• Anonym (ANNA)

    Svärdottern förstör!

    Jag förstår egentligen inte alls hur du resonerar TS. Jag har också en vuxen son, och för mig är han den viktigaste relationen i världen. När han träffade sin tjej, så insåg jag direkt att den relationen var väldigt viktig. Den tjejen har han valt att leva med, spelar ingen roll vad jag tycker- det är hans stora kärlek. Genom att bygga den relationen med hans flickvän- så har jag även sonen väldigt nära. Självklart skulle han välja sin kärlek om han på något sätt måste välja- det måste han inte! 

    Jag hjälper dem gärna med en extra slant till hushållskassan ibland, lite matlådor, bjuder dem på mat m.m.- men skulle aldrig välja gardiner åt dem!!! Känns som lite övertramp faktiskt- sånt måste de välja själva. Skulle heller inte komma helt oanmäld- de är unga och kära och vill planera sin tid. Däremot frågar jag vilken dag det passar att vi kan träffas- så bestämmer vi tillsammans. 

  • Anonym (Anna)

    Ts, din och svärdotterns historia flera år bak kan absolut vara anledningen till att du behandlas kyligt. Har du uttalat dig otrevligt om din sons val av livskamrat så kan du få leva med det i väldigt många år.

    Du skriver att ni ses ett par gånger i månaden i trådstarten, sedan i inlägg #331 undrar du "Är det verkligen så jobbigt att avsätta ett par timmar ett par gånger i månaden?". Så du verkar välkommen dit den tiden, skriver själv att de inte behöver ge dig någon uppmärksamhet bara du får träffa sonsonen. Så jag förstår inte då var problemet egentligen är om det här är det du vill.

    Tips: Ge aldrig mer din son heminredningsprylar. Om de inte använder det du köper så är det ett mycket tydligt tecken på att han & hon inte gillar de sakerna/stilen. Min bästa väninna har en bra relation till sin svärmor, men deras stil är fruktansvärt olika och svärmor köper då och då riktigt fult pynt.

    - Fråga dig själv om din son är kylig mot dig. Du kanske lägger problemet hos din svärdotter, men det är kanske lika mycket din son som tycker du är jobbig. Lägg då inte automatiskt skulden på svärdottern, tro på att din son är en egen person med styrka att tänka själv.
    -  Fråga din man om vad han tycker, har han en bra relation till dem? Lyssna på vad du får höra utan att gå i försvarsställning, försök ta till dig vad som sägs. Kan lika gärna vara svärdottern som är överkänslig, det vet ju inte vi på andra sidan datorskärmen.

  • Anonym (Anna)

    Jag kan tillägga att jag känt min svärmor i tio år, jag tycker otroligt bra om henne. Hon är trevlig och lyhörd. Bra med barn. Vettiga åsikter om barnuppfostran. Skulle hon komma en gång i veckan helt apropå på eftermiddag/kväll bara för att få läsa lite bok med dottern eller prata med sonen så skulle hon vara varmt välkommen. Jag fick träffa hennes svärmor lite så jag vet vilken typ hon själv verkligen inte vill vara.

    Min mamma, nej inte välkommen oanmäld en gång i veckan.
    Min pappas sambo, nej inte välkommen oanmäld en gång i veckan.
    Varför är en välkommen men inte de andra två? Därför att en är trevlig och hänsynsfull och jaaa, väldigt trevlig.   

  • Anonym (Anna)

    Det är väl det normala att man har bättre kontakt med sina föräldrar än svärföräldrarna. Därför åker nyblivna mamman mer till mormor/morfar och han som är pappaledig mer till farmor/farfar. Man har ju vuxit upp med sina egna föräldrar. Det är ofta något onormalt som inträffat när det är tvärtom, som för mig som har extremt mycket bättr kontakt med svärmor än min mamma. Men det finns en mycket bra förklaring så det är egentligen inte ett dugg konstigt!  Är nyblivna pappan avundsjuk på barnets kontakt med mormor/morfar föreslår jag den briljanta lösningen att ta ut sin föräldraledighet. Från iallafall sex månaders ålder kan det funka jättebra att dela på dagarna, inte så många som ammar massor dagtid då.

Svar på tråden Svärdottern förstör!