• Dr Börje

    Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?

    Är det verkligen någon här i tråden som tror och påstår att en kvinna blir kåtare av att mannen städar hemma? Allvarligt?

    Att man hjälps åt och drar sitt strå till lasset har med hyfs och samarbetsvilja att göra. Inte det minsta med sex. 

  • Dr Börje
    Anonym (testosteron?) skrev 2013-06-05 11:47:51 följande:
    Jo du. Om mannen låter kvinnan sköta barn, hushåll, dagis, handla, fixa mat och sköta allt annat medan han själv helst sitter och surfar eller pillar sig i naveln - DÅ har det mycket med sex att göra. En kvinna vill inte vara hushållerska, städhjälp och hora, medan mannen inte gör ett skit och dessutom förväntar sig ett skinande rent hus samtidigt som båda arbetar heltid. Samhället har förändrats lite de senaste 60 åren.
    Nä du. Det du räknar upp sorterar jag under hyfs och samarbetsförmåga som jag skrev. Läste du inte? Att man hjälps åt och samarbetar är en del av ett normalt förhållande. Att mannen står och diskar, viker tvätt osv gör ingen kvinna kåtare. Att kvinnan byter däck på bilen eller rensar hängrännorna gör heller inte mannen kåtare. Man hjälps åt...har inget med sex att göra. Det där är bara ett gammalt dammigt argument som användes tidigare när arbetsfördelningen i huset ansågs ensidig. Om mannen städade toaletten oftare så skulle han minsann få knulla oftare. Skitsnack. Inte fan drog den lika ensidiga arbetsfördelningen i garaget, taket, diket eller vad det nu var ner mannens vilja att pippa med kvinnan. 
  • Dr Börje
    Anonym (testosteron?) skrev 2013-06-05 12:04:31 följande:
    Helt rätt! Problemet är att inte alla människor har denna hyfs och samarbetsförmåga. Det finns många män (och kvinnor också för den delen) som INTE har denna förmåga. Och jag kan nog garantera dig att om en part är missnöjd med den andre i olika sammanhang där, så blir det inte kul i halmen. Missnöje föder inte direkt längtan till sängen, åtminstone inte för mig. Men jag kanske är otroligt ovanlig?

    Vad jag menar är att var och en som har problem med sex i relationen först och främst skall värdera hur relationen ser ut INOM husets väggar och i övrigt. Är allt bra med det, ja DÅ kan man kanske börja ställa sig frågan varför sexlivet ser ut som det gör.

    Jag hade en relation med en man jag var djupt förälskad i. När han var nykter var han den underbaraste människan i världen. Men han var tyvärr alkoholist och drack ständigt. Jag tappade så småningom kärleken och viljan att ha sex med en berusad man. Och han undrade varför? Och klagade. Och klagade. Jag försökte förklara men han begrep inte. Att peta i sig 2 flaskor vin (själv) en lördagkväll främjar inte sexlivet.

    Det finns ofta problem och minskat sex är ofta ett symptom. Gräver man lite så hittar man säkert vad som är fel.
    Problemet är att det har uttryckts så att "bara mannen hjälper till mer hemma" så kommer han att få komma till.
    Självklart skall BÅDA hjälpa till hemma. Men det kommer inte automatiskt att leda till sex. Det skall mycket mer till än bara avklarade hushållssysslor. Eller varför inte växellådsbyte, klippt gräsmatta, bytta fönsterspröjs osv.

    Det är rätt lustigt att man inte i de trådar här på forumet där kvinnor ondgör sig över sina mäns låga sexlust ifrågasätter hur mycket dom hjälper till med i hemmet. Nej visst nej.....det där är ju bara en kvinnlig ursäkt. 
  • Dr Börje
    sötare skrev 2013-06-05 12:15:37 följande:
    problemet är nog att man inte vet riktigt längre hur man ska hitta tillbaka till att förföra, man har helt enkelt glömt bort hur man gör och därför är det lättare att hitta på ursäkter å skjuta på saken å i stället sätta sig i soffan å glo på tv eller datorn. 
    Ligger en hel del i det
Svar på tråden Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?