• emelieakesson

    Svärdottern förstör!

    Tycker folk kan tänka sig för innan de öppnar käften och kritiserar henne inprincip som människa? Varför dömer en del av er henne som mamma? Hon kanske är en underbar mamma. Vilket resterande av er inte verkar ha förmågan till.. Skäms när jag läser hur ni uttrycker er. Hon skriver för att be om råd, vilket ni gett henne.. MEN det är skillnad på att vara ELAK och ärlig!

  • emelieakesson

    Verkar sakna förmåga till*

  • emelieakesson

    Verkar sakna förmåga till*

  • emelieakesson
    sofiepinglan skrev 2012-11-03 10:26:22 följande:
    jag tycker det är konstigt då alla här säger at farmor inte ska lägga sig i eller komma på besök! Bara för att barnen skaffar egen familj så betyderbdet inte att man glömmer sin barndomsfamilj! så typiskt av människor här i Norden att tänka så! Jag bor mr ihop med min kille men jag träffar min mamma, morfar o mormor varje dag! jag hjälper dem med DERAS vardag... så som det på riktigt ska vara:ung hjälper äldre! varför vil ni inte ha besök av era egna släktingar? dom tillför mycke glädje om man tar emot deras kärlek och omsorg!
    Så jäkla bra sagt.. Var precis min tanke också! När jag blir sambo och skaffar barn kommer jag aldrig någonsin utesluta min mamma, hon har gett mig en fantastisk uppväxt och alltid funnits där för mig. Hon har tagit hand om mig tills jag kunde stå på egna ben.. När sen barnen flyttar ut är föräldern/föräldrarna ensamma, VARFÖR stöta bort dom då? Efter allt dom har gett. Jag håller med dig!
  • emelieakesson

    Varför är det så mycket fokus på att hon väljer deras gardiner?

    Jag tror knappast hon vill slåss för liv och död att dom ska strykas och användas. Men hon mår bra av att ge dom saker, och nu handlade det om gardiner. Jag hade tackat och tagit emot, för tanken är god.  Det är en snäll gest.

    Jag tycker det är otroligt elakt av alla här att vräka ur sig saker som ingen har riktig koll på, hon ville ha råd och stöd och det finns även bra sätt att framföra det på.

    Det är INGEN är som vet hur svärdottern är, jag får en känsla av att farmorn bryr sig och försöker in i det sista och det sliter på henne.

    Nej, alla tycker inte om spontanbesök, men varför i h*lvete talar dom inte om det då????

    Jag lider med dig som verkar må väldigt dåligt över detta. 

    Ingen ska behöva gå runt med en sådan förvirring och undran och en rädsla av att allt man gör är fel. Jag vet precis hur det känns och det är rent ut sagt FÖRJÄVLIGT.

    Om jag inte tycker om hur en annan människa beter sig så talar jag om det. Sätter mig ner och berättar hur jag känner. Annars kan man glömma en förändring.. Så är det bara. Jag tycker att farmorn verkar mycket sårad och har verkligen försökt på alla sätt och vis att visa intresse och kärlek.. Även om alla inte diggar hennes sätt att göra det så måste SVÄRDOTTERN faktiskt anstränga sig och tala om hur det ligger till..

    Jag hoppas att allt löser sig och att ni får en fin relation och att du i framtiden kommer ditt barnbarn mycket närmare.

    Kram.
     

  • emelieakesson
    Plutteli skrev 2012-11-03 14:15:27 följande:
    Varför ska det ligga på SVÄRDOTTERN att säga ifrån? Varför kan inte SONEN göra det? Det är ju trots allt hans mamma och ja ser inte en enda kommentar från TS om att sonen säger ja när svärdottern säger nej... De verkar av det lilla som framgår faktiskt tämligen överrens. Vidare HAR de sagt nej när de inte vill ha ditt TS men hon kommer ÄNDÅ. Hur tydliga ska de vara? Smälla dörren i ansiktet på henne och be henne flyga och fara som kommer objuden? Ts skriver ju själv att det inte uppskattas när hon kommer så, hon VET att de inte vill att hon bara dimper när men gör det ÄNDÅ.
    Har verkligen TS enligt dig inget som helst eget ansvar för sitt handlande och hur relationen blir?

    Ser att du skriver ovan att du "aldrig" skulle kunna stänga ute din familj. Så du skulle verkligen inte ha något som helst emot att inte kunna planera dina kvällar, inte kunna få barnen i säng när du vet att de behöver, alltid behöva laga extra mat och ha ett lager fika hemma för att dina föräldrar/svärföräldrar (ja de ska väll ha samma rättigheter va?) kan komma NÄR SOM HELST och då är det bara att bli glad? Ska ni stanna hemma också, jämt utifall att de vill titta förbi, för tänk om ni är på middag med vänner och de kommer och vill umgås, vad utestängda de måste känna sig då! Och glöm att ha vänner över på middag såvida du nu inte gärna har din morsa med vid bordet när du har tjejmiddag....

    Seriöst, är du lika gränslös själv? Klampar in hos folk närhelst det passar DIG utan eftertanke på vad de kan ha för planer? Köper saker de inte anser sig behöva men DU tycker de ska ha oavsett vad de själv vill? Tänk efter en extra gång om det verkligen är ett beteende som är socialt accepterat och nått du hade tyckt om.
    Wow, ta ett djupt andetag och läs igenom min kommentar en, kanske till och med två gånger till..

    Var i texten skrev jag att ts inte har något ansvar enligt mig för deras relation?
    Var i texten skrev jag att ts gör FEL och familjen RÄTT?
    Var i texten ser du mig försvara någon?
    Var i texten har jag pratat om min egen framtid?

    Jag kan ta de lite snabbt ännu en gång för din skull, vad JAG ser i ts text är att hon försökt och försökt få kontakt med familjen men får en KÄNSLA av att det inte uppskattas. Därav tycker jag synd om henne eftersom varken hennes SON eller SVÄRDOTTER kan sätta sig ner som två VUXNA människor de faktiskt är och PRATA. Utan istället sänder dom VIBBAR om att det hon gör inte uppskattas.

    När man får sådana vibbar av människor, vilken relation man är har, så vet man oftast inte hur man ska betee sig. Nu är detta hennes familj och såklart försöker hon på olika sätt göra rätt.

    Sen kan du ta och lugna ner dig lite och kanske inte överdriva så förbannat. Om du har sett mig skriva att jag tycker det är HELT OKEJ ATT KLAMPA IN HOS FOLK HELT OANMÄLD så tycker jag att du ska läsa igenom hela mitt inlägg några gånger till. Vad jag ville komma fram till är att om SVÄRDOTTERN OCH SONEN HAR PROBLEM MED TS BETEENDE SÅ TYCKER JAG DEN BÄSTA LÖSNINGEN ÄR ATT ÖPPNA MUNNEN OCH LÅTA DEN GÅ ISTÄLLET, SÄGA VAD MAN TYCKER, UTTRYCKA SIG, INTE BETEE SIG SOM ETT JÄKLA STOLPSKOTT OCH VANDRA RUNT I TYSTNAD OCH GE HENNE OLIKA SORTERS VIBBAR.

    Förstår du min poäng eller ska vi ta det igen?  

    Ha en underbar lördag! Kram på dig!  
  • emelieakesson
    mandelblomma skrev 2012-11-03 19:10:42 följande:
    man "tar" de jobbiga problemen med sin egen mamma och låter inte fegt ens partner tar det.
    Sonen är den som måste anstränga sig om någon eller ta strid med svärmor, iten svärdottern!
    Absolut, det håller jag med om. Det är vad jag försöker komma fram till, sålänge inte svärdottern OCH sonen, båda är inkluderade i familjen, har suttit sig ner och pratat med henne så kan jag inte på något sätt se ts som en dålig mamma eller svärmor.
Svar på tråden Svärdottern förstör!