Inlägg från: Anna J01 |Visa alla inlägg
  • Anna J01

    Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"

    Bild från idag

  • Anna J01

    Å va roligt med nya huset!! Flytta är jobbigt men det är så härligt och kul att få komma i ordning i ett nytt hem. Skönt att ni hade några dagar på er i alla fall och inte behövde köra hela flytten på en dag..

    Jag är helt slut... Sover knappt någonting p.g.a. sammandragningar, onda höfter, kisspauser och skrikande barn.. Önskar att Pelle kunde ha lite mer förståelse för hur jobbigt det är att vara gravid. Han säger bara att barnet är ju mycket lättare att ta hand om när det är i magen...

    BF på fredag..

  • Anna J01

    Har varit inne på akuten med Eira nu i kväll. Hon ramlade på en stock och rev upp värsta jacket på insidan av låret på en vass pinne. Fettceller som stacknut och blodet bara forsade.. Jätteläskigt! Pelle fick typ panik och sprang runt som en vilsen höna.

    Men vi fick hjälp direkt på sjukhuset och hon var jätteduktig! Tre stygn vart det. Lilla älsklingen!

  • Anna J01

    Håller på att dö av värmeslag...

    Slemproppen började lossna ordentligt igår. Har inte märkt av det så mycket de andra gångerna och tack o lov för det för, blä!!

    Men annars händer inte så mycket. Men det känns som att det kan bli närsom nu.

  • Anna J01

    Fortfarande ingen bebis här. Men nu är det riktig fart på magen och det molar och trycker lite. Å hoppas det händer något nu snart!!

  • Anna J01

    Nu äntligen är lillasyster här!

    Igår eftermiddag kom hon efter 7,5 timmar med värkar. Alldeles lagom tid i det stora hela men det var väldigt segt på slutet. Var 8 cm öppen när vi kom in och 2 timmar senare var det bara 9.. Bebisen låg högt och det var bara vatten och hinnor som tröck på. Fick krystvärkar och fick "föda" en vattenballong innan hon kunde sjunka ner ordentligt. Väldigt konstig upplevelse.

    4kg och 52 cm lång.. 37 cm runt huvudet. Tycker hon är helt enorm och jag fattar inte hur det kan gå att få ut ett så stort barn

  • Anna J01

    Jag bönade och bad att dom skulle ta hål på hinnorna men de ville inte eftersom hon låg så högt. Det fanns risk att navelsträngen skulle åka ut emellan och hamna i kläm.

    Vi åkte hem i går eftermiddag. Jag hade gärna stannat en natt till bara för att få lite egentid och lugn och ro men det kändes inte helt snällt mot farmor som var barnvakt.

  • Anna J01

    Jag mår förresten oförskämt bra Jag var rädd att känna som förra gången då jag mådde rätt dåligt psykiskt och tyckte bebisen bara var jobbig. Nu vill jag bara stänga in mig och gosa bebis. Kan inte få nog av henne precis som det ska vara.

    Och fysiskt så känns det inte ens att jag fött barn. Blöder ju lite men har inte ens ont.. Önskar svullnaden i fötterna ville gå ner bara men det gör den väl snart

  • Anna J01

    Jadå vi har har det bra Är så tacksam för det överflöd av kärlek jag känner. Var ju rädd för ännu en förlossningsdepression men det verkar jag slippa tack o lov. Men jag förstår ju nu hur dåligt jag faktiskt mådde förra gången. Får så dåligt samvete för Vidar som inte fick det här gosiga myset i början.

  • Anna J01

    Å nej va tråkigt krabbo! Beklagar

    Adora: Elsa föddes den 25/7 och på BF+7

    Just nu känner jag mig helt slut! Det är verkligen inte 1 sekund över nu med tre småttingar. Är verkligen tacksam för de 25 timmar i veckan de stora får gå på förskolan så man hinner andas lite.

    Just nu är jag dessutom väldigt irriterad på Pelle. Han är på ett nytt jobb sen 2 veckor tillbaka och så blev han medbjuden på afterwork. Han hade tänkt säga nej men som den underbara hustru jag är så sa jag att det är klart han ska gå på det om han vill. Jag klarar mig men det behöver ju inte bli så sent.

    Jag föreställdi mig några öl och lite mat och att han skulle vara hemma till 21 typ..

    Nu när jag ringde honom så var han redan rätt sluddrig och så sa han att det skulle nog bli rätt sent ändå.

    Jag sa bara att jag bäddar i gästrummet till honom och hej då. Tänker dessutom skicka in barnen dit när dom vaknar vid 06 i morgon.

  • Anna J01

    Hej allihopa!! Jättelänge sen jag skrev här. Har varit inne och läst lite men alltid händer det nåt så att man inte hinner skriva.

    Fy va trist med de resultaten Adora. Inte bara ekonomiskt liksom.. Hoppas du ändå blir bättre framöver. Och att nån knackar på dörren med en sån där enorm check på några miljoner

    O va jobbigt med så mycket vattkoppor! Drygt att dom fick det efter varandra. Vi hade tur och både Eira och Vidar fick lindrigt med koppor och exakt samtidigt.

    Elsa är 3 månade nu och helt underbar Hon vänder sig redan från rygg till mage.. Ganska jobbigt för hon snurrar runt hela tiden sen vill hon inte ligga på mage. Hon orkar bara hålla upp huvudet en jättekort stund. Hon är en riktig liten snackis och har precis börjat förstå att hon kan använda sina händer.

    Bara 2,5 månad kvar på min ledighet. Sen tar pelle över.. Börjar kännas lite ångestfyllt. Hon är så liiiten. Men samtigt känns det bra.

  • Anna J01

    Hoppas det går bra med Hedda Adora.

    Läste i tidningen för ett tag sen om en familj som varit med om exakt samma. De fick ingen hjälp och när barnet sen blev så dåligt att det inte kunde stå upp ringde de ambulans. Som vägrade komma!! Eftersom det "bara" var vattkoppor. Som tur va gick det bra sen till slut men man blir ju rädd när det finns sån okunskap inom vården..

  • Anna J01

    Hej allihopa!!
    Oj, nu är det längesen jag var här. Kul att några skriver titt som tätt

    Våran trea har precis fyllt 1 år nu och Vidar blir ju snart 4. Helt sjukt.
    Jag pluggar till förskollärare och har 1,5 år kvar. Pelle var hemma med minstingen i våras och nu har vi varit hemma allihopa hela sommaren. Men snart börjar allvaret. Nu blir det förskola för alla tre och jag går i skolan och Pelle jobbar.

    Jag älskar att plugga men jag gillar INTE hämtning och lämningsstressen. Va så skönt när Pelle var hemma och man bara kunde ta sig själv och gå på morgonen.

    Hur mår ni andra? Och hur mår barnen?

Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"