• HasseA

    Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?

    Anonym (Man) skrev 2013-05-31 10:11:32 följande:
    Jag märker i denna tråd precis som i alla andra har exakt samma åsikter och tema,, framför allt från tjejer! "Det är på grund av min man och hans brist på att hjälpa till i hemmet som får mig att tappa lusten, eller i vilket fall orken!"
    Ja, men ditt sätt att om och om igen förminska sanningen i det där är ju rätt märklig, tycker jag.

    Man behöver väl inte så mycket fantasi eller intelligens för att förstå att om (tex) mannen i ett förhållande visar att han skiter fullkomligt i sin kvinna genom att inte ta del i saker som att hitta på maträtter, handla mat, laga mat, duka/duka av, städa och plocka undan, ta hand om tvätt, ta hand barn, osv, osv, utan i stället sätter sig i soffan framför TV:n med en öl och ropar "När är maten klar?" när han kommer hem från jobbet, att det faktiskt kan påverka kvinnans lust att sen glatt ha sex med honom tre timmar senare?

    Man kanske till och med kan inse att det egentligen inte handlar bara om att hon är trött, utan att hon framför allt är besviken? Och allt snack om att "Då får hon väl säga till att han ska hjälpa till mer!" är ju bara dumt, eftersom problemet då redan finns - hon önskar naturligtvis att hon skulle ha en partner som inte beter sig som ett litet barn, som just måste sägas till om självklarheter, utan fattar sånt alldeles själv...

    Jag är så oerhört förvånad rent allmänt över hur ofta det verkar vara just som scenariot ovan. Jag kan inte fatta det. Personligen vill jag att min kvinna ska må bra, det är liksom en grund i hela alltihopa, hon är ju den jag älskar mest av alla. Och därför försöker jag läsa av henne, och om hon tex är extra trött, och jag inte är det, tar jag tag i de saker som jag vet att hon inte gillar så mycket , eller inte orkar - även om jag redan gjort mer än "min del" i det allmänna arbetet i hemmet. Men så har vi mycket kärlek mellan oss - och mycket sex - också...
  • HasseA
    HasseA skrev 2013-05-31 11:07:53 följande:
    Jaadu...
    Var menat till (man), inte Anna...
  • HasseA
    Anders 386 skrev 2013-05-31 13:34:13 följande:
    Håller med i stora delar. Det här är inte allt - men absolut en av ingredienserna. Därmed inte sagt att att man alltid klarar att leva upp till det. Problemet är ju att man själv kan vara ganska trött också - inte alltid man orkar vara den perfekta partnern. 
    Självklart är det som du skriver, det här var bara ett av många scenarion (som bara mottogs som ett icke-scenario tidigare i tråden). Och visst kan man själv vara tröttare än partnern. Och då är det förhoppningsvis ens partner som märker det, och tar hand om lite mer den dagen i stället. Och om ingen orkar kramar man varandra och säger "Du, idag köper vi hämtmat! Och så sätter vi på en film, och så låter vi tvättmaskinen vara.".

    Jag tror många saknar det där "vi"-tänket i sina förhållanden. Och vissa i denna tråd har inte ens förstått vad ordet "vi" betyder, känns det som.
  • HasseA
    Anonym (kåt kvinna) skrev 2013-06-02 11:24:10 följande:

    Just det!. Har sugit av och runkat mina killar , alternativt ställt upp på sex när jag inte varit sugen. Ingen av de killar jag haft har NÅGONSIN gjort något för bara min skull.
    ..tex slickat eller smekt....Bara när han fått sitt :-\
    Jag kan inte låta bli att tycka att detta är väl ett bevis för att de inte varit så djupt intresserade av dig. Varför är man alls ihop om det är så? (jo, jag vet att det är svårt med förhållanden, svårt att veta vad man vill, svårt att veta hur den andra tänker, osv. Men helt krasst, bortom alla såna saker, när man läser det du skrivit står det helt klart)
  • HasseA
    celine71 skrev 2013-06-02 11:04:32 följande:
    Nu har jag tröttnat på att ha sex med honom...sedan 4år tillbaka har det gått utför...Mer och mer känner jag att han känns som en pappa eller bror. Hans närhet är avtändande.
    Tyvärr har jag varit otrogen och blev omtumlad över att ha sex med någon som ville ta reda på vad jag njuter av och som gav mig komplimanger. Något min man aldrig gett mig de senaste 15 åren...
    Jag tror att detta tyvärr följer ett mycket vanligt mönster. I mångt o mycket tror jag det handlar om kärlek. Att kärleken dalar, och då känns det inte fullt så viktigt att göra sin partner till lags. Och så är spiralen igång. Mer o mer irritation, mindre o mindre kärlek, mindre o mindre omtanke och förståelse, mer o mer "jag"...

    Om man känner mer eller mindre avsmak för sin partner, då är det inte bra, kan man väl sammanfatta det som. Går det ens att rädda när det gått så långt? Jag vet inte. Och det allra viktigaste: vill man ens försöka rädda det? 
  • HasseA
    Anders 386 skrev 2013-06-03 14:05:13 följande:
    Har inte haft så många kvinnor att jag kan svara på frågan. Men jag misstänker att kvinnor ofta är för passiva - och därigenom kommer inte deras behov fram. Många män inbillar sig att dom är bra älskare för att kvinnorna inte "klagar". Men i verkligheten har kvinnan massor med önskningar som aldrig kommer fram. Eller inte??
     
    Lite åt det hållet tror jag också att det är. Och jag tror det är väldigt vanligt att man inte alls diskuterar sex. Man tycker det är genant, eller så tar en part allt som kritik, eller så har någon fått ett svar "Det är ju perverst!" vid ett försiktigt förslag om nåt nytt. Själv känner jag igen alla de tre varianterna.

    Om man däremot kommer över det där, och verkligen börjar diskutera sitt sexliv med varandra, pratar om hur man tänker, hur det känns, vad man tänder på, osv, så kan det ge otroligt mycket. För sexlivet, förstås, men inte minst för förhållandet. 

    Sen tror jag att man "måste" våga prova lite också, för det är inte så lätt att veta allt själv. En man kanske inte har en aning om att han njuter hejdlöst av prostatastimulans,  eller en kvinna har kanske inte ens en aning om att hon har en G-punkt, och kan komma om o om igen. Sånt man upptäcker tillsammans.
  • HasseA
    Anders 386 skrev 2013-06-03 15:18:51 följande:
    Håller med. Hänger man här på FL inser man verkligen hur olika kvinnor är. Mera olika än män tror jag. Tex körde jag ganska långa förspel med bara smek o gos på min hustru (nåt jag läst mig till) tills jag märkte att hon bara blev uttråkad o började tänka på annat. Numera är det mera pang på musen som gäller, stämmer inte alls med vad jag läst om kvinnor. 
    Håller också med. Just det exempel du tar har jag nämnt för min kvinna då och då, att det har man ju blivit matad med i alla år. Och försökt med. Ett långsamt smekande på en arm, och till slut efter 15 minuter har man avancerat till ett bröst. Under total tystnad från båda.

    Nu vet jag att ett av de bästa förspelen jag kan komma på för min kvinna det är att viska i hennes öra nåt i stil med "Om en liten stund har du kommit", eller "Vid frukosten kommer jag utnyttja dig i köket".  

    (näe, jag vet att det inte skulle funka på alla - vi sa ju det, kvinnor är väldigt olika Cool )
  • HasseA
    Anonym (---) skrev 2013-06-05 10:34:12 följande:
    Men det är där du hittar logiken. Kvinnan blir kåt om hemlivet fungerar och mannen tar hand om hemmet om sexlivet fungerar... Vem har rätt och vem har fel?
    Och, som jag redan försökt förklara utan framgång, det är ju inte städningen eller disken i sig det handlar om, utan att man visar att man vill sin partner väl, och visa att man inte bara använder henne som mat-tant och städhjälp och sen dessutom vill ha sex med henne. Det är ju som bekant (?) handlingarna som visar vad man egentligen menar. Och detta är ju ett rent allmänt resonemang som stämmer lika bra för män som för kvinnor.
  • HasseA
    Anonym (Man) skrev 2013-06-05 10:38:43 följande:
    "utopin",, OM killen viker all tvätt,, så har han glömt att lägga smutsig tvätt i tvättkorgen,, om han lagar middag och diskar,, så glömde han att kolla i kalendern över hur barnen skulle ut på utflykt dagen därpå.. DET söker kvinnor!

    Kvinnor söker aldrig efter,, bär han alltid de tyngsta sakerna,, byter han däck på bilen,, klipper han gräset,, byter han filter i vattenpumpen,, tar han hand om byggandet av altanen? (Listan är givetvis mycket längre!)

    Varför letar kvinnor enbart efter det som de själva vill ha, utan att se vad de faktiskt får?!?!

    Själva "makten" är att ALLTID kunna trycka på en annan punkt! Vi killar är så ehum,, korkade,,, att vi alltid försöker göra saker och prestera något, så vi lyssnar och försöker komma på och ihåg alla saker vi förväntas att göra. Men kvinnor letar ändå efter nya saker!

    Jag hjälper till i vårt hem. (Oj,, "hjälper till" är samma sak som att jag inte gör rätt!)
    Jag gör det som hon vill att jag skall göra, för hennes skull! (ops,, "för hennes skull"... så får man inte tänka!)

    Det finns ALLTID ett kvinnligt argument till att mannen behöver en spark i ändan! Och det är alltid det som kvinnor använder för sin brist på lust!

    Visst en generalisering, men precis så är det ju. Vart man än vänder sig så är detta samma typ av "problematik" mellan par som har problem!

    Jag är helt övertygad om att männen som ligger på soffan, förväntar sig sex, middag och välartade barn som hämtar fjärrkontrollen och kall öl är så ovanliga att det snarare är en myt sprungen ur kvinnors sätt att resonera!

    Precis på samma sätt som att det är en myt att blondiner är på ett sätt,, rödhåriga på ett annat...
    Okej, men om dessa problem finns som du beskriver det, att även om mannen gör allt han kan tänkas "behöva göra" eller hur vi nu ska säga, så hittar kvinnan fler saker som "borde ha gjorts", då finns det nog något annat problem i relationen. Tex avsaknad av kärlek från hennes sida.

    Sen kan de säkert vara som du säger att det mer eller mindre är en myt med såna män (soffsittarna med en öl), men det är ändock såpass vanligt att jag hört om det vid ett flertal tillfällen. Och de männen klagade också på för lite sex, utan att förstå nånting. Därav att just jag hållit med om den aspekten ett par ggr. Att om det är på det sättet, då är det inte konstigt om kvinnan inte känner sig älskad.
Svar på tråden Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?