Inlägg från: Anonym (tjej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tjej)

    Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?

    Klart att det är synd om männen som inte får sex, för visst är det så att de flesta vill ligga med den de älskar, men jag tror att anledningen till att männen blir påhoppade är de attityder som ofta framförs. Det talas om att en duktig fru ställer upp och att mannen förtjänar sex, och där får jag dåliga vibbar. Sex kräver att alla parter är villiga. Jag tycker definitivt att man kan kräva att man tillsammans försöker komma fram till en lösning till problemet, men lösningen är inte tvång. Följande orsaker tror jag kan bidra till kvinnors låga lust:


     


    1. Stress: Än idag har många kvinnor huvudansvaret för barn och hushållsarbete.


    2. Hormonella preventivmedel: Många märker inte problemet förrän efter de har slutat.


    3. Normer och förväntningar: Vi får hela tiden höra att män har större sexbehov. När lusten försvinner kanske kvinnan, istället för att analysera varför, bara accepterar att "problemet" helt enkelt är att hon är kvinna och därför inte "ska" ha samma lust som en man.


     


    Jag tror att många kvinnor är så rädda för att vara en sån där dålig fru som inte vill att de knappt vågar diskutera problemet. Kvinnans lust är fortfarande något skambelagd. Så länge kvinnans sexualitet ses som något passivt (ställa upp, bli påsatt) är det svårt att se varför hon ens skulle vilja ha sex. Ju mer kvinnan känner att sexet faktiskt är för hennes egen skull och att hon har rätt att njuta, desto bättre blir sexet. Jag har svårt att förstå hur man ens kan vilja att partnern ska "ställa upp". Jag kan inte tänka mig något mer avtändande än att ha sex med någon som egentligen inte vill.


     


    Sen vill jag tillägga att det är skillnad mellan att inte vara så jättesugen (för här finns chansen att rätta stämningen infinner sig ändå) och att känna NOLL lust. Vid ett fåtal tillfällen har jag av olika orsaker känt noll lust och om jag då hade ställt upp hade det känts som att ha sex med min bror. Av hänsyn till vårt framtida sexliv är det då bättre att jag avstår. 

  • Anonym (tjej)
    Anonym (Svaret) skrev 2013-05-30 19:29:25 följande:
    Män blir lata, orkar inte förföra med variation och inlevelse, visar knappt sin lust, tar inte sitt ansvar för familjen, går utanför relationen för att få sexuell stimulans (porr), beter sig mjäkigt, gnälligt och toffelaktigt istället för att vara en stark trygg klippa för kvinnan. Han (liksom många kvinnor) låter sig förfalla fysiskt, sköter inte sin hygien lika bra, och för sig inte med pondus. 

    En man försöker ofta göra sig attraktiv genom att diska mer, men när det inte hjälper blir det gnäll och tjat och porrtittande istället. 

    Lyssna nu här män. Detta är hur kvinnor vill att ni ska vara, men som politisk korrekthet och ren feministisk hjärntvätt försöker tysta ner:

    - tjäna mycket pengar
    - ha muskler/var i form
    - klä dig medvetet och håll dig fräsch
    - ha ambitioner, för dig som om du äger världen
    - var handlingskraftig och fatta beslut även i vardagslivet. Kvinnor blir utmattade av att behöva fatta beslut för precis allt från vad middagen ska bestå av, vilken film som ska kollas på, vilken present ska köpas till kusinen som fyller år, var semesterresan ska gå, vad som ska packas till skolutflykten, när gräset behöver klippas, när tider hos doktorn ska bokas, vilka kläder som ska bäras på en fest, vilken restaurang ni ska gå till. Var aktiv och närvarande i barnuppfostran. Var en god vuxen förebild.

    -  ha en hög moral och god karaktär. Sup dig inte redlös, försök inte sätta på din kvinnas väninna, spela inte bort alla pengar på poker, gå inte till strippklubbar, prata inte illa om dina ex, ta din roll som familjefar/make på allvar

    - var inte tafatt, varken i sängen eller i andra situationer.
    - kontrollera ditt humör men ta ingen skit. Gör tydligt att du inte accepterar att bli kallad fula ord vid bråk till exempel, utan att du endast deltar i diskussioner som kan föras på ett vuxet sätt. 
    - Var kvinnans trygga klippa och finns där för henne om hon har problem, lyssna aktivt
    - överraska din kvinna ibland med något som betyder mycket för henne, laga en god middag eller boka en hotellnatt eller plocka en blomma och sätt bakom hennes öra om ni är ute och går

    Detta var några saker som en man kan göra för att få sin kvinna mer attraherad av honom. Som ni alla vet har bad boys inga problem med att få sex, de besitter nämligen mer av det där sexigt buffliga, "jag bryr mig inte", "jag går efter det jag vill ha", bestämda, muskliga utstrålningen som kvinnor faller för. Sedan lyckas de heller inte ha några fungerande relationer eftersom de inte har särskilt bra karaktärer, men sex får dem i stora mängder.

    Snälla pojkar får familjer, men inget sex. 

     
    Nja, jag skulle välja en man med relativt låg inkomst framför en affärsman. Om han är för inne i karriären blir det svårt att hitta tid för det gemensamma livet. Stora muskler tycker jag är avtändande, men han får gärna visa att han tar hand om sig själv på något sätt. Att jogga tillsammans är trevligt. Gällande kläder ska det vara helt och rent, annars kvittar det. Resten av det du skrev är ju rätt självklart och PK-vänligt. Visst finns det många tjejer som gillar bad boys, men det finns minst lika många tjejer som gillar snälla killar. Själv har jag aldrig fallit för en bad boy. Att vara väldigt bufflig känns så konstruerat och omanligt på något sätt, på samma sätt som många killar jag har pratat med har svårt för överdrivet utseendefixerade (omg, broke a nail!) och osjälvständiga tjejer.  Min sambo är en snäll och feministisk man som respekterar sig själv och andra och ger mig intellektuellt motstånd och vi har efter tre år tillsammans fortfarande sex dagligen. Nyckeln tror jag är att vi bemöter varandra som individer och kommunicerar bra. Vi har hjälpt varandra att komma över de skamkänslor vi kände inför vår egen sexualitet och vi har aktivt jobbat för att ha ett bra sexliv. T ex. ville vi gärna att jag skulle komma under samlaget istället för att låta honom komma först och sedan ta hand om mig. Ganska snart lärde vi oss vilka vinklar och vilken rytm som krävdes för att jag skulle kunna komma endast av penetrationen och idag misslyckas vi aldrig. Det gör att jag aldrig tycker att "vanligt sex" är tråkigt - det är ju lika mycket för mig som för honom.
  • Anonym (tjej)
    Anonym (Man) skrev 2013-05-30 20:06:27 följande:
    Varför är det just det man lär både killar och tjejer,, att tjejer behöver långt förspel?
    Om tjejen inte riktigt vill från början, men går med på det behövs det nog ett långt förspel, men jag håller med om att om hon redan är in the mood behövs det inte mer än för killar. Att vi lär oss att det ska vara på det sättet beror kanske på att traditionellt sätt har många samlag börjat med mannens kåthet som kvinnan får rätta sig efter, men kanske även att tjejer får lära sig att sex måste vara så romantiskt och speciellt varje gång. 
  • Anonym (tjej)
    Anonym (Man) skrev 2013-06-01 10:31:32 följande:

    (Typisk feministisk förutfattad mening,, att män och ickefeminister tror eller tvingar kvinnor att inte bejaka sin personliga och inneboende sexualitet...) Feminister, och vanliga kvinnor,, påstår en sak, men fortsätter att agera precis så som kvinnor är genetiskt programmerade. Kvinnor skyller mannen,, han är inte tillräckligt sexig... MEN? Det är i dina egna ögon attraktionen uppstår! Inte vad du egentligen ser! Män blir attraherade av kvinnor, för att det är kvinnor. Kvinnor letar efter saker som de tror är viktiga för deras behov,, och likställer med attraktionskraft. Stora muskler,, stor bil, fet plånbok, slagskämpe, alfahane,,

    När du säger att män blir attraherade av kvinnor för att de är kvinnor, räcker det då med att personen har rätt könsorgan för att du ska vilja ligga? Kvinnan i fråga kanske är lite småfet, har obefintliga bröst, är orakad, osminkad, snusar och jobbar som bilmekaniker. Men det spelar alltså ingen roll eftersom det är just det faktum att hon är kvinna som attraherar dig?


     


    ...Eller är det så att du menar att du attraheras av "riktiga" kvinnor som är timglasformade, klädda i smickrande kläder, naturligt sminkade med en omhändertagande personlighet? Om sanningen ligger närmare alternativ två har ju du också krav på hur kvinnan ska vara, bortom det faktum att hon är kvinna.


     


    Att kvinnor diskuterar hur den perfekta mannen skulle vara och kanske då även tar med kriterier som stor plånbok i beräkningen är rätt harmlöst. De flesta inser att i praktiken kan man falla för någon som inte alls stämmer överens med idealet. Jag har uppfattat att många män gör likadant. Jag har hört så många killkompisar prata om att för dem är det brunetter som gäller för att sedan bli ihop med en blondin. Inget konstigt med det.


     


    Sen är det verkligen inte sant att alla tjejer vill ha en alfahanne. Själv äcklas jag bara av tanken. Jag har många kvinnliga vänner på facebook som gärna delar bilder på snygga killar. De populäraste just nu är Benedict Cumberbatch och David Tennant, och de är ju inte så stora och buffliga direkt... 

  • Anonym (tjej)
    Med Lem skrev 2013-06-01 13:27:55 följande:


    Tennant som Dr Who eller som den hjärtsjuke kommissarien i Broadchurch?
    Cumberbatch är väl en ganska typisk alfahanne med omslagspojkeambitioner. Och Tennant har väl på Dr Whotiden haft uppenbart flicktycke.

    Så alfahannar är INTE biffiga typer utan de 20% av männen som får ligga med 80% av kvinnorna i yngre år. Hyggligt vältränade men inte så deffade och med attityden att dom själva har inga restriktioner men kvinnorna ska vara deras och aldrig vara otrogna. Harembildare.
    Att de passar in i något slags ideal förnekar jag inte, men de är ju inte grottmän direkt. Poängen är att de flesta kvinnor jag känner föredrar en intellektuell och stilig man framför en "enkel" och grov man. Sen finns det ju självklart rester av en maktstruktur i det idealet med, men mina vänner tycks vilja vrida dem i en mjukare riktning. En bild där Cumberbatch hade en bebis i famnen fick t ex. väldigt många likes och kommentarer. Så för att generalisera är mina vänner efter en stilig och slank man med humor, hjärna och en omhändertagande läggning. Sen har jag ett par överklass-wannabes som lägger upp bilder på Putin på lyxyacht, och där är ju pengar viktigt, men dessa är en klar minoritet. Jag kan tänka mig att klasstillhörighet och utbildningsnivå påverkar. De flesta av mina vänner är högutbildade och kommer från medelklassfamiljer. Bland gamla vänner som saknar eftergymnasial utbildning/inte gick klart gymnasiet tycks Channing Tatum vara idealmannen, och han är väl lite mer traditionellt manlig. Själv är jag högutbildad, men kommer från en arbetarfamilj och jag har svårt för kostymklädda män, men värderar intellekt och mjukhet högt.   
  • Anonym (tjej)

    Och slutsatsen är väl då att miljö och fostran påverkar vilka män man dras till. Tror ju knappast att något skiljer sig biologiskt mellan mig och de vänner vars föräldrar hade möjlighet/motivation till att göra karriär på ett sätt mina föräldrar inte gjorde, medan alla mina medelklassvänner med samma ideal är biologiskt lika.

Svar på tråden Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?