Inlägg från: Eleonor01 |Visa alla inlägg
  • Eleonor01

    Majlinsa

    White Velvet Cake

    135 g äggvita (ca 4 st av medelstora ägg)
    240g mjölk
    2 tsk Vaniljsocker
    1 tsk mandelessens
    300 g mjöl
    300g socker
    1 1/3 msk bakpulver
    1/2 tsk salt
    170 g smör

    Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Värm smöret så att det är mjuk och lätt kan röras ner i mjölblandningen till en grynig massa. Vispa äggvitor, mjölk, vanilj och mandelessens i en annan skål och häll ner detta i omgångar i mjöl och smörblandningen. Vispa under tiden och tills dess att du fått en jämn smet.

    Häll smeten i en smord form (ca 20 cm i diameter) och grädda i 175° i ca 50-60 min. Prova med en sticka efter 45 min. Det är klart när stickan ej är kladdig när den dras upp ur kakan. Grädda långt ner i ugnen för att undvika att ytan bränns. Vid behov kan ugnsfolie läggas ovanpå formen i ugnen. Låt kakan svalna lite innan den lossas ur formen.

    Tips!
    Mandel essensen kan uteslutas om man endast vill ha vaniljsmak. Då kan vaniljsockret ökas med 1 tsk alt byts mandel essensen ut mot vaniljessens.
    Eftersom kakan blir väldigt ljus i färgen går det utmärkt att färga smeten med hushållsfärg till önskad färg. Lättast är då att blanda färgen i äggblandningen.

  • Eleonor01

    Hej

    Behöver tips å råd från kunniga :) håller på att göra en tårta till min sons två års dag å ska måla vita linjer på en svart väg. Vad ska jag måla med?? Står helt still i bollen.... Hinner inte beställa så det bör finnas i en icabutik eller dylikt. Marsipan e underlaget om det spelar någon roll. Hjälp!!!

Svar på tråden Tårttråden del 18