• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Poussin

    Hjärtefröjd - Instämmer med Zin. Bra ide!

    Zin - Hur mår du idag? När får ni veta hur det gått för småttingarna i värmeskåpet?

    Trevlig helg allesammans!

  • Zinfandel
    Poussin skrev 2012-04-20 20:38:10 följande:
    Zin - Hur mår du idag? När får ni veta hur det gått för småttingarna i värmeskåpet?
    På söndag antagligen?! Det ringer nog bara om det inte blivit nåt. Så vi satsar på imorrn!! Drömmer
  • Jam08

    Hej!

    Jag kastar mig in i denna tråd! "Känner" Tjorevn och Zinfandel från andra trådar på FL, är gammal i gamet och nu har nu börjat glänta på portarna för en immunologisk utredning i Aten... detta känns stort, kostsamt och skrämmande, är ganska utpumpad och för tillfället känns livet ganska tungt efter 7 fulla IVF ICSI och två FET. Sista misslyckades i veckan..

    Har inte några "andra problem" enl läkarna än långsamma spermier.. har två IVF kvar ett som vi måste göra nu innan sommaren och ett i höst. Funderar nu starkt på att åka till Aten, och har fått massa supervärdefull info av Zinfandel som är en riktig klippa!! Vad jag nu gruvar mig för är hur jag ska få läkare här hemma eller sköterskor att ge mig droppet, IL.. har INGA bra kontakter.. bor i Malmöområdet..  Jag håller på att läsa in mig på tråden och imponeras över alla kämpare. Hoppas få lite råd och tips här.. 

  • Zinfandel
    Piff & Puff is in da house Tungan uteSolig 2 perfekta små godingar! Och av detta, som egentligen var vårt sämsta resultat någonsin med 6 ägg så blev hela 5 befruktade och för första gången har vi alltså 3 till frysen Solig Så är det när man jobbar för kvalitet istället för kvantitet! För min del är alltså inte antalet ägg det viktiga. Har också ätit 7-keto dhea i mer än ett halvår och så IL såklart. Mannen ropade från labbet " wow, den ena har keps på sig" Skrattande 
    Nu ruvar jag på skåningar gjorda i Danmark med hjälp från Grekland Glad 
  • L Maria

    "Keps på sig" haha, härligt!! Grattis till ruvningen nu!!

    Jam08 - bor också i Malmö-området, men har tyvärr ännu inte hittat någon gyn jag fått någon hjälp av (har i och för sig inte testat så många heller...) Platsar egentligen inte heller i den här tråden, då jag har upprepade mf som mitt problem, men har fått massa matnyttig information rörande Aten - vilket blir nästa steg, om inte TLC i Hbg fungerar för oss.

  • Jam08
    L Maria skrev 2012-04-22 14:53:16 följande:
    "Keps på sig" haha, härligt!! Grattis till ruvningen nu!!

    Jam08 - bor också i Malmö-området, men har tyvärr ännu inte hittat någon gyn jag fått någon hjälp av (har i och för sig inte testat så många heller...) Platsar egentligen inte heller i den här tråden, då jag har upprepade mf som mitt problem, men har fått massa matnyttig information rörande Aten - vilket blir nästa steg, om inte TLC i Hbg fungerar för oss.
    Tråkigt med upprepade mf, har du fått någon utredning? TLC, hänger inte med riktigt .. ? 
  • L Maria
    Jam08 skrev 2012-04-22 16:09:59 följande:
    Tråkigt med upprepade mf, har du fått någon utredning? TLC, hänger inte med riktigt .. ? 
    Japp, varken barnlöshets- eller missfallsutredningen visar något, vi "ska" kunna få barn och inget är fel på oss alls...
    TLC - tender loving care, som är - enligt vår mf-läkare - den enda behandlingsmetod som visat sig hjälpa mot upprepade mf. Det går ut på att ta extra hand om en när man blivit gravid - täta besök, täta VUL, att ha någon som bryr sig och lyssnar...
  • tjorven01

    L Maria

    Ursäkta om jag tränger mig på nu men

    Ja det är möjligt att det i Sverige sägs vara det enda som hjälper men det finns MASSOR av studier utomlands som visar på annat

    Och TLC
    Gillar eg inte att den teorin
    Vaddå om det skulle bli mf då
    Är det kvinnans fel som inte tagit hand om sig tillräckligt bra då?
    Och täta VUL kan väl inte hindra mf?
    Nja ogillar som sagt det uttrycket men visst
    Det är klart att xtra TLC inte skadar iaf

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!