Inlägg från: Anonym (Alice) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Alice)

    Svärdottern förstör!

    Kaede skrev 2023-07-16 14:45:43 följande:

    Fast du gör det bara på dina villkor. Skulle min mamma ha sagt till mig att hon ogillade min partner trots att det inte var - som du säger- något fel på honom hade jag fått lite taggarna utåt mot min mamma. Om hon dessutom tycker att det är min mans fel att vi inte ses nog mycket nu för tiden - ja då kommer det nog vara kört.

    Din son har träffat den här tjejen och du har skjutit ner det kan man säga. Vad är det svärdottern ska göra? Du har visat att du inte gillar henne från början och nu tycker du inte direkt illa om henne men tycker att hon förstör. Du anklagar henne alltså för att du inte har en nära nog relation med ditt barnbarn och barn. Varför skulle hon anstränga sig för dig? Om inte DIN SON gör det varför ska hon göra det? Hon har en egen familj som tycker om henne och hennes barn. Klart hon väljer dem. Vill du ha en  relation till din son och hans barn måste du kanske börja just där. Med honom. Bygg upp din relation till honom och därigenom ditt barnbarn. Säg som det är. Jag upplever att det finns ett avstånd mellan oss. Jag skulle vilja träffa mitt barnbarn oftare. Vad behöver ni/vad kan jag göra för att det ska bli verklighet? Lyssna på svaren. Jag har en släkting som ofta klagar på hur lite vi förstår henne, hur lite vi ses och hon som är såååå snäll, såååå bra med barn, såååå omtänksam osv. Men jag känner inte att hon är så snäll eller omtänksam osv. Inte i handling och ord. Varför skulle jag träffas extra? Men hon undrar aldrig vad hon kan göra utan bara varför inte jag visar mer förståelse för hennes känslor typ. 


    Börja med din son och säg rakt ut vad du önskar! Lyssna in svaren och ta det därifrån. Undvik att säga saker som att 
    -svärdottern förstör=det är hennes fel (dock hennes barn så hennes vilja går före)
    -han förtjänade bättre = hon är inte bra nog
    -du är så snäll och bra och allt så varför gör de så här? två svar. Antingen är de störda eller så är du faktiskt en jobbig person i deras liv. 


    Tråden är över 10 år gammal...
Svar på tråden Svärdottern förstör!