• MissFine

    Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?

    Anonym (Man) skrev 2013-06-05 21:28:12 följande:
    Varför skall kvinnor bli upphetsade av att mannen diskar? Ännu svårare att besvara är: Varför skall kvinnor bli avtända av att mannen inte diskar?

    Jag gör ju allt det där,, jag märker ingen som helst skillnad hur mycket eller lite jag än gör!
    Kvinnor blir i allmänhet inte upphetsade av att mannen diskar eller dammsugar, men avtända, japp. För när vi lämnas med det mesta av ansvaret hemma så blir vi stressade och känner oss som städerskor, tvätterskor och mattanter. Och det är inte det minsta sexigt.

    Att ta sin del av ansvaret hemma är omtanke. Och att känna att ens partner är omtänksam är bra för samlivet i det långa loppet. En god investering. Men det räcker inte för att väcka en slumrande lust.

    Jag vet inte hur ni har det, men något säger mig att det är något underliggande som gör att hon inte känner lust. Har ni pratat på djupet om detta? Är hon attraherad av dig? Vad får henne att tända? Hur kommer hon in i rätt stämning? 
  • MissFine
    Anonym (Man) skrev 2013-06-06 09:04:16 följande:
    Det är ju så att jag gör allt det där,, städar, diskar, lagar mat, viker tvätt, byter däcken på bilen, klipper gräset, byter glödlampor, reparerar allt och ser till att vi har bra och fungerande redskap för hus och hem!! Jag gör detta! Hon är bättre på att laga mat än jag,, jag är väldigt mycket bättre på annat. Dessutom försöker jag uppvakta henne!

    Ja, jag har förstått det. Det är därför jag tror att det är något annat som spökar under ytan, som hon inte vill prata om. Om ni ska må bra i relationen båda två så måste ni försöka kommunicera om det, alltså om det finns annat som påverkar hennes lust negativt. Kanske familjerådgivning vore något?

    Hon måste inse att du inte mår bra som läget är nu, och att det är ert gemensamma problem. Älskar hon dig verkligen så måste hon vara villig att förstå varför det är som det är, och jobba på att hitta en lösning som fungerar för er båda. 
  • MissFine
    Anonym (Man) skrev 2013-06-06 10:55:44 följande:
    Dvs, jag försöker och fortsätter att vara kärleksfull, vilket hon varken uppskattar eller uppmärksammar. För att vara helt ärlig, det är enormt påfrestande, och jag har sedan länge hamnat i en märklig "beroendesituation". Lite hm... Stockholssyndrom s.a.s. Jag mår piss, kämpar för hennes väl och ve, men får skit. Vilket får mig att försöka ännu mer, ännu bättre. Jag själv finns inte med på kartan sedan länge!
    Det låter som att du hamnat i en allvarlig återvändsgränd. Du behöver "slå näven i bordet" och säga åt din kvinna att du inte orkar och vill leva så här längre. Och sen måste ni börja prata allvar med varandra. Hon kan inte fortsätta vända dig ryggen. Om hon vill ha dig kvar, så måste hon ta sitt ansvar för RELATIONEN. En relation är ju ett samspel mellan två människor och båda har lika stor ansvar för den.

    Kärlek är att finnas där för varandra i medgång och motgång. Och nu är det hög tid att ni tar tag i er relation. Den mår verkligen inte bra. Hon sviker dig gång på gång. Inte genom att vägra ha sex, utan genom att vägra prata med dig om hur ni har det tillsammans.

    Människor är olika och har olika behov. Ni måste ju prata med varandra för att förstå vad den andra behöver för att känna sig uppskattad, bekräftad och älskad. Man måste våga se att de andre kanske föredrar andra sätt än man själv. Och så måste man mötas någonstans halvvägs så att båda får så många behov tillfredsställda som möjligt. På sätt som känns bra för båda.   

    Jag tänker också att det kanske är dags för dig att våga tänka tanken att hon inte vill rädda er relation. Och fundera på vad du då ska göra. 
  • MissFine
    OlleSQ skrev 2013-06-25 11:00:41 följande:
    En riktig man får sin kvinna att bli kåt konstant.
    Där fick du allt till det... Drömmer
Svar på tråden Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?