Mjölkfria tårtfyllningar
Gammal tråd, men jag läser med intresse. Jag ska bjuda på tårta på jobbet och en är mjölkproteinallergiker. Hon kanske är van vid sojagrädde och liknande men det är ju inte de andra så jag vill bjuda på en tårta som är så fri från sånt som möjligt, alltså gärna någon som är naturligt fri från mjölkprotein, fast det går kanske inte.
Jag snubblade över Valrhona Inspiration jordgubb under sommaren och det borde man kunna ha till något. Det är chokladplattor eller vad man ska kalla det, som är gjorda på kakaosmör och fruktpuré typ. Konsistensen är precis som choklad men det smakar alltså som tinade frysta jordgubbar. Innehåller ingen mjölk (det står att det kan finnas spår av mjölk, eftersom det hanteras i samma lokaler som mjölkchoklad, men det gör inget för min kollega vet jag).
Jag tänker att sånt man kan göra med mörk choklad, som ju också är naturligt mjölkfri, borde man kunna göra med detta, men vad? De var så goda så tyvärr hann jag äta upp dem innan jag kunde testa...
www.lyckasmedmat.se/choklad/16134-valrhona-inspiration-jordgubb-250-g.html
Ett annat alternativ är att göra chokladbotten med mocka-marängsmörkräm emellan. Man borde ju kunna byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.