstör sitt förhållande!

    Ett förhållande kan inte byggas på att killen tar initiativ till att städa, i alla fall inte att den "prestationen" skall (eventuellt!) leda till sex... Helt ohållbart! Hoppas att någon kvinna vågar tänka på detta och kanske se logiken i det?!

  • Anonym (Man)

    "utopin",, OM killen viker all tvätt,, så har han glömt att lägga smutsig tvätt i tvättkorgen,, om han lagar middag och diskar,, så glömde han att kolla i kalendern över hur barnen skulle ut på utflykt dagen därpå.. DET söker kvinnor!

    Kvinnor söker aldrig efter,, bär han alltid de tyngsta sakerna,, byter han däck på bilen,, klipper han gräset,, byter han filter i vattenpumpen,, tar han hand om byggandet av altanen? (Listan är givetvis mycket längre!)

    Varför letar kvinnor enbart efter det som de själva vill ha, utan att se vad de faktiskt får?!?!

    Själva "makten" är att ALLTID kunna trycka på en annan punkt! Vi killar är så ehum,, korkade,,, att vi alltid försöker göra saker och prestera något, så vi lyssnar och försöker komma på och ihåg alla saker vi förväntas att göra. Men kvinnor letar ändå efter nya saker!

    Jag hjälper till i vårt hem. (Oj,, "hjälper till" är samma sak som att jag inte gör rätt!)
    Jag gör det som hon vill att jag skall göra, för hennes skull! (ops,, "för hennes skull"... så får man inte tänka!)

    Det finns ALLTID ett kvinnligt argument till att mannen behöver en spark i ändan! Och det är alltid det som kvinnor använder för sin brist på lust!

    Visst en generalisering, men precis så är det ju. Vart man än vänder sig så är detta samma typ av "problematik" mellan par som har problem!

    Jag är helt övertygad om att männen som ligger på soffan, förväntar sig sex, middag och välartade barn som hämtar fjärrkontrollen och kall öl är så ovanliga att det snarare är en myt sprungen ur kvinnors sätt att resonera!

    Precis på samma sätt som att det är en myt att blondiner är på ett sätt,, rödhåriga på ett annat...

  • Anonym (Man)

    Kvinnor är urkassa på att uppmärksamma mannen,, om det inte är något som attraherar henne.. däckbyte,, liksom?!

    Män är duktiga på att uppvakta, men sämre förvaltare...

    En viktig sak är ju att BÅDA är aktiva och kämpar för att personligen tillföra allt som behövs för att förhållandets låga skall hållas brinnande och klart. Att kräva en prestation av den andre är alltid en sämre lösning, i längden!

Svar på tråden Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?