• Lioness90

    glutenintolerant

    Jag har nyligen börjat utredning för glutenintolerans, men jag undrar finns det något bröd som är lite grovare som är ätbart?
    Min mamma köpte ett när vi skulle på en bilresa, som var totalt smaklöst. Enda sättet att äta det var med extremt smakrik pålägg, men jag är inte jätteförtjust i det...
    Sen finns det några ViktVäktarprodukter som är helt glutenfria? har några produkter hemma, går hos dem, så köper hem emellan åt...  

  • Svar på tråden glutenintolerant
  • Lioness90
    solskina skrev 2012-08-11 11:32:34 följande:
    Du ska inte börja äta glutenfritt innan utredningen är klar.

    Det är jätte viktigt, annars så berättar ju inte din kropp om du är känslig för det eller ej.

    Bröd är svårast att hitta något gott. Sempers är det som går hem bäst här hemma.
    Vi var på sommarstället som har utedass, så vill inte springa på toa i panik om det skulle vara upptaget...
    Sen väntar jag bara på besked efter gastroskopin...
    Hittade ett gott knäckebröd från Sempers och sen kakor, men vill gärna se om det går att hitta ett grovare bröd me...
    Muffins i magen skrev 2012-08-11 11:43:08 följande:
    Det kan vara knivigt att hitta grovt glf bröd men i välsorterade butiker brukar det finnas lite av varje. Tänk på att titta både på torr-hyllan och i frysen. Vissa butiker köper även in ett färskt surdegsbröd, supergott! Och sen är det ju bara att baka själv. Använd grov mix som bas och sen ha i lite allt möjligt som är nyttigt.
    Får testa det senare, tack för tipset :)
    Får komma fram till det som blir bäst för mig som studerande :)
     
  • Lioness90
    Finis skrev 2012-08-11 12:44:05 följande:
    Espresso house har ett jättegott bröd som man kan äta där. Bakas av nått företag som jag inte minns namnet på men som har massor av bra allergimat.

    Finns en sida på nätet. Tror den heter allergimat.se. Där finns massor av recept. Min syster bakar massor av gott glutenfritt bröd. Gäller nog bara att leta lite.
    kan för hjälpen får kolla runt lite :)
Svar på tråden glutenintolerant