• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Skogsbruden: Clexane kan du tänka att du behöver en spruta per dag, så ju fler du köper desto mer tid köper du för att hitta en svensk läkare som är villig att skriva ut här hemma sen. Och japp, Clexane är blodförtunnande så där bör du rådfråga Dr D.
    Prezolon har vi alla haft olika doser på, allt mellan 5 och 20 mg/dag, och det ändras ofta längs vägen. Men det är superbilligt i Grekland så där är det egentligen din packning som begränsar.
    Intralipiddropp tror jag han har skickat till nån här i tråden om jag inte minns fel? Dock kan det nog ta ett tag med tanke på hur lång tid det kan ta att få svar på mail ibland. Om du får med dig 3-4 påsar hem så räcker det till ett eller möjligen två försök, beroende på hur ofta just du ska ta droppen. Det viktiga är att du måste kunna få IL med mkt kort varsel om du blir gravid, så det är bra att ha lite marginal. Påsarna håller i två år i rumstemp enligt FASS: www.fresenius-kabi.se/Produkter/Parenteral-nutrition/Fettemulsioner/Intralipid/
    Tänk på att du kommer att behöva någon som kan sätta droppet också, det kan ta tid att hitta någon så gör det parallellt med allt annat så att allt är klart när du behöver droppet.

  • HollyGolightly

    Skogsbruden: Jag började innan FET och ska ta fram till förlossningen, så det blir uppåt 300 sprutor...
    Ang droppet, kolla med din vårdcentral om de kan tänka sig att hjälpa till! Det är ju trots allt bara ett näringsdropp, och även om du måste sitta någonstans i 1-2 timmar så tar det inte mycket tid för sköterskan att sätta och ta bort droppet. Vädja, det kan funka. Min VC hjälper mig och jag lyckades även få en VC på Gotland att hjälpa mig i somras under semestern så det är inte omöjligt även om man måste ha lite tur. I Sthlm finns ett privat ställe som hjälper till, men det kostar så det är inte en så långsiktig lösning för de flesta. Du kommer också behöva hjälp att ta något som heter full blodstatus (FBC) med jämna mellanrum.

  • HollyGolightly

    Skogsbruden: Först frågade jag bara om de kunde hjälpa mig med näringsdropp som jag behövde av immunologiska orsaker, men det kommer ju följdfrågor om vad det är för eventuell sjukdom, vem som ställt diagnos osv så det slutade med att jag drog hela Atenstoryn. Jag fick ett intyg från Dr D att visa upp, och till min stora förvåning sa de ja. De var lite motvilliga och tvivlande i början, men eftersom jag faktiskt blev gravid så "tinade" de betydligt och nu säger min sköterska att hon känner sig delaktig i tvillingarna.
    Nu finns ju dessutom Zins fantastiska sajt att hänvisa till om de vill veta mer om behandlingen.

  • HollyGolightly

    Hjärte: Där ser man, skumt att varken Anette eller min BM nämnt det för mig? Hm, ska ta upp det med BM i alla fall.

  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2013-02-03 21:51:59 följande:
    Holly: Anette tog provet första gången vi var där på VUL. Hos Privata barnmorskor fick jag däremot fråga efter provet och då kollade min BM upp det, och det stämde att det skulle tas i vecka 34.
    Får se om det är försent för mig då, men värt att fråga i alla fall! =)
  • HollyGolightly

    TWH: Fantastiskt, grattis!! Jag kände likadant när vi gjorde kub och fick 1:20 000 på båda - att det var belöningen för allt slit. Nu var jag iofs "bara" 35, men där börjar ju riskzonen så jag var inställd på betydligt sämre siffror.
    Dessutom är du väl i v13 nu då och förbi de kritiska första tolv, visst?

  • HollyGolightly

    TWH: Hur var det, har ni gjort IVF eller är det "hemmagjort"? Är det IVF så blir man inte flyttad, annars är det mkt riktigt vid RUL som man spikar datumet. Åh, vad härligt att det går så bra för dig!

  • HollyGolightly

    Zin: Intressant! För vår del ville han faktiskt strunta i de frysta vi hade och gå direkt på ett färskförsök, vilket Karolinska så klart inte gick med på. Då ville Dr D istället stoppa in ALLA frysta vi hade kvar (5 st!) så vi snabbare skulle få göra ett nytt färskförsök - jag fick intrycket av att han inte trodde de frysta skulle funka. Vilket de ju gjorde.
    Jag har kört korta protokollet båda gångerna, första gången blev jag iofs gravid men det slutade med MA.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!