Grönsaker är inte bara något att ha "till maten" det ÄR ju mat. Jag tycker det känns som om man bara fick halva portionen om det inte ingår några grönsaker.
Ät många olika sorter, och gärna i många olika färger så får du i automatiskt i dig många olika nyttigheter. Dessutom ser det ju vackert och gott ut. Olika salladsmixer som man köper på påse gillar jag, det är godare än bara en sorts sallad. Man kan förstås köpa flera sorter och blanda själv, men då får man ofta köpa så mycket så en del hinner bli ofräscht innan det används, ibland är urvalet av olika sallader lite skralt också. Paprikor och tomater i olika färger och morötter är gott och färgstarkt och enkelt att använda.
Ät gärna efter årstid..Allt behöver ju inte ätas rått, utan mycket kan tillagas, som många redan varit inne på. Nu passar det ju tex med rotfrukter. Testa att klyfta olika sorter, tex palsternacka, morot, rotselleri och potatis, lägg på en plåt med lite olja och salt och kör i ugnen.
Lite överkurs kanske, men det brukar vara extra roligt och gott med grönsaker som man själv odlat. Det behöver inte alls vara stora odlingar, lite salladsblandning i en kruka t.ex är enkelt. Så här års kan man grodda själv så får man lite friskt grönt. Jättebilligt och inte mycket jobb