Inlägg från: Anonym (Tjej 28) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tjej 28)

    Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?

    Jag har alltid upplevt att det är tvärtom! I början när man precis träffats vill mannen hela tiden, men efter några år är han inte lika intresserad. Har alltid haft mer lust än mina pojkvänner.

  • Anonym (Tjej 28)
    Anonym (Man) skrev 2013-05-30 19:36:10 följande:
    Goda råd! Men när man blir uppfostrad och itutad att vara tvärt om?

    Vadå, har du blivit uppfostrad till att vara initiativlös, otränad, lat och ansvarslös?... Förutom det där med att mannen ska tjäna pengar (det gör jag så bra själv) tycker jag att signatur Svaret gav bra råd. Och jag är feminist. Men det är klart att en vuxen, mogen och ansvarsfull man med självrespekt är attraktiv.
  • Anonym (Tjej 28)
    Anonym (Svaret) skrev 2013-05-30 19:56:55 följande:
    Jag tror att han syftar till den vanliga vanföreställningen att om en kvinna inte vill ha sex, så beror det på att mannen inte hjälper till med hushållssysslor tillräckligt. Ingen kvinna i historien har någonsin blivit kåtare av att en man har diskat mer. Men kvinnor tror på detta själva, och blir sedan frustrerande när de ändå inte blir pilskare, trots att mannen hjälper till mer i hemmet.

    Nej kvinnor (eller vad vet jag, jag iaf) blir inte kåt av att mannen diskar. Däremot så bör han ju ta hälften av hushållsarbetet ändå, helt enkelt för att det är så man gör om man är en bra livspartner och sambo. Och det är klart att om mannen är värsta svinet som inte lyfter ett finger hemma men låter frun heltidsjobba och dra lasset med hushållsarbete och barn så blir hon trött och sur och inte så romantiskt upplagd. Men för vanliga hederliga män som gör sin del av hushållsarbetet så tror jag inte att andelen sex står i relation till andelen diskade tallrikar.
  • Anonym (Tjej 28)
    LaPaloma skrev 2013-05-31 16:58:33 följande:
    Varför inte bara inse att olika individer har olika sexbehov? Måste man analysera sönder allt i livet? Allt kanske inte beror på om du är man eller kvinna, om du blir uppskattad/uppmuntrad, om du får hjälp hemma i hushållet/med barnen eller inte utan det kanske finns en biologisk orsak - du är inte så intresserad av sex när du väl har producerat avkommor? Är sex allt i livet?  Kan det vara så att det är medier som sätter en norm vad som är normalt eller inte? Aftonbladet har just presenterat en studie i svenska folkets sexvanor och människor som läser detta får väl stora ångesten när de läser att 2-3 ggr/vecka är lite för att ha sex? Har bara en massa funderingar kring detta med sex och betydelsen av detta i ett förhållande. Ge och ta - allt kan inte vara perfekt!    

    Det var ju 2-3 ggr i månaden, inte veckan. 3 gånger i veckan är mycket! Kanske analyserar man sönder ämnet i sin iver att "fixa" en partner med låg lust. Men en del människor har mindre lust, det är deras normalläge, och en del har som normalläge att vilja varje dag. Men jag tror inte det är könsbundet.
  • Anonym (Tjej 28)
    Anonym (Man) skrev 2013-06-01 14:38:57 följande:
    Relativt få män ställer krav på kvinnans utseende! Extremt många kvinnor ställer märkliga krav på sitt egna utseende! Och bevisligen mannens...

    Men kom igen, tror du på det där själv?
  • Anonym (Tjej 28)
    Anonym (Man) skrev 2013-06-01 16:11:08 följande:
    Jag är helt säker,, och att insinuera att jag inte skulle ha något att erbjuda är ju jävligt elakt! Kvinnor visar upp sig,, och ju mer hud ju säkrare uppmärksamhet får de! Så är det!! Men att vi ställer krav på kvinnornas utseende är inte sant! Kvinnorna själva ställer märkliga krav på sig själva!

    Nej visst män är änglar som inte bryr sig om utseende, att tidningar som Playboy och slitz visar skitsnygga tjejer beror på att de riktar sig till en kvinnlig målgrupp, eftersom män inte blir tända på ett vackert utseende... Jag kan glra ett litet experiment och gå ut på krogen två kvällar i rad, första kvällen sminkad, uppklädd och med glansigt utsläppt hår och kvällen efter osminkad, i mjukusbrallor och glasögon. Vilken kväll tror du att flest män kommer stöta på mig?
  • Anonym (Tjej 28)
    Anonym (Man) skrev 2013-06-01 16:25:13 följande:
    Det du missar,, vi tror inte, ser inte, letar inte efter DIG i de tidningarna! (dig,, ja du förstår,, inte just du allst)

    Menar du att män tänder på snygga kvinnor men inte bryr sig om utseende i förhållanden? I så fall är du nog rätt ensam om den, förvisso lovvärda, inställningen. Min erfarenhet är definitivt att män vill ha en kvinna som de finner utseendemässigt attraktiv. Precis som kvinnor vill ha en man som de finner utseendemässigt attraktiv. Naturligtvis vill alla, män som kvinnor, ha en partner som de tycker att attraktiv och tändande.
  • Anonym (Tjej 28)
    Anonym (Man) skrev 2013-06-04 14:04:06 följande:
    Sällan män tar på sig "offerkoftan"! De kan agera,, men är sällan ett offer! Det tillhör manligheten att alltid vara den som fattar beslut, den som är stark, den som tar sig fram,, den som löser saker...

    Tycker att du har tagit på dig offerkoftan rätt rejält i denna tråd... Allt är kvinnans fel, hon är ond, utseendefixerad och frigid, typ.
  • Anonym (Tjej 28)
    Anonym (Man) skrev 2013-06-04 14:35:59 följande:
    Okej, vi menar nog lite olika,, jag känner mig inte som ett offer!! Jag är genuint intresserad av att försöka förstå! Men som du säger,, i viss utsträckning är jag i egenskap av man ett "offer". Kvinnor har ett typiskt beteendemönster, som baske mig inte är lätt att förstå! Jag, som man, kan inte acceptera eller förstå att just tankeläsning är en del av kommunikationen.

    Tror det beror på att samhället har olika förväntningar på kvinnor och män, och att vi uppfostras olika. Jag har tex. väldigt lätt för att säga vad jag tycker utan en massa bjäfs och omskrivningar, men då uppfattar folk mig som att jag ger order och är otrevlig. Måste snarare tänka på att vara mer vag, lägga till lite "kanske", "eller vad säger du", "man skulle kunna tycka att..." samt att komma ihåg att fråga hur folk mår när jag inleder samtal... Tror inte att män som uttrycker sig som jag får samma bitchstämpel. När kvinnor får lära sig att vag och oprecis är bra så blir det lätt att man är så vag att män som får lära sig att vara mer direkta uppfattar det som att kvinnan kräver tankeläsning.
Svar på tråden Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?