• Krakra

    Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?

    Anonym (Man) skrev 2013-06-05 08:12:35 följande:
    Kvinnor,, det är inte så att ni kan tänka er att faktiskt ta enbetydligt större och mer aktiv del i att det blir sex? Att ni ser till att det blir av, att ni tar ansvar för det i mycket högre utsträckning? Vad krävs? Att ni VILL göra det! Vems ansvar är det? Jo, ert eget! Jobba med att själv vilja ha sex, utan att hitta på en massa saker som får er mindre intresserade eller avtända. Tänk på saker som gör er tända! Koppla sedan inte ihop det med någon förväntning eller förhoppning. Det är som att en kille som kollar på porr senare i sängkammaren blir avtända för att kvinnan inte är samma kvinna som i filmen....
    Det låter enkelt, men i mitt fall var det inte det.

    Har provat en hel del - gått till en sexolog och deltagit i en runda gruppsamtal i hennes regi, slutat med p-piller och provat testosteron. Klent resultat.

    För att hålla ihop familjen tänkte jag att jag fick "skärpa mig" som du skriver ovan. Jag började fantisera om sex och ladda upp mig, smekte mig själv innan så att jag inte skulle vara helt kall och torr. Det gick att ha sex och jag fick orgasm och han var väl skapligt nöjd. Problemet var att jag fortfarande inte hade någon lust att ha sex med HONOM. Att hitta den verkliga lusten var helt omöjligt, hur gör man det?

    Nu är vi tack och lov inte gifta längre och i efterhand kan jag konstatera att vi i första hand inte hade problem med sexet utan med kommunikationen. Sexproblemen var bara symptom.
  • Krakra
    Anonym (Man) skrev 2013-06-05 10:38:43 följande:

    Jag hjälper till i vårt hem. (Oj,, "hjälper till" är samma sak som att jag inte gör rätt!)
    Jag gör det som hon vill att jag skall göra, för hennes skull! (ops,, "för hennes skull"... så får man inte tänka!)
    Jag skulle tro att de flesta kvinnor önskar att mannen är uppriktigt intresserad av hemmets skick och barnens uppfostran, tar en aktiv del och inte bara låter sig hunsas hit och dit av kvinnan.

    Om Familj 2.0 skulle ha varit aktuellt för min del hade jag sett till att vi kom överens om nivån på städning, barns aktiviteter osv och sedan såg till att dela på ansvar och arbetsbörda.

    Så tror jag att det är viktigt att bli sedd - det skadar inte att uppmärksamma och uppskatta både städningar och däckbyten.
  • Krakra

    TS: Mitt ex kunde nog ha skrivit ditt långa inlägg ovan med ett fåtal undantag. Jag har t.ex. aldrig uttryckt någon önskan om att bli omhändertagen eller överraskad.

    Den största insikten är att man måste kunna kommunicera om sina behov och önskningar, annars kan man aldrig vända en sådan situation! Kan ni inte gå i samtal?

    Att tappa lusten till sex gjorde att jag kände mig otroligt misslyckad. Jag kände mig värdelös som kvinna och skuldberget mot mannen växte sig allt högre. Det är inte några roliga känslor och om man inte kan prata om saken är det lätt att ta till anfall som metod. Skulle tro att en del av städ- och disk-resonemanget kommer därifrån.

    Jag tänkte att det troligen skulle bli samma visa med en ny man, det var ju jag som var "defekt". För att familjen skulle hållas ihop behövde mannen få sex insåg jag. Med den utgångspunkten och min lustlöshet blev det en syssla, ett krav, en prestation, bland alla andra och inte till för mitt välbefinnande.

    Mitt ex tyckte nog att han gjorde allt för mig, men han tog aldrig reda på vad jag önskade från honom och jag talade aldrig om det för honom. Det berodde nog på okunskap, oförmåga och visst ointresse från båda håll - ganska sorgligt när man tänker efter.

    Om man tycker om varandra tror jag att det går att lösa, men det kräver stor ansträngning och vilja. Skulle tro att man behöver "vända upp och ner" på hela livssituationen och bryta alla gamla mönster.

  • Krakra
    Anonym (Man) skrev 2013-06-24 16:44:49 följande:
    Kvinnor, även i denna tråd,, gör sig själva och sina systrar till underdogs,, skyldiga,, oförmögna,, Kan inte förstå det!

    Jag tror nog att även hon som fått saker "intrummade" har en åsikt,, tyvärr väljer hon att komma med raka motsatsen. Synd!
    Jag förstår inte riktigt vad du vill ha för svar på din fråga, men kan du ändå inte förstå att man är ganska oförberedd på att behöva jobba på sin sexlust om man tidigare bara har uppmanats att begränsa den?

    När jag fick barn och min sexlust hamnade i skymundan blev det ett krav, något som behövde göras men som just då inte kändes prioriterat för min egen del. Jag var inte alls förberedd på att behöva mana fram någon motsträvig sexlust. Hela förhållandet fick en sexuell slagsida som vi sedan aldrig lyckades räta upp.
  • Krakra
    Anonym (Man) skrev 2013-06-27 08:11:21 följande:
    På något sätt är det nog så det är... Kvinnans "fel" att det inte blir sex! Om man nu anser att det är sex som skall prioriteras, och det uteblir.. Med argument som kvinnan kommer med! Eller? Jag har ju försökt förstå hur saker hänger ihop, det har blivit tydligare, men kan inte påstå att jag känner mig mer övertygad om att kvinnor vill ha lika mycket sex i en relation som män! Kvinnor kopplar ihop saker efter deras egna tycke, och lägger skulden på sin man, dessutom väljer de att förhindra sexet på grund av detta... Saker som borde vara väldigt långt ifrån sex! "Han vägrar hjälpa till hemma!" "Jag måste hela tiden tjata på honom!" Förmodligen är inget av detta helt sant! Dessutom finns det ingen vettig anledning till att någon skulle tjata på sin partner! Jo enligt kvinnor är det deras nitlott att behöva tjata på sin man.. Det behövs inte! Och är i grund och botten fel! Tjata inte, lev i stället MED din man!
    Tycker du att den som saknar sexlust och inte blir kåt på sin partner ska ha sex med sin partner ändå?

    Anser du att bristande sexlust bara är den personens fel eller ett gemensamt problem i förhållandet?

    Kopplar du ihop saker i livet "i ditt eget tycke"? Om inte, i vems tycke?
  • Krakra
    Anonym (Man) skrev 2013-06-27 13:30:28 följande:
    "Gör mig till viljes! Det är inte mycket begärt..."

    I mina ögon är det NADA sammarbete i det!
    Nej det har du rätt i, från båda hållen, ni verkar ha kommit ordentligt på kollisionskurs.

    I ett förhållande där båda bara anklagar varandra för det ena och det andra och saknar intresse för partnerns välmående kan det inte finnas plats för kärlek.
Svar på tråden Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?