Inlägg från: Hannathu |Visa alla inlägg
  • Hannathu

    fryst bröstmjölk

    Peterrrrr skrev 2013-01-15 18:00:34 följande:
    Jag tog en kastrull och fyllde med vatten och värme upp vattnet. Sen tog jag mjölken i en annan kastrull och lade den i kastrullen med vattnet.

    Det blir gärna lite metallisk smak om man värmer mjölk i metallkärl, förhoppningsvis är det bara det som är problemet och inte överproduktion av lipaser.

    Sen smakar mjölken olika beroende på vad du har ätit och kärlet man fryser i kan ge smak eller så är det för mycket åtkomst av luft före eller under frysning så det finns en del olika anledningar till att smaken är underlig
  • Hannathu
    Peterrrrr skrev 2013-01-16 14:57:08 följande:
    Jag har fryst in mjölken i påse som jag sedan lagt i en plastbytta. Om jag lägger påsen i en plastskål med varmt vatten, funkar det bättre?

    Än att tina upp i kylen och sen göra som jag beskrev i början 

    För mig funkade det bättre men jag provade mig fram till vad somfunkade bäst
Svar på tråden fryst bröstmjölk