• FabulousMom

    Vägar sluta med blöja 6 år

    Låter jobbigt! Vid 6 år har jag för mig att man kan utreda varför det inte funkar, alltså om det är något fysiskt eller psykiskt. Det är ju det viktigaste att börja med.

    Min son, som snart blir 5, var ganska svår att vänja av blöjan. Eller ganska sen i alla fall. Men det började med att jag sa att blöjorna var slut (gömde dem) och så fick han gå hela dagen utan blöja. Det hände ju en hel del olyckor (i början hela tiden) men det var ju så han lärde sig hur det känns när han är kissig. I blöjan kan man ju småskvätta hela tiden om man vill, men när man ska vara utan så måste man ju känna igen signalerna.

    Om just toaletten i sig är läskig kan man ju använda potta, även med större barn.

    Sen blev min son övertalad av "Alla stora barn kissarpå toaletten, det gör alla dina kompisar"-snacket, samt att han fick välja snygga kalsonger att ha på sig.

    Han har även blivit mutad med presenter ca 2 gånger.

    Om det bara är en fix grej att barnet vill ha blöja, så tycker jag att man får vara konsekvent. Man tar helt enkelt bort blöjorna (när man är hemma iaf).

    Och så ska man så klart inte göra en stor sak av det när det händer olyckor. Min son får bara en tillsägelse om han kissar på sig av lathet (typ orkar inte avbryta leken och gå på toa fastän jag påminner honom) men när det är en ren olycka så kommenterar jag det inte. Av sin pappa har han fått skäll ibland och det har gjort att han "gömmer sig" för honom när han kissat på sig, medans han har en helt avslappnad inställning med mig, ingen skam eller så.
              


    - Pojke 2008 - Bebis 2013 -
Svar på tråden Vägar sluta med blöja 6 år