• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Emtion: Tror jag fick sista IL-droppet i vecka 32-33 någon gång. Sen valde jag att inte ta fler, även om jag tror Dr D förespråkar även senare dropp.

    Vad härligt att Falun hjälper till!

  • Hjärtefröjd
    che71 skrev 2015-04-28 10:43:44 följande:
    Det är inte samma starka blodförtunnande som Waran, dessutom avtar effekten snabbt. (därför viktigt att ta sprutan vid ca samma klockslag varje dygn, tex på kvällen)
    Vad jag vet finns inga "informationsmedaljonger" för Fragmin.
    Det finns det. Jag har en sån här, minns dock inte var jag beställde den.

  • Hjärtefröjd

    Cathy, med mig är det bara bra! Vår fina Athen-bebis har hunnit fylla två år, och om allt går vägen blir det syskon till vintern.

    Vi håller tummar och tår, men är såklart medvetna om att allt kan hända på vägen.

  • Hjärtefröjd
    Strumpan81 skrev 2015-04-29 13:11:07 följande:

    Hjärtefröjd stort grattis!

    En liten fråga till er som har fått eller är på gång ned syskon efter en första graviditet med stödmediciner (IL, pred,Trombyl,fragmin). Har ni/använder ni samma upplägg och mediciner även vid syskonföesöket?

    Har en (kanske lite naiv) önskan om att slippa alla mediciner vid ett syskonförsök. Hos mig hittades inget avvikande vid provtagning hos dr D. Men likväl började jag med alla mediciner och blev som sagt gravid efter det.


    Då jag blev gravid helt oväntat innan vi ens påbörjat våra syskonförsök, så medicinerade jag inget före, men började samma dag som jag plussade. Eftersom vi planerade syskonförsök efter sommaren så hade jag redan börjat bunkra upp med mediciner hemma, så jag hade ett lager av IL, pred, trombyl, fragmin och progesteron.

    Samma dag som jag plussade fick jag IL och sen har jag tagit det var tredje vecka. Jag planerar att fortsätta till vecka 20-22 ungefär. Fragmin började jag också med omgående och kommer att fortsätta så länge mina sprutor räcker (just nu till vecka 32-33 nån gång) och försöka få tag på fler sprutor under tiden. Även tombyl kommer jag fortsätta med så länge som möjligt. Pred tar jag bara 5 mg/dag denna gång och kommer att sluta i vecka 12-13, då min ask är slut.

    Jag går helt enkelt på magkänslan och erfarenheter från förra graviditeten den här gången och har ingen kontakt med Dr D. 
  • Hjärtefröjd

    När jag var gravid med sonen tyckte jag att det var ofta när jag fick IL varannan, var tredje vecka, och att de flesta då (2012) blev ordinerade dropp mer sällan än så.

    Men nu tycket jag mig läsa att många gravida i tråden tar dropp flera gånger i veckan. Har Dr D ändrat ordinationerna eller är det många gravida med extra "aggressivt" immunförsvar just nu tror ni?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!