Inlägg från: Anonym (Varför) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Varför)

    Svärdottern förstör!

    FrökenSkogsmus skrev 2012-11-27 05:29:56 följande:

    Usch, vad jag blir illa till mods av alla som kallar TS "mardröm". Jag förstår definitivt om man inte vill ha oanmält besök, jag är likadan, men i sådana fall kan man faktiskt säga det istället för att stänga ute personen - om det nu är på det viset. Det låter väldigt ledsamt att mormodern verkar närmare barnet.


    En gammal tråd men jag kommenterar ändå. Ett evigt aktuellt ämne. Det är så lustigt och märkligt. Min sons tjej (de har två döttrar) har aldrig haft problem med att hennes mamma eller pappa poppar upp hur som helst, men det får inte jag göra. De vill att man meddelar innan och det har jag inga problem med, men de är dåliga på att kolla telefonen och svara i den också.

    Jag ville komma över en kväll och lämna lite saker jag hade köpt till mina barnbarn men hade inte lyckats nå dom. Så jag åkte med min särbo och hängde en kasse på deras dörr. De var inte hemma.

    Efteråt kommer ett surt sms om att jag måste meddela innan. Det hade inte svärdotterns mamma behövt göra. 


    Det är skillnad på hur mormor och svärmor behandlas. Så är det bara.

  • Anonym (Varför)
    Anonym skrev 2012-11-02 10:07:05 följande:

    sluta lägga dig i så mycket?

    jag har inget emot min svärmor, Men hatar att hon ska komma och leka mamma mot mig och mina barn, jag har aldrig bett om det och vill inte ha det.
    Hon gör det även mot sonen, även om det är hennes barn så är han VUXEN och kan klara sig själv! 

    Mitt äldsta barn är 4år och svärmor har aldrig varit barnvakt, anledningen? hon lägger sig i för mycket i våran uppfostran, hur saker och ting ska vara, vad som är bäst och bla bla bla, allt bara för att hon haft barn längst. Och jag vet inte när jag kommer vara redo att låta henne vara barnvakt om någonsin, sambon håller med såklart.
    Däremot har både mormor, morfar och moster varit barnvakt många många gånger.

    Så sluta komma ovälkommen, sluta tränga dig på, sluta köpa hushålls artiklar utan att dom ber om det. Du försöker för mycket helt enkelt, varva ner och låt dom känna att dom saknar dig och vill ha dig förbi! 


    Du tycker det är helt självklart att dina föräldrar och moster är barnvakter. Varföt är det så självklart? Jo för att de är din familj och du vill inte ge svärmor en chans. Du är helt inställd på att din svärmor inte är bra helt enkelt. Kommer din familj aldrig med saker till ditt hem? Det tror jag nog att de gör.

    Jag har varit jätteledsen när jag köpt fina saker till barnbarnen och även till min svärdotter och de hamnar bara i en röra i en plastback. Köpte bland annat en dyr och fin Marimekko-necessär som hon bara kastat bland barnens leksaker. Så trist. 
  • Anonym (Varför)
    Anonym (Svärmor och farmor) skrev 2024-10-14 22:08:14 följande:
    För dig är det så, för mig är det inte.
    Min svärdotter och jag kommer jättebra överens och jag är alltid välkommen till dem.

    Sluta generalisera.
    Då gratulerar jag dig/er. Hon är säkert mycket klok. Är glad för er skull.
    Träffar hon sina föräldrar mycket också?
  • Anonym (Varför)
    Anonym (Svärmor och farmor) skrev 2024-10-15 13:14:18 följande:
    Hon träffar sin mamma ganska ofta också, dock bor hennes mamma mycket längre ifrån dem än jag gör.

    Det brukar ofta vara så att den som bor närmast barnen träffar barnen oftare. Min svärdotter såg ju till att flytta närmare sina föräldrar och tycker då att det är bekvämt att lämna barnen till dom, eller att mamman eller pappan kommer hem till dom. De är ju skilda, men är mycket hos sin dotter och barnbarnen med sina partners. 


    Jag bor inte särskilt långt bort, ett par mil och har bil, men det duger inte att jag kommer och de vill inte komma till mig. Min son tycker inte det är kul, eftersom svärdottern inte vill följa med. Jag kan inte tycka att det är snällt av henne. Han tvingas ju träffa hennes familj titt som tätt, när de poppar upp. 

  • Anonym (Varför)
    Anonym (Stortå) skrev 2024-10-15 21:08:29 följande:

    Här har vi den relativt vanliga situationen att farmor ofta tvingas finna sig i att dansa efter svärdotters pipa och ofta exkluderas mer eller mindre helt ur barnbarnens liv såvitt jag förstått. Ingen här tycks kapabel att spegla den sorg man kan känna i den maktlöshet detta ger. Man tycker sig göra så gott man kan men man duger ändå inte vilket till slut ger en bitterhet. Det ena snusförnuftiga svaret efter det andra delas ut till ts hur fel hon gör. Och hur hon borde göra istället. Man lägger allt på henne och hon avkrävs det omöjliga att göra helt klanderfritt rätt. Att kunna läsa tankar ska hon också kunna. Inte prata för mycket och inte för lite. Jag tror faktiskt inte det spelar nån större roll alls hur hon gör. 


    Jag tror inte heller att det spelar nån roll vad TS gör. Svärdottern har bara bestämt sig för att hennes mamma är bättre och svärmor gör allt fel. Det är helt omöjligt för TS att göra svärdottern nöjd. 


    Det är väl självklart att svärdottern älskar sin mamma, men hon behöver inte vara så ointelligent att hon inte begriper att svärmor också har massor att bidra med. Tyvärr är svärdottern för omogen för att förstå detta, eller att hon helt enkelt är alldeles för egoistisk.

    När det är på detta sätt, är väl det enda raka att strunta i svärdöttrar, som beter sig så och hoppas att åtminstone ens son vaknar upp nån gång. 

Svar på tråden Svärdottern förstör!