Inlägg från: Gotlandsunge |Visa alla inlägg
  • Gotlandsunge

    Vägar sluta med blöja 6 år

    Har också hört det där med att köpa blöjor med dålig kvalitet så det känns obehagligt. Det finns ju till och med speciella blöjor som är "dåliga", Libero Potty Training.

    Eller om du säger att "du glömt köpa hem"? 

  • Gotlandsunge
    Veritaslux skrev 2012-12-30 13:15:48 följande:
    Om jag tolkat det rätt så känner hon och kan kontrollera när hon ska kissa/bajsa, men vägrar potta/toa ändå? 

    Nu har jag ingen större erfarenhet men ett tips jag lärt mig från Knattetimmen i radio (du kan lyssna på SR:s webb) och barnpsykologen/barnmorskan Malin Alfén och Louise Hallin är att just låta barnet använda blöja "vid behov", men då också bara på toaletten (det kommer ganska många frågor om just toabekymmer hos barn). Detta när barnen kommit så långt i sin utveckling att de känner och kan kontrollera kiss/bajs, men där det ändå låst sig med toa/potta.

    Säg att det är okej att kissa/bajsa i blöja, men eftersom hon vet när hon ska kissa/bajsa, behöver hon ju inte blöjan hela tiden. Det är helt okej att använda blöja, men då får hon gå in och sätta på den i badrummet, och där göra sina behov precis som alla andra. Skillnaden blir att hon gör det i blöjan som hon sedan slänger och så är det bra med det...

    Det verkar ju som att det låst sig just kring toan och att blöjan blivit hennes trygghet. Tänker att om du låter henne ha blöja för att uträtta sina behov under ordnade former och släpper detta med att hon måste gå på toa, så kanske det lossnar av sig själv så småniningom. 
    Så fick vi göra i början och det fungerade jättebra för oss och dottern var nöjd med det också.
  • Gotlandsunge
    Veritaslux skrev 2012-12-31 10:30:03 följande:
    Intressant! Hur gick det sen, valde din dotter själv att gå på toaletten eller hur gick ni vidare?

    Nej, det gick väldigt lång tid. Till slut sa jag att blöjorna var slut (men hade gömt de sista). Hon höll sig väldigt länge och jag skulle precis ta och plocka fram de, för jag ville inte att hon skulle hålla sig för länge, men då sprang hon och satt sig på toaletten och kissade. Och hon var SÅ stolt!!!
Svar på tråden Vägar sluta med blöja 6 år