• Cathy

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Solkattan; tyvärr är det en kostnadsfråga varför klinikerna inte tar hormonprover. Jag kan ha fel men jag tror att hela hormonkittet kostar ca 1000 ? Landstingen anser sig inte ha pengarna och de privata vill ha alla pengar i egen ficka Men jag tror att ivf klinikerna även tänker att proven spelar så liten roll för själva behandlingen men jag tror faktiskt att ivf resultatet blir bättre ju mer hormonerna är i balans innan.

    leah; ja, i princip är det bara pravidel som kan hjälpa vid så höga värden. Annars finns det nåt kosttillskott (typ vitaminaktigt) som man kan prova men måste kolla upp vad det var för det var ett tag sen jag läste om det...

  • Cathy

    leah; man kan säkert ha normal cykel (alltså varken för kort eller för lång) trots förhöjt prolaktin. Alltså att prolaktinet inte hindrar äl men jag tror att det ändå påverkar mognandet av ägget, dvs bättre ägg med lägre prolaktin. Själv har jag ofta haft rätt riklig mens och undrat varför men med lågt prolaktin blev mensen kort och knapp. Nu när jag ammar men har fått mens som är den riklig igen men nu vet jag varför Så min kropp reagerar på flera olika sätt mot förhöjt prolaktin.

  • Cathy

    pink lily: har du symptom av ditt TSH? Skriv ner dem, byt VC och säg att du behöver medicin! Jag hade symptom (håravfall, trötthet, frusenhet, trög mage) i flera år utan att förstå att jag hade problem med sköldkörteln. På den här sajten kanske du hittar tips på vad du ska säga till läkaren: hypotyreos.info/aer-du-drabbad/om-din-laekare-inte-vill-hjaelpa-dig TSH på 2,8 kan vara för högt för att bli gravid och kan hos vissa vara den enda orsaken till infertilitet. Stå på dig bara! Kram

  • Cathy

    Zwillinge; Skoj om jag kan skapa aha upplevelser Min gissning är att det sänkta prolaktinet gett dig sparsam mens Tror inte du plötsligt gått in i klimakterie Jag hade samma sak första månaden jag tagit pravidel och kunde inte tro att det var sant. Dessutom blev jag av med min menssmärta. Så visst kan prolaktinet ställa till det.

    Vi är alla olika vad gäller TSH och vissa måste ha sitt TSH väldigt lågt för att känna sig ok men jag undrar om du inte trots allt har mer problem med binjurarna? Att de inte fungerar optimalt kan ge lite samma typ av symptom som högt TSH. Alternativt att ditt TSH pendlar mycket? Mitt TSH steg till 3.3 efter mina två första inseminationer med puregon (liten dos hormon). Det var då jag sökte mig till VC och fick levaxin utskrivet (men mådde jättedåligt då).

    Och så vill jag bara varna vad gäller (hård) träning. Vi som har problem med sköldkörteln har ibland även problem med utmattade binjurar och då ska man vara försiktig med träning för det kan ytterligare förvärra problemet. Yoga och annan liknande träning är ok och kan t o m hjälpa om man är stressad och har därför utmattade binjurar.

  • Cathy

    Angla; vilken härlig nyhet! stort grattis!! Förstår precis hur det känns att vara livrädd när man till slut lyckas, det var jag med...

    Linnea; å tråkigt att höra att det inte blev nåt nu den här månaden. Vet inte hur du svarar på hormonerna men ofta är 75 mycket, 50 är bättre. Jag tog vid mina inseminationer puregon dag 2,4,6 och 8. 75iu gav mig 4 folliklar men jag får lätt folliklar...jag skulle inte kompa med pergo. Onödigt eftersom du har både FSH och LH i menopur. Dessutom kan pergo som extra strula till det med dina hormoner (för nästa cykel). Har du ovitrelle att ta vid äl?

  • Cathy

    barcelona; nej, jag tror inte du är översupprimerad. Jag blev förkyld en gång när vi skulle göra FET men Dr D ordinerade IL ändå. Han tyckte att det var bra att ta. Lycka till!

  • Cathy

    Zwillinge; tyvärr har jag inga droppaggregat men jag har en idé. Inboxar dig!

  • Cathy

    MoM; alla reagerar olika på kortison (propp får du nog inte av kortison) och jag har hört t om någon som blivit yr av kortison men jag undrar dock om inte dina symptom kan vara något annat? Jag menar bero på embryot du fick tillbaka för 6 dagar sedan Du ska inte trappa ner/sluta med kortisonet ännu, vänta iaf tills pos gravtest och helst till v12.

  • Cathy

    Snart lycklig ; hur är det med dig...? Kram

    lillebob; tråkigt att höra att det inte blev nåt. Istället för högre kortisondos skulle jag rekommendera att ta högre dos IL+flera doser innan insemination. Så gjorde jag när jag till slut blev gravid. IL har nämligen mer påverkan än kortison...kram

  • Cathy

    barcelona; Falun är den enda klinik i Sverige som jag skulle välja (har inte gått där men har hört mycket gott om dem och de är positivt inställda till immunsupport)

    Snart lycklig; känner verkligen en sorg över att det gick som det gick efter allt ditt slit. Jag kan på nåt plan förstå hur tungt det måste ha varit. Jag var ju själv helt slut efter bara en bråkdel av det som du orkat med! Hoppas du orkar samla kraft till att fundera över ditt nästa steg. Ja tänk vad tiden går fort, kan inte fatta vart detta år försvunnit. Hon är snart ett år Många kramar

    Che; tråkigt att allt inte är ok än

    MoM; bor du i Sthlm? Jag har en toppen kiropraktor kontakt, hon är specialiserad på gravida Men jag skulle nog också vänta iaf tills TD.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!