Inlägg från: Anonym (Mannen 2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mannen 2)

    Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?

    "You can't live with women, you can live without them"

    Kvinnor är svåra att förstå... för oss män. Samma för kvinnor, de förstår inte oss män.

    Jag har fått mycket hjälp av att läsa "Män är från mars, kvinnor är från venus". Det kan tyckas löjligt, men den har massor med bra tips och råd för att förstå sig på kvinnor. Samtidigt är det teori som ofta är svårt när det gäller. Men att känna till olika saker om varför kvinnor beter sig på ett visst sätt hjälper. Jag försöker, men det blir ofta fel.

    Det roliga är att kvinnor ofta tror att de inte behöver läsa böcker eller på annat sätt försöka förstå män, för de har redan klurat ut hur män funkar (läs "hur dumma i huvet män är"). Det är otroligt synd att en sådan inställning är så utbredd. Det är ett resultat av att män betett sig som svin under många år och att kvinnorna sedan reste sig mot förtrycket och tog det för långt i ett femenistiskt krig mot alla män. Det har gjort både män och kvinnor mycket vilsna.

    Osjälviskhet och kärlek som inte är självcentrerad är något som skulle kunna lösa många problem. Men ny skyller vi istället allt på att mannen har förtryckt kvinnan och att mannen inte förstår eller bryr sig. Jag tror många män är mycket bittra. Kvinnor är minst lika bittra. Vi är bara bittra på olika sätt. Vi vill alla att det ska fungera, men vill inte göra uppoffringar, även när den andra verkligen försöker så ser vi bara vad jag saknar och vill ha.

    Allt handlar alltid om så-länge-det-känns-rätt-för-dig. Men hur ofta uppmuntras vi att tänka på den andras behov och önskemål? Det är sant att många män är svin. Men det är lika sant att många kvinnor beter sig som grisar. Det finns inget bättre än när en kvinna på ett kärleksfullt och framförallt respektfullt sätt uppmärksammar sin man och visar att hon tycker om honom och uppskattar det han gör för henne. Det gör det så mycket lättare för en man som inte är ett svin att vilja vara kärleksfull och uppmärksam mot sin dam. Det är precis samma sak åt det andra hållet. När en man är kärleksfull så är det mycket lättare för kvinnan att vara respektfull i det hon säger och gör.

    Vi behöver olika saker och om den andra ger oss det så vill vi göra bra saker för den andra. Det är inte alltid så lätt bara att veta vad den andra vill. Kvinnor förväntar sig väl kanske lite mer än män att de ska bli förstådda utan att säga något, men även män vill att kvinnor ska förstå deras signaler.

    Det är lätt att skriva, men vi måste alla jobba hårt. Hoppas er alla framgång med det! 

  • Anonym (Mannen 2)

    Många bra kommentarer här tycker jag.

    Kvinnor har ett kvinnligt sexbehov och män ett manligt sexbehov. Det tror jag verkligen stämmer. Att mäta det och säga att det är mer eller mindre kanske inte funkar riktigt.

    Utifrån en mans perspektiv så känns det onekligen som att kvinnan vill mindre, men det beror nog på att jag som man kommer igång snabbare eller som keron säger så ser mannen även dåligt sex som sex.

    En annan sak jag tror kan bidra till problemen är att vi ska göra allt så förbaskat komplicerat.  Mannen behöver sex ofta, kvinnan behöver närhet innan de kommer igång... KÖR!

Svar på tråden Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?