• Cam82

    Frågor om GI, jag vill veta massor, hjälp mig!

    Jag har ätit GI sedan i måndags, jag kör ej rivstart, men en dag kan tex se ut så här.

    Frukost: Fil med pauluns dinkelmusli, 2 st grovbullar med hela frön, på dessa har jag smör, ost, skinka, leverpastej etc

    Lunch: Igår åt jag tex ett paket stekt bacon med fetaoast och grönsaker till samt en halv grovbulle med smör och leverpastej.

    Middag: Köttbullar blandat med kebabkött, grönsaker och en fet dressing.

    Som mellanmål tar jag ofta en näve med jordnötter eller cashewnötter, är detta bra kost tro?

    Har även undrat om leverpastej är ok GI värde? Kom på det idag men hittade inget bra om det.

    Ni som kör GI, äter ni på kvällen om ni är sugna? Igår kväll åt jag nötter, men det blev nog för mycket, ibland tar jag hallon med grädde.

     


  • Svar på tråden Frågor om GI, jag vill veta massor, hjälp mig!
  • Cam82
    Försöker skrev 2012-05-19 11:58:05 följande:
    Och förresten, vad är en grovbulle? Kolla att det inte bakas på vete men med fullkorn så det bara ser mörkt ut. Alternativt är vete med lite råg iblandat. Vete är ju alltid vete, även om man slängt med lite skal i degen.
    Jag brukar äta en dinkelruta eller en fruktkuse(kanske mycket mjöl i den?) ska kolla.

    Men kan jag äta tex knäckebröd istället? Det har väl ganska högt GI? Tänkte på att du skrev att ni åt grovt knäckebröd, vilken sort är det? 
  • Cam82
    Försöker skrev 2012-05-21 09:46:12 följande:
    Jag brukar välja knäcke som bara är gjort på dinkel/råg/korn, vatten och salt. Inget vete alltså. Vet inte hur högt GI det har men det är det enda vi äter. Nåt mjukt bröd har vi inte ätit på många år.
    Ok kan du säga vilken sort det är? Märke, tänkte vad jag kan leta efter på affären?
  • Cam82
    Försöker skrev 2012-05-22 22:22:55 följande:
    Kolla på Wasas sorter. Minns inte vad det heter men det står ju på innehållsförteckningen. Välj sorter utan vete.
    Ok tack Finns det något sådant mjukt bröd också tro? Bröd utan vete är alltså ok?
  • Cam82

    Är det någon fler som inte verkar tåla avocado? Sist jag provade lchf fick jag sån magkatarr(en dag då jag åt avocado) att jag slutade äta lchf, idag åt jag en avocado, fick fruktansvärda smärtor i magen, så att jag grät, sedan kräktes jag massor eller tål min mage inte att äta så här?


  • Cam82

    Hur går det för alla? Jag har bestämt mig för att äta hårt bröd till frukost, bakat på fullkornsrågmjöl samt durdeg, det måste väl vara ok? Tänker tillåta en frukt kanske som mellanmål ibland, godis på lördagarna, jag tycker det känns som en för stor uppoffring med LCHF strikt hela tiden, GI känns som en mer hållbar livsstil


  • Cam82

    Jag har bara gått efter GI värdet(med vitt bröd som referens)


    Solstråle0001 skrev 2012-06-07 12:59:09 följande:
    Jag tänkte jag skulle börja äta mat med bra GI. Har gått ner 15 kg genom Att räkna kcal men börjar tröttna. Tänkte Att gi kunde vara ett sätt att hålla vikten (gärna gå ner lite till om möjligt). Förstår inte riktigt hur man ska tänka med Gi respektive Gb (glykokemisk belastning). Har tagit hem en app som kan visa om det är ok mat. Men enligt den kan gi vara på rött men gb på grön.. Då kan man alltså äta en portion med gott samvete???? Förstår inte att det kan skilja så. Nån som kan förklara?

  • Cam82

    Hur går det för alla? Här går det mkt bättre nu när jag gått med i GI vikt koll, jag har nog fått i mig för mycket energi innan, har gått ner 2 kg hittills, tror att det kommer att gå mkt lättare med GI viktkoll då jag tydligen ätiti en hel del matvaror som innehåller för mkt energi för att jag ska gå ner.


  • Cam82

    Är det någon kvar i tråden? Hur går det för er? Här går det så där, tycker att det är svårt med GI när man har småbarn hemma, jag kommer nog att räkna mina kalorier iaf framöver iaf, ja jag vet att jag är velig, men det är så jobbigt att utesluta vissa saker känner jag, vill kunna laga en vanlig lasagne tex, fler som känner så?


  • Cam82

    Jag står stilla just nu, ligger på 1300 kcal om dagen och mår jättebra på det, hoppas att vågen tänker ta ett kliv ner snart


    Jag antar att kroppen kan reagera med att stå stilla eller tom gå upp lite i vikt om man byter från GI till att räkna kalorier, någon som har erfarenhet av det? Jag har stått stilla i 3 dagar nu.


  • Cam82

    Vi var bjudna på middag igår, det blev grillat, sedan kladdkaka till efterrätt, på kvällen blev det även chips och godis, har jag ångest? Nej det har jag inte, vi får se hur det fungerar med en unnardag helt enkelt

    Jag vill komma igång och träna mer, någon med bra tips på vad jag ska börja med?

    Promenerar gör jag redan, funderar att endera börja med löpning eller så köra Jillian Michaels program, eller kanske både och, vad tror ni? 


Svar på tråden Frågor om GI, jag vill veta massor, hjälp mig!