Inlägg från: CFly |Visa alla inlägg
  • CFly

    Jämställdhet är en utopi

    Fridayyy skrev 2013-01-29 11:49:57 följande:

    Ja, men det vill ju en kille precis lika mycket. Det gör han ju även när en tjej väljer att ha sex med honom? Annars skulle ju ännu fler män gå till prostituerade.
    Inte lika mycket som en tjej behöver. Fler män skulle säkert gå till prostituerade om det vore lagligt. Nu behöver männen övervinna att det just är olagligt och det blir där som skon klämmer att gå till prostituerade. 

    Men skulle det vara lagligt o fint ja sure, då skulle fler gå dit istället för att ragga på krogen. 
  • CFly
    Elit skrev 2013-01-29 13:03:36 följande:
    Nej de vill inte det "precis lika mycket". Känner du till något mycket om den manliga sexualiteten? Vet du exempelvis att  bland homosexuella i San Francisco har över 75 % legat med över 100 och 25 % med över tusen sexpartners? Vet du att antalet partners (förutom den fasta) homosexuella i Holland har är 8 om året? Vet du att 75 % av alla män skulle följa med en normalattraktiv kvinna hem och ligga omedelbart efter frasen "Jag har sett dig här i området och jag tycker du är attraktiv, vill du följa med hem till mig och ha sex?". Samma fråga till kvinnor gav 0 % ja. 
    För att tillägga finns det en kul lek som en del killar kan göra. De tar nån slumpmässig brud och testar hur fort de kan få med henne hem. Då lär de inte känna personen alls. Det roliga är att det funkar och killarna har inget emot det. 
  • CFly
    veh skrev 2013-01-29 13:18:12 följande:

    Fast det är ju inte sant. Om person X och person Y båda har ett sexliv som motsvarar något slags snitt, så får de ju sex lika ofta. Skillnaden är ju i så fall att person X är nöjd med sitt sexliv och person Y skulle vilja ha mer sex. Så din jämförelse faller ju på det... Hade det varit så med löneskillnaderna, att män och kvinnor hade lika mycket som snitt men kvinnor i större utsträckning önskade högre, så hade det ju varit jämförbara resonemang.
    Grejen är den att perosn X och Y har inte sexliv som motsvarar ett snitt. 

    Kvinnor har mer sex än vad män har  i snitt.  
  • CFly
    veh skrev 2013-01-29 14:30:24 följande:

    Har de? *statistik på det, tack*... Om tidigare inlägg har rätt, så verkar det ju som att homosexuella män har väldigt mycket sex, troligtvis mer än vad homosexuella kvinnor har. I fråga om antal samlag i övrigt, så borde det ju vara 1-1 i statistiken mellan kvinnor och män, när heterosexuella har sex. Så jag ställer mig frågande till den statistiken. Möjligtvis skulle det vara att män undervärderar antalet samlag, för att de anser att det är långt ifrån tillräckligt... Men då stämmer ju inte statistiken?
    Grejen är det att det är några få män som ligger med flera kvinnor. 

    Man kan fråga en man som får ligga och får du reda på att han ligger med många. Men sen frågar man en man som inte får ligga och då ligger han med väldigt få.

    Det är så att att det är några män som får ligga med flertalet av kvinnorna.  
  • CFly
    Fridayyy skrev 2013-01-29 16:53:15 följande:

    Ja, eller om de har micropenisar....då borde man få extra betalt av staten....? (nu blev det kanske lite för hemskt här...)
    Ytterligare ett exempel på varför man inte kan nå 100%ig jämställdhet. 

    Lingonveckor, olika storlekar på människors kroppsdelar och kropp.  
  • CFly
    Tjohej skrev 2013-01-29 17:11:03 följande:
    Ärligt talat grabbar, om ni skulle prioritera kvalitet framför kvantitet så kanske ni, med dagens förtsättningar, skulle bli lite mer nöjda med era sexliv.
    Intressant fråga. 

    Kanske, kanske inte.
    Det svåra för en kille är ju att få kvalite i tjejer. För dem tjejerna tenderar att enbart ligga med några kvalitets killar. Resultatet blir att det blir vissa killar som får ännu svårare att ligga om de har höga krav. Näst intill omöjligt att få något. 

    Det finns alltså vissa killar som aldrig lyckas ligga med tjej av i deras tycke kvalité.

    Men det skulle bli större frustration hos tjejerna som undrar vad det är för fel på killarna helt klart.

    Sen skulle det vara några tjejer som också säger när de träffar på en svår kille att. Nähä, vill inte du så går jag till nästa. 
  • CFly
    Fridayyy skrev 2013-01-29 16:58:33 följande:

    Nej, vi kan ju inte se ut som varann....
    Exakt. Så länge vi inte är likadana så kan vi inte få 100%ig jämställdhet heller. Det är det jag tror TS menar. 

    Tänk t.ex. då killar oftast är starkare hur ska man lösa det. Det innebär ju att det måste finnas fler killar på tunga jobb. Då blir det ju tjejer över som måste vara någon annanstans och då blir det fler tjejer där istället.

    Så hur ska det kunna bli 50-50. Går ju liksom inte.  
  • CFly
    veh skrev 2013-01-30 08:35:51 följande:

    Studier har ju tydligt visat att kvinnor - även de som går in på samma lönenivå som män - halkar efter lönemässigt och karriärsmässigt under småbarnsåren. Man kan ju spekulera i varför, av egen erfarenhet så tror jag att det delvis är för att kvinnor i högre utsträckning väljer att ta större del av föräldraledighet och VAB och därför inte anses vara lika pålitliga. Men även de kvinnor som inte väljer det förutsätts ändå välja det av sina chefer, och hålls ofta tillbaka pga det... Ovanpå det finns hela samhällssynen att en mamma som inte prioriterar sina barn är en dålig mamma, samtidigt som hon är en dålig kvinna med en kass relation om hon tar alla vab-dagar, men en pappa som tar en enda vab-dag hyllas som en hjälte som är såååå engagerad i sina barn, och tar han inte den vab-dagen så är det ju ändå förståeligt...
    Men asså är man borta en större tid från jobbet så finns det inget sätt att hänga med lika i karriären. Den som jobbar mest ska ha mest betalt tycker jag för då har man mest erfarenhet kontra den som inte jobbar oavsett orsak och kön om t.ex. pappan är hemma.  
  • CFly
    Fridayyy skrev 2013-01-30 10:20:34 följande:

    Men som gift så tänker jag inte ens i de banorna. De vettiga killarna gifter sig de med och då har ju de lika mycket sex som frugan! Jag fattar inte ens hur killar tänker när de tror det handlar om jämställdhet för att det är svårt att få en bra tjej på krogen. Det är ju knappast enbart där bra tjejer finns.
    Jag tror de försöker på andra platser än krogen också såklart. Men krogen är ju det lättaste stället ändå, det går men inte lika lätt eller förväntat att ragga på stan och leda det till sex. 

    En snubbe som försökt en vecka, prövar en månad, prövar ett år och efter två år efter tre år börjar fundera och känna sig rätt frustrerad.  
  • CFly
    ostbollen skrev 2013-01-30 10:43:03 följande:
    Vem är det alla tjejer har så mycket sex med egentligen, om killarna inte får ligga lika mycket som tjejerna? Varandra?
    Det är en mindre klick killar, kalla de alfahannarna eller de populära eller vad du vill. En mindre klick killar som har förstått vad det handlar om som ligger med en större grupp tjejer. 

    Då får du fler tjejer som har sex än killar.  
Svar på tråden Jämställdhet är en utopi