• celine71

    Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?

    Är det verkligen så?

    Ställer du upp med sex för hennes skull någon gång ?.Kan det vara så att hon visst vill ha sex, men du missar det.

    Jag har genom livet ofta vaknat med ett stånd mot baken på morgonen och sex innan jag knappt var vaken.

    Att däremot få sex när mannen var trött ,tex på kvällen, kändes däremot svårt. Då tyckte han att det är självklart att han måste sova ...

  • celine71
    sextiotalist skrev 2013-06-02 08:36:19 följande:
    Kvinnors, liksom männens lust är delvis hormonstyrd, men för kvinnor är den rent generellt mer hormonstyrd. Vad jag har lärt mig så är testosteronet det som många gånger styr sexlusten, män har mer av den varan.



    Visst ligger det något i det där med hormoner....men dagarna före mens och vid ägglossning har många kvinnor mer lust. Det påverkar mig i alla fall.

    haha ;)...kom på en sak...om kvinnan har pms och är grinig. Det är då ni män ska lägga in stöten ;)
  • celine71

    För mig funkar sex generellt bättre om jag varit vaken ett tag. Min man har sällan brytt sig om det. Jag kan bli våt ändå, men känner mig lite seg (inte så kåt)...Jag har ofta bett honom att vänta till senare på förmiddagen...men han har alltid haft en övertro på min "våthet"...och tror att jag är på gång ändå...Ofta har jag gett med mig...Ibland blir det skönt ändå...men många gånger känns de "krystat" även när jag får orgasm...Ibland har jag inte fått orgasm...Om jag dessa gånger velat ha sex senare har jag fått höra att det är "för sent", eller "det skulle du tänkt på tidigare".

    På kvällarna om jag gjort små hintar om att jag vill ha sex ....putat med naken rumpa mot honom, lagt hans hand på mina bröst....har han ens märkt det .När jag försökt ta på hans kropp har han bara blivit irriterad. Dagen efter, om jag klagat över att jag alltid blir dissad säger han att han inte märkt att jag velat ha sex...

    Vi har nog generellt genom livet haft ungefär lika mycket sexlust...kanske han något mer...men han vill bestämma när det ska ske. Vi har talat om det men det har bara hjälpt litegrann. Han glömmer snabbt och faller in i samma mönster.

    Nu har jag tröttnat på att ha sex med honom...sedan 4år tillbaka har det gått utför...Mer och mer känner jag att han känns som en pappa eller bror. Hans närhet är avtändande.

    Tyvärr har jag varit otrogen och blev omtumlad över att ha sex med någon som ville ta reda på vad jag njuter av och som gav mig komplimanger. Något min man aldrig gett mig de senaste 15 åren...

    Idag onanerar jag hellre (flera gånger i veckan ) än att ha sex med min man...men jag längtar efter "riktigt" sex, men inte med min man.

    Jag funderar på vad min man skrivit här på FL...Kanske... "vi har alltid haft ett bra sexliv, men nu har hon tappat lusten "

    Jag förstår att mitt inlägg är hemskt att läsa och att jag kanske blir hatad men detta är min sanning...hur illa den än är....

  • celine71
    HasseA skrev 2013-06-03 08:43:51 följande:
    Jag tror att detta tyvärr följer ett mycket vanligt mönster. I mångt o mycket tror jag det handlar om kärlek. Att kärleken dalar, och då känns det inte fullt så viktigt att göra sin partner till lags. Och så är spiralen igång. Mer o mer irritation, mindre o mindre kärlek, mindre o mindre omtanke och förståelse, mer o mer "jag"...

    Om man känner mer eller mindre avsmak för sin partner, då är det inte bra, kan man väl sammanfatta det som. Går det ens att rädda när det gått så långt? Jag vet inte. Och det allra viktigaste: vill man ens försöka rädda det? 

    Jättebra reflektioner. Du sätter nog huvdet på spiken i fler avseenden.

    Jag har svårt att tro att jag skulle kunna njuta på riktigt av sex med min man. Vill jag jobba för det..? Jag tror inte ens det.. .Kan jag nöja mig ändå?...Nöja mig att dela föräldraskap, hus och fritid ändå ?...känns ohållbart i längden...eller ja,redan nu...
  • celine71
    PrimitivMan skrev 2013-06-03 13:23:55 följande:
    Är det så tillsammans med alla män eler bar med den man du har nu? Om det är så med alla män har du antingen väldig otur/väljer fel män eller så ligger problemet hos dig själv. Det är inte enbart mannens förtjänst eller fel om kvinnan inte får orgasm.

    Det där är lite lustigt. Det verkar finnas två helt skilda uppfattningar från kvinnor. Antingen så anser kvinnor att de flesta män anstränger sig för att kvinnan skall njuta eller så anser man att de flesta män struntar i kvinnans njutning. Man undrar ju över varför det kan råda så helt skilda uppfattningar. Även om ett omdöme givetvis färgas av sin senaste/nuvarande partner.

    Jag tycker att det sex jag haft med min man respektive min älskare är så olika på alla sätt så det inte ens går att jämföra.(och det har inte bara med spänningsmomentet att göra) Jag har också varit annorlunda mot min älskare jämfört med vad jag är mot min man, så allt är inte min mans fel. Jag var "medskyldig" till mitt dåliga sexliv redan innan jag var ortogen. Det ena leder till det andra...Antingen till en härlig uppåtgående spiral, eller till en nedåtgående negativ spiral. Efter att ha läst hur män beskriver hur de vill ha sex här på FL, eller hur de beskriver sitt sexliv känns det som att det absolut finns män som jag skulle njuta av att ha sex med. Orgasm har jag för övrigt fått ca 75 procent av gångerna med min man så det är inte det som är problemet...Med älskaren fick jag inte orgasm varje gång heller, men jag tyckte vårt sexliv ändå var underbart.
  • celine71
    Anonym (incitamentskontrollant) skrev 2013-06-04 12:14:14 följande:
    Då får hon väl i alla fall berätta för mannen att hon inte vill med just honom längre, så han fattar?? I stället för att vara lite ironiskt föraktfull om vad han antagligen tror det beror på att han inte får knulla, den lättlurade idioten.

    En sak som alltid irriterat mig med kvinnor är att dom smyger med vad dom tycker, vill och önskar. Hemlig älskare, my ass. Bedrägeri är vad det är,  inget annat.

    Till kvinnor:

    Om relationen suger, skilj dej eller försök reparera, lyckas det inte med reparationen, skilj dig ändå. Häng inte kvar och plåga karlstackaren. Han mår troligen för jävligt. Fast det är väl det fruntimmersh--t vill han ska göra. Samtidigt som han bidrar till det goda livet för henne.

    Fy bubblan för ondska! För det är faktiskt ren ondska att göra så, som celine71.

    Jag uppskattar att ta skit Det var därför jag skrev så uppriktigt.

    Massor av män är ortrogna, eller vill vara det. Det vet jag både av erfararenhet härifrån FL och från livet i övrigt.

    De är få som berättar om det så öppet som jag. När män skriver att de är otrogna för att deras fruar inte vil ha sex tycker man att det är självklart och till och med en rättighet för män.

    Jag blir dömd mycket hårdare.

    Jag har berättat så mycket att jag inte längre känner att jag kan fortsätta skriva här på FL.

    Jag förstår att jag upplevs som en skitstövel och elak. Fastän jag var beredd på det, när jag skrev mitt inlägg, känns det så fruktansvärt. Just nu vill jag inget annat än att vara en god människa...Det är mitt högtsa mål just nu.. Jag har hög sexdrift och kanske kan jag ha sex med min man om jag verkligen försöker och aldrig onanerar. Det har funkat förr om åren för sex ca 2 ggr/vecka...I ett år till ska jag försöka... Trogen och god ska jag vara...Funkar det inte skiljer jag mig.
  • celine71
    Med Lem skrev 2013-06-04 15:24:04 följande:
    Partentes:

    Otrogna män får ungefär lika mycket ros resp ris som otrogna kvinnor här på FL. Och är värda ungefär lika mycket, i snitt, verkar det för mig.

    Goda Människan:

    Utan att få honom att förstå, utan ärlighet, lär det inte hjälpa: utgångspunkten är ju uppenbarligen att du offrar dig, späker dig, för att kunna känna dig som en god människa. Inte att du vill komma tillbaka till att vilja ha sex med din man.

    Det du måste göra, om du menar allvar är att ta risken och berätta vad du har gjort och precis varför, och sen försöka ändra hur ni behandlar varandra tillsammans.

    Det bör, hur det än går, göra er båda lyckligare än någon annan väg, och mycket snabbare.

    Det snällaste du kan göra mot honom kan vara att du skiljer dig från honom. Att tvinga dig till att ge sex till en man som inte vet varför han får ha sex med en kvinna som inte verkar alldeles entusiastisk är ingenting som glädjer honom nämnvärt.



    Kanske stämmer det att kvinnor och män får lika mycket skit.Har inte gjort någon sammanställning...men jag vet att tex någon man skrev att han haft sex med 100-tals kvinnor,men bara ett fåtal var bra i sängen. Han hade själv varit otrogen och skrev att otrogna kvinnor var bättre i sängen .Han fick ingen kritik för otroheten...däremot för att han dömt ut större delen av kvinnor som dåliga. Jag vet att jag absolut inte är ensam här på FL om att vara otrogen och jag vet att många män vill vara otrogna av olika anledningar.

    Jag behöver inte tvinga mig till sex...Jag blir kåt lätt (grundläggand driften) och behöver ha orgasm...det är närheten som är det svåra...Jag får acceptera sämre sex .

    Jag gör det jag förmår...Just nu har jag inte styrkan ,modet att skilja mig.
  • celine71
    Dr Börje skrev 2013-06-05 11:45:13 följande:
    Är det verkligen någon här i tråden som tror och påstår att en kvinna blir kåtare av att mannen städar hemma? Allvarligt?

    Att man hjälps åt och drar sitt strå till lasset har med hyfs och samarbetsvilja att göra. Inte det minsta med sex. 

    Nej. Jag blir inte kåt av att min man gör hushållsarbete.
  • celine71
    PrimitivMan skrev 2013-06-05 16:03:16 följande:
    Säg inte det du. En diskbänk kan man använda på många sätt . Kanske inte räknas som hushållsarbete dock.

    Förresten...Jag ångrade mig ...diskbänksarbete kan vara väldigt bra...;)
  • celine71
    HasseA skrev 2013-06-05 10:42:01 följande:
    Och, som jag redan försökt förklara utan framgång, det är ju inte städningen eller disken i sig det handlar om, utan att man visar att man vill sin partner väl, och visa att man inte bara använder henne som mat-tant och städhjälp och sen dessutom vill ha sex med henne. Det är ju som bekant (?) handlingarna som visar vad man egentligen menar. Och detta är ju ett rent allmänt resonemang som stämmer lika bra för män som för kvinnor.
    Bra skrivet och sant.
    Jag blir som jag skrev tidigare inte kåt av att min man gör mycket hushållsarbete. Däremot är det ju viktigt att känna att man bryr sig om varandra...men jag tror inte det är receptet på att få igång ett dåligt sexliv på...

    Kanske har lite extra hushållsarbete mer effekt på de relationen som ändå  är ganska bra. Kanske kan det då ge extra kraft och lust till sex, om man ömsesidigt "ställer upp "lite extra för sin partner.
  • celine71

    Äsch...Inte tror jag det är så väldigt stor skillnad mellan könen...När jag trivts i relationen har jag velat haft sex av samma själ som mannen, ungefär lika ofta.

    Ibland för att jag kännt mig kär ,eller pga det inre behovet (driften) att få orgasm och ibland för att jag blivit kåt av något han gjort med mig....eller något vi gjort med varandra...närhet har lett till sex .

    En sak har jag aldrig fattat...Att vissa kvinnor (och kanske män) vill kela och tex kyssas utan få lust till sex.

    För mig är det antingen så att jag vill ha närhet med mannen....och då vill jag också ha sex...i vissa fall har jag haft sex mest pga "driften" även fast relationen inte varit så bra och närheten gått på sparlåga...men när relationen varit för dålig funkar varken sex eller närhet.

    När man inte trivs funkar det inte fysikt och då har man sällan den emotionella tryggheten att våga berätta vad som är fel.

    När jag har trivts i relationen har jag "vågat " öppna mig och berätta när något känns fel ,rller att man vill att något ska bli bättre....Hur man kommer närmare varandra emotionellt vet jag däremot inte...men för mig utgår möjligheten till bra sex från vilka känslor man har för varandra i ett större perspektiv.

  • celine71

    Till alla män som läser den här tråden...Jag vill bara säga "tappa inte tron på kvinnas njutning och på hennes sexualitet "

    Närheten till en man som man tycker om ,smekningar och sex är det bästa som finns :). Mannes kropp är det bästa som finns ! Kärlek ,närhet och sex är det bästa som finns !

    Om ni kvinnor kan smeka er till orgasm .Bjud in mannen och visa.

    Fast tycker man inte om varandra spelar det ingen roll...Då lär det inte bli bra hur man än gör...

  • celine71
    Anonym (Man) skrev 2013-07-02 10:57:16 följande:
    Oresonlig? Jag försöker få lite perspektiv på saker,, och möts av ett kompakt "det är nog du själv som är problemet!"

    Jag accepterar allt som hon själv gör och vill göra! Jag försöker stenhårt att vända på diskborsten,, ställa stolarna på exakt rätt sätt... MEN!! Jag misslyckas hela tiden, inte enligt mig själv, men enligt henne...

    M.a.o. så har jag sällan någon möjlighet att göra helt rätt,, det är alltid något som är fel! För det MÅSTE  vara fel!

    Att jag försöker, ställer saker så bra som jag någonsin kan göra,, så är det något annat fel!

    Om hon vill att diskborsten skall vara vänd svagt syd-sydväst.. så får hon mer än gärna ställa den så! Jag klagar inte, jag försöker även jag att ställa den "rätt",, men det blir inte alltid 100!

    Vad är det för problem? Vilken nivå befinner vi oss på?

    Det är extremt nära för henne att lägga ihop allt "kaos" som jag orsakar iom att jag inte gör rätt,, och därigenom så är det en direkt koppling till hennes lust. För mig är detta otroligt långsökt, för henne är det absolut en verklighet!

    Även jag har åsikter om hur saker skall vara i vårt hem, men DET har ingen betydelse! Jag får snarare en utskällning! Vilket så klart även det leder till hennes minskade lust....

    Visst är det ett generaliserande att prata om ALLA kvinnor,, men det finns en typisk "kvinnlighet" i beteendet och resonemanget. Vilket är föga märkligt, men det är svårt att förstå, och att hantera! På samma sätt är det förmodligen extremt typiskt manligt beteende att analysera situationen,, lägga saker i en struktur,, hitta lösningar,,

    För mig är det tvärtom. Det är jag som stökar i köket och i hallen...Om jag ska äta något som är varmt tex lämnar jag allt för att njuta av det jag ska äta...hur stökigt det än är...Sedan kan jag plötslig få lust med något annat så att jag prioriterar ned städningen i köket. Det där fattar aldrig min man .Han blir irriterad på mig. Jag lämnar inte det stökigt...Det är bara det att för mig kan städningen skjutas upp.

    Jag tror att det handlar om olikheter. Jag brukar numera ändå oftast städa på en gång för att han inte ska bli irriterad...men ibland inte. Jag tror egentligen det handlar om att det är bra om man är lagom lika varandra...Ibland kan olikheter vara utvecklande men ofta tror jag det skapar slitningar, som också märks i sexlivet...olikheterna alltså.

    I mitt fall vill jag inte ha sex med min man för att jag inte har några känslor för honom, som man...Det är en utveckling som skett långsamt och det är inget han kan göra något åt. Fast vi bråkar sällan numera...vi är mest artiga...som främlingar...
Svar på tråden Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?